Najlepsza książka
Czw 23 Mar - 17:19
Być może ktoś lubi czytać książki, jest taka którą szczególnie lubicie lub macie sentyment?
Ja uwielbiam przygodny psychologa i detektywa Alex'a Delaware, który jest główną postacią noweli kryminalnych pisanych przez Jonathana Kellermana, do tej pory przeczytałem kilkanaście z całej serii i najbardziej w pamięci utkwiła mi "Terapia" oraz "Bagno".
Lubię też te mroczniejsze książki od Stephena Kinga jak "Miasteczko Salem", czy "Doktor Sen" (kontynuacja Lśnienia, które już jest klasyką).
Co do Harry Poterów itp. to nigdy nie miałem okazji (a może ochoty) czytać, znienawidzona lektura? Chłopi.. nie mogłem przebrnąć przez tą książkę w liceum, płakałem i czytałem xD
Ja uwielbiam przygodny psychologa i detektywa Alex'a Delaware, który jest główną postacią noweli kryminalnych pisanych przez Jonathana Kellermana, do tej pory przeczytałem kilkanaście z całej serii i najbardziej w pamięci utkwiła mi "Terapia" oraz "Bagno".
Lubię też te mroczniejsze książki od Stephena Kinga jak "Miasteczko Salem", czy "Doktor Sen" (kontynuacja Lśnienia, które już jest klasyką).
Co do Harry Poterów itp. to nigdy nie miałem okazji (a może ochoty) czytać, znienawidzona lektura? Chłopi.. nie mogłem przebrnąć przez tą książkę w liceum, płakałem i czytałem xD
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- InsilesUżytkownik
- Liczba postów : 107
Re: Najlepsza książka
Sob 1 Wrz - 0:34
Moją ulubioną książką jest "Alicja z Krainy Czarów", podoba mi się świat w nim przedstawiony. Ostatnio przeczytałem "Małego Księża", krótkie, ale też przypadła mi do gustu.
Natomiast nie jestem fanem "Hobbita", ciężko mi się czytało, a w głosowaniu klasowym było też "Bajki Robotów". :v
A na koniec dodam, że planuję skończyć Nowy Testament (w domu mam tylko to w dwóch wydaniach jeśli dobrze pamiętam, nie mam całej Biblii), a potem przeczytać Koran. Nie żartuję.
Natomiast nie jestem fanem "Hobbita", ciężko mi się czytało, a w głosowaniu klasowym było też "Bajki Robotów". :v
A na koniec dodam, że planuję skończyć Nowy Testament (w domu mam tylko to w dwóch wydaniach jeśli dobrze pamiętam, nie mam całej Biblii), a potem przeczytać Koran. Nie żartuję.
- GośćGość
Nie 3 Mar - 19:26
Nie potrafię wskazać mojej jednej ulubionej książki, ale jeśli chodzi o moje uwielbiane lektury szkolne, to najbardziej przypadły mi do gustu: "Ania z Zielonego Wzgórza", "Medaliony", "Morderstwo w Orient Expressie" i "Makbet".
- ContratiempoUżytkownik
- Liczba postów : 58
Wto 5 Mar - 20:42
Moimi ulubionymi książkami są: Harry Potter, Władca Pierścieni i Eragon.
- RaheiUżytkownik
- Liczba postów : 108
Sob 24 Paź - 23:52
Ostatnio do grona moich ulubionych książek dołączyła "Księżna Jeleń" Andrésa Ibáñeza. Znalazłam ją na półce z literaturą piękną obcą, powinna się spodobać jednak wszystkim fanom fantastyki.
Dopiero pisząc ten post dotarło do mnie, że kolejną ulubioną książką jest pozycja z polskiego podwórka mianowicie "Jak zawsze" Zygmunta Miłoszewskiego, tym razem zabawnie i z ciekawym pomysłem.
Poza tym rozważam powrót do przypomnienia sobie co u Harry'ego Pottera. Na Hobbita jak co roku przeznaczam czas w marcu
Dopiero pisząc ten post dotarło do mnie, że kolejną ulubioną książką jest pozycja z polskiego podwórka mianowicie "Jak zawsze" Zygmunta Miłoszewskiego, tym razem zabawnie i z ciekawym pomysłem.
Poza tym rozważam powrót do przypomnienia sobie co u Harry'ego Pottera. Na Hobbita jak co roku przeznaczam czas w marcu
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Pon 30 Lis - 20:39
Ja tam przepadam za fantastyką, głównie sci-fi. Moje ulubione książki to Diuna Herberta, Metro 2034 Głuchowskiego i seria Stalker.
Pozwolenia na tym forum: