Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Najlepsza książka Empty Najlepsza książka

Czw 23 Mar - 17:19
Być może ktoś lubi czytać książki, jest taka którą szczególnie lubicie lub macie sentyment?

Ja uwielbiam przygodny psychologa i detektywa Alex'a Delaware, który jest główną postacią noweli kryminalnych pisanych przez Jonathana Kellermana, do tej pory przeczytałem kilkanaście z całej serii i najbardziej w pamięci utkwiła mi "Terapia" oraz "Bagno".

Lubię też te mroczniejsze książki od Stephena Kinga jak "Miasteczko Salem", czy "Doktor Sen" (kontynuacja Lśnienia, które już jest klasyką).

Co do Harry Poterów itp. to nigdy nie miałem okazji (a może ochoty) czytać, znienawidzona lektura? Chłopi.. nie mogłem przebrnąć przez tą książkę w liceum, płakałem i czytałem xD

.....................................

Autor powyższego posta: Yngwie
Insiles
Insiles
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 107

Najlepsza książka Empty Re: Najlepsza książka

Sob 1 Wrz - 0:34
Moją ulubioną książką jest "Alicja z Krainy Czarów", podoba mi się świat w nim przedstawiony. Ostatnio przeczytałem "Małego Księża", krótkie, ale też przypadła mi do gustu.
Natomiast nie jestem fanem "Hobbita", ciężko mi się czytało, a w głosowaniu klasowym było też "Bajki Robotów". :v
A na koniec dodam, że planuję skończyć Nowy Testament (w domu mam tylko to w dwóch wydaniach jeśli dobrze pamiętam, nie mam całej Biblii), a potem przeczytać Koran. Nie żartuję.
Gość
Gość

Nie 3 Mar - 19:26
Nie potrafię wskazać mojej jednej ulubionej książki, ale jeśli chodzi o moje uwielbiane lektury szkolne, to najbardziej przypadły mi do gustu: "Ania z Zielonego Wzgórza", "Medaliony", "Morderstwo w Orient Expressie" i "Makbet".
Contratiempo
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 58

Wto 5 Mar - 20:42
Moimi ulubionymi książkami są: Harry Potter, Władca Pierścieni i Eragon.
Rahei
Rahei
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 108

Sob 24 Paź - 23:52
Ostatnio do grona moich ulubionych książek dołączyła "Księżna Jeleń" Andrésa Ibáñeza. Znalazłam ją na półce z literaturą piękną obcą, powinna się spodobać jednak wszystkim fanom fantastyki.

Dopiero pisząc ten post dotarło do mnie, że kolejną ulubioną książką jest pozycja z polskiego podwórka Duży szok mianowicie "Jak zawsze" Zygmunta Miłoszewskiego, tym razem zabawnie i z ciekawym pomysłem.

Poza tym rozważam powrót do przypomnienia sobie co u Harry'ego Pottera. Na Hobbita jak co roku przeznaczam czas w marcu Uśmiech
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Pon 30 Lis - 20:39
Ja tam przepadam za fantastyką, głównie sci-fi. Moje ulubione książki to Diuna Herberta, Metro 2034 Głuchowskiego i seria Stalker.
Gość
Gość

Pią 30 Lip - 12:06
"Szklany klosz" Sylvii Plath
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: