- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Forumowa symulacja wyników Eurowizji 2020 - WYNIKI
Pią 24 Kwi - 21:33
ZAPRASZAM DO TYPOWANIA W FINALE!
Europejska Grupa Nadawców, na podstawie wcześniej wylosowanych połówek, opublikowała oficjalną kolejność startową w finale:
Kolejności startowe w półfinałach:
Waszym zadaniem jest sporządzenie dwóch uporządkowanych klasyfikacji: jak waszym zdaniem wyglądałaby kolejność głosowania widzów i jurorów w finale. Nie muszę wyjaśniać, że te 26 państw muszą być zgodne z tym co nam tu awansowało
Zasady:
1. W zabawie może uczestniczyć każdy użytkownik forum. Zapraszam wszystkich, nie tylko tych którzy głosowali w półfinałach!
2. Wasze typy w półfinałach zbieram do środy 13 maja godz. 23:59 (tym razem nie przedłużę, macie sporo czasu!)
3. Typy zbieram w prywatnej wiadomości.
4. Wyniki 14 maja na w2g
FORUM START VOTING NOW!
Europejska Grupa Nadawców, na podstawie wcześniej wylosowanych połówek, opublikowała oficjalną kolejność startową w finale:
- Kolejność finał:
Kolejności startowe w półfinałach:
- 1 półfinał:
- 2 półfinał:
Waszym zadaniem jest sporządzenie dwóch uporządkowanych klasyfikacji: jak waszym zdaniem wyglądałaby kolejność głosowania widzów i jurorów w finale. Nie muszę wyjaśniać, że te 26 państw muszą być zgodne z tym co nam tu awansowało
Zasady:
1. W zabawie może uczestniczyć każdy użytkownik forum. Zapraszam wszystkich, nie tylko tych którzy głosowali w półfinałach!
2. Wasze typy w półfinałach zbieram do środy 13 maja godz. 23:59 (tym razem nie przedłużę, macie sporo czasu!)
3. Typy zbieram w prywatnej wiadomości.
4. Wyniki 14 maja na w2g
FORUM START VOTING NOW!
- Klan :
Re: Forumowa symulacja wyników Eurowizji 2020 - WYNIKI
Pią 1 Maj - 21:27
Serdecznie zachęcam do przesyłania kolejności, głosowanie trwa do jutra (2 maja, sobota) do godz 23:59.
- Klan :
Sob 2 Maj - 23:33
Głosowanie zostaje przedłużone do (3 maja) do godz. 18:00. Powodem mała frekwencja (12 głosów). Wyniki o 21:00 na w2g.
- Klan :
Nie 3 Maj - 21:42
WYNIKI I PÓŁFINAŁU
https://vimeo.com/414524385
15 osób wspólnie wybrało:
https://vimeo.com/414524385
- Spoiler:
The Roop - On Fire (Litwa)
Ulrikke - Attention (Norwegia)
Little Big - Uno (Rosja)
Efendi - Cleopatra (Azerbejdżan)
Go_a - Solovey (Ukraina)
Destiny - All My Love (Malta)
Montaigne - Don't Break Me (Australia)
Eden Alene - Feker Libi (Izrael)
Hooverphonic - Release Me (Belgia)
i ostatni finalista...
The Mamas - Move (Szwecja)
Poza finałem:
Lesley Roy - Story Of My Life (Irlandia)
Vasil - You (Macedonia Północna)
Ana Soklič - Voda (Słowenia)
VAL - Da vidna (Białoruś)
Roxen - Alcohol You (Rumunia)
Damir Kedžo - Divlji vjetre (Chorwacja)
Sandro - Running (Cypr)
- Klan :
Nie 3 Maj - 21:55
WYNIKI II PÓŁFINAŁU
https://vimeo.com/414534690
https://vimeo.com/414534690
- Spoiler:
Victoria - Tears Getting Sober (Bułgaria)
Stefania - Supergirl (Grecja)
Ben & Tan - Yes (Dania)
Daði og Gagnamagnið - Think About Things (Islandia)
Arilena Ara - Fall From The Sky (Albania)
Gjon's Tears - Répondez-moi (Szwajcaria)
Vincent Bueno - Alive (Austria)
Benny Cristo - Kemama (Czechy)
Athena Manoukian - Chains On You (Armenia)
i ostatni finalista...
Hurricane - Hasta La Vista (Serbia)
Poza finałem:
Uku Suviste - What Love Is (Estonia)
Senhit - Freaky! (San Marino)
Alicja - Empires (Polska)
Natalia Gordienko - Prison (Mołdawia)
Elisa - Medo De Sentir (Portugalia)
Samanta Tīna - Still Breathing (Łotwa)
Aksel - Looking Back (Finlandia)
Tornike Kipiani - Take Me As I Am (Gruzja)
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 931
Pon 4 Maj - 14:33
Wow, w końcu jakieś wyniki inne niż wszędzie (no oprócz naszej zmanipulowanej Izalebi ). Flop Rumunii nieco dziwi, a i rzadko się widuje, żeby Czechy i Armenia jednocześnie przechodziły dalej. Jestem strasznie ciekawy szczegółowych wyników.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1959
Pon 4 Maj - 20:38
Wyniki faktycznie wyglądają całkiem realnie, ale to zapewne dopiero w finale marjuzowy system naprawdę zacznie lśnić. Tutaj w pierwszym semi wszystko mniej więcej się pokrywa z tym co marjuzowi wysłałem. W drugim już mniej, ale najwyraźniej inni mieli trochę inne przewidywania.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 902
Pon 4 Maj - 20:46
Mimo wszystko Alicja by raczej awansowała i tak samo wydaje mi sie z Damirem, ale ogolnie wszystko bosko
- Klan :
Pon 4 Maj - 22:39
Podsumowując wyniki półfinału:
Wyszły one bardzo ładnie, nie chcę za dużo zdradzać, ale i poszczególne głosy wyglądały bardzo dobrze. Przede wszystkim rozkład punktów jest dość realny, do awansu w obu półfinałach wystarczało ok. 100 punktów, są państwa które mają punktów mało, są państwa które mają punktów dużo, więc nie ma takiej sytuacji jak w televotingu w melo
Obawiałem się czy dopasowana skala 7-8-9-...-24 się sprawdzi gdy brałem średnie wartości, lecz większość waszych typów była dość podobna do siebie.
Tak np. wyszedł rozkład punktów jury w 1 półfinale: (SPOJER)
W finale na pewno będzie równie ciekawie i liczę na to że i nieprzewidywalnie.
Wyszły one bardzo ładnie, nie chcę za dużo zdradzać, ale i poszczególne głosy wyglądały bardzo dobrze. Przede wszystkim rozkład punktów jest dość realny, do awansu w obu półfinałach wystarczało ok. 100 punktów, są państwa które mają punktów mało, są państwa które mają punktów dużo, więc nie ma takiej sytuacji jak w televotingu w melo
Obawiałem się czy dopasowana skala 7-8-9-...-24 się sprawdzi gdy brałem średnie wartości, lecz większość waszych typów była dość podobna do siebie.
Tak np. wyszedł rozkład punktów jury w 1 półfinale: (SPOJER)
- Spoiler:
1. 170
2. 168
3. 129
4. 121
5. 102
6. 72
7. 71
8. 69
9. 63
10. 57
11. 44
12. 33
13. 20
14. 19
15. 11
16. 8
17. 3
W finale na pewno będzie równie ciekawie i liczę na to że i nieprzewidywalnie.
- Klan :
Wto 5 Maj - 0:11
ROZPOCZYNAMY TYPOWANIE W FINALE!
Waszym zadaniem jest sporządzenie dwóch uporządkowanych klasyfikacji: jak waszym zdaniem wyglądałaby kolejność głosowania widzów i jurorów w finale. Nie muszę wyjaśniać, że te 26 państw muszą być zgodne z tym co nam tu awansowało Zanim weźmiecie się do ustaleń kolejności, chciałbym żebyście zwrócili uwagę na kwestię którą już poruszałem, ale w finale będzie jeszcze ważniejsza:
Zależy mi żebyście wysyłali mi mniej więcej taką kolejność jaka jest tu wyznaczona, czyli na podstawie przeciętnego wyniku, a nie możliwie zdobytych punktów. Nie uwzględniajcie diaspory, bo ona już jest uwzględniona. Dlatego choć np. wiecie że Albania ma tu spore wsparcie, to nie musicie jej ustawiać przez to wyżej, bo ona i tak punkty od diaspory dostanie. I tak Czechy przy lepszej średniej mają 7 punktów, a Albania 47. I w tej symulacji działa to tak samo.
Można więc sobie odpowiedzieć na pytanie: jak zagłosowałoby przeciętne państwo?
Zasady:
3. Szczegóły techniczne:
- z troski o to, by symulacja była jak najrzetelniejsza, ponownie dla każdej piosenki nie będę brał pod uwagę dwóch skrajnych ocen.
- za 1 miejsce w waszym typowaniu państwo uzyskuje 7 "punktów", za 2 - 7,6 "punktów", za 3 - 8,2 ... za 26 - 22 pkt. (skala z różnicą co 0,6) Następnie z waszych ocen robię średnią i to jest ta wartość która jest brana w sporządzeniu klasyfikacji.
- televoting w San Marino jest ustalony na podstawie wyników z televotingu 4 państw, które głosowały najbliżej tego jak zagłosowało jury z San Marino w 2019 roku. Te państwa to: Gruzja, Serbia, Grecja i Albania (w półfinale to był ten sam zestaw).
4. Typy zbieram w prywatnej wiadomości.
5. Wyniki 14 maja na w2g
FORUM START VOTING NOW!
- Kolejność finał:
Waszym zadaniem jest sporządzenie dwóch uporządkowanych klasyfikacji: jak waszym zdaniem wyglądałaby kolejność głosowania widzów i jurorów w finale. Nie muszę wyjaśniać, że te 26 państw muszą być zgodne z tym co nam tu awansowało Zanim weźmiecie się do ustaleń kolejności, chciałbym żebyście zwrócili uwagę na kwestię którą już poruszałem, ale w finale będzie jeszcze ważniejsza:
- Spoiler:
Zależy mi żebyście wysyłali mi mniej więcej taką kolejność jaka jest tu wyznaczona, czyli na podstawie przeciętnego wyniku, a nie możliwie zdobytych punktów. Nie uwzględniajcie diaspory, bo ona już jest uwzględniona. Dlatego choć np. wiecie że Albania ma tu spore wsparcie, to nie musicie jej ustawiać przez to wyżej, bo ona i tak punkty od diaspory dostanie. I tak Czechy przy lepszej średniej mają 7 punktów, a Albania 47. I w tej symulacji działa to tak samo.
Można więc sobie odpowiedzieć na pytanie: jak zagłosowałoby przeciętne państwo?
Zasady:
3. Szczegóły techniczne:
- z troski o to, by symulacja była jak najrzetelniejsza, ponownie dla każdej piosenki nie będę brał pod uwagę dwóch skrajnych ocen.
- za 1 miejsce w waszym typowaniu państwo uzyskuje 7 "punktów", za 2 - 7,6 "punktów", za 3 - 8,2 ... za 26 - 22 pkt. (skala z różnicą co 0,6) Następnie z waszych ocen robię średnią i to jest ta wartość która jest brana w sporządzeniu klasyfikacji.
- televoting w San Marino jest ustalony na podstawie wyników z televotingu 4 państw, które głosowały najbliżej tego jak zagłosowało jury z San Marino w 2019 roku. Te państwa to: Gruzja, Serbia, Grecja i Albania (w półfinale to był ten sam zestaw).
4. Typy zbieram w prywatnej wiadomości.
5. Wyniki 14 maja na w2g
FORUM START VOTING NOW!
- Klan :
Sro 13 Maj - 18:16
Zbieram glosy do 23:59, mam do tej pory tylko 10 zestawów :o (w półfinale było 15). Zachęcam też tych ktorzy wcześniej nie typowali, spoko zabawa :>
EDIT: Wyniki będą w piątek na w2g w formie: jury w scorewizi, tele w filmiku.
EDIT: Wyniki będą w piątek na w2g w formie: jury w scorewizi, tele w filmiku.
- Klan :
Pią 15 Maj - 22:36
WYNIKI SYMULACJI KONKURSU PIOSENKI EUROWIZJI 2020
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/325528/wyniki-symulacji-konkursu-piosenki-eurowizji-2020
1. SZWAJCARIA: Gjon's Teras - Répondez-moi - 540 pkt.
2. BUŁGARIA: Victoria - Tears Getting Sober - 508 pkt.
3. LITWA: The Roop - On Fire - 390 pkt.
4. ROSJA: Little Big - Uno - 387 pkt.
5. ISLANDIA: Daði og Gagnamagnið - Think About Things - 310 pkt.
WYNIKI POŁFINAŁÓW W FORMIE WIKIPEDYJNEJ- KLIK
Dziękuję za wspólną zabawę, mega wyniki myślę, jeżeli ktoś będzie chciał podpatrzeć w pliki z obliczeniami to proszę pisać, wyślę mailem albo przez messengera
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/325528/wyniki-symulacji-konkursu-piosenki-eurowizji-2020
1. SZWAJCARIA: Gjon's Teras - Répondez-moi - 540 pkt.
2. BUŁGARIA: Victoria - Tears Getting Sober - 508 pkt.
3. LITWA: The Roop - On Fire - 390 pkt.
4. ROSJA: Little Big - Uno - 387 pkt.
5. ISLANDIA: Daði og Gagnamagnið - Think About Things - 310 pkt.
WYNIKI POŁFINAŁÓW W FORMIE WIKIPEDYJNEJ- KLIK
- Szczegółowe wyniki televotingu - FINAŁ:
- Typy użytkowników - JURY W FINALE:
- Typy użytkowników - TELEVOTING W FINALE:
- Typy użytkowników - JURY W 1 PÓŁFINALE:
- Typy użytkowników - TELEVOTING W 1 PÓŁFINALE:
- Typy użytkowników - JURY W 2 PÓŁFINALE:
- Typy użytkowników - TELEVOTING W 2 PÓŁFINALE:
Dziękuję za wspólną zabawę, mega wyniki myślę, jeżeli ktoś będzie chciał podpatrzeć w pliki z obliczeniami to proszę pisać, wyślę mailem albo przez messengera
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 931
Sob 16 Maj - 14:52
Gratki @marjuz za wspaniała organizację Nie chcę nawet dociekać na jakiej podstawie liczyłeś to wszystko, bo i tak bym nie ogarnął prawdopodobnie xd A i wyniki wikipedyjne do sztosik.
Do co szczegółów dziwi mnie dość wysoki wynik Białorusi w semi przy wielkich flopach Irlandii i Cypru. Dość wysokie miejsca Portugalii i Finlandii w drugim półfinale to miła niespodzianka. A, no i my oczywiście megaflopy jak zawsze - być tu i tu w Top i ostatecznie nie awansować xddd
Do co szczegółów dziwi mnie dość wysoki wynik Białorusi w semi przy wielkich flopach Irlandii i Cypru. Dość wysokie miejsca Portugalii i Finlandii w drugim półfinale to miła niespodzianka. A, no i my oczywiście megaflopy jak zawsze - być tu i tu w Top i ostatecznie nie awansować xddd
Pozwolenia na tym forum: