ŁOTWA: Samanta Tīna (Moon Is Rising)
+5
iguś
lepik
Iker
Szymek79
Yngwie / admin
9 posters
Ile punktów przyznał(a)byś propozycji łotewskiej?
ŁOTWA: Samanta Tīna (Moon Is Rising)
Sro 5 Sie - 17:28
Samanta Tīna czyli Samanta Poļakova, urodzona w 1989 roku łotewska piosenkarka i kompozytorka. O Tinie można powiedzieć, że to prawdziwa eurowizyjna weteranka, zanim wywalczyła wymarzony bilet na Eurowizję próbowała swoich sił w preselekcjach aż cztery razy, dwa razy brała udział w litewskich preselekcjach do Eurowizji (2013, 2017) oraz zaliczyła udział w litewskiej wersji The Voice. Do jednych z największych wyróżnień w jej karierze na pewno należny zdobycie drugiego miejsca podczas Słowiańskiego Bazaru 2012 w Witebsku. Łotewski nadawca publiczny, telewizja LTV oficjalnie potwierdziła udział Tiny w Eurowizji 2021.
Podczas Konkursu Eurowizji w Rotterdamie Samanta Tīna wykona utwór pt. The Moon Is Rising
(AUDIO)
- TEKST / Samanta Tīna / Moon Is Rising:
[Intro]
The queen of the night is coming
The blood moon is rising
[Zwrotka 1]
When I walk in like this with an attitude
You should know that I'm coming after you
You can run, you can hide, but you're mesmerized
In your mind I am already idolized
[Prerefren]
Playing dirty, not my case
Giving up hopes, not my case
Being envious, not my case
You got something to say, say it to my face
[Refren]
The blood moon is rising
[Postrefren]
(Get ready for a)
Pa-ra-ra, pa-ra-ra, pa-ra-ra-pa
Pa-ra-ra, pa-parade
Pa-ra-ra, pa-parade (Get ready for a)
Pa-ra-ra, pa-parade
Pa-ra-ra, pa-parade
[Zwrotka 2]
I will glow, I will burn, illuminate
Bring the passion inside, let me touch your fate
I will lead, I will guide you on your way
I am here to remind you're in the right place
[Prerefren]
Playing dirty, not my case
Giving up hopes, not my case
Being envious, not my case
[Przejście]
My rules, your rules
I’m a woman, I’m a ruler
Rules, your rules
I'm accepting only true love
Rules, your rules
I'm a woman, I'm a ruler
My rules, your rules
Getting ready for the parade
Rules, your rules
No excuses, if it's too late
Rules, your rules
Everybody follow my way
[Refren]
(The queen of)
(The blood moon is rising)
The blood moon is rising
[Postrefren]
(Get ready for a)
Pa-ra-ra, pa-parade
Pa-ra-ra, pa-parade (Get ready for a)
Pa-ra-ra, pa-parade
Re: ŁOTWA: Samanta Tīna (Moon Is Rising)
Pon 21 Gru - 20:32
Piosenka jaka wykona Łotyszka w Rotterdamie będzie nosiła tytuł "Moon Is Rising", a jej premiera jest przewidziana na styczeń 2021.
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Pią 12 Mar - 20:22
Pią 12 Mar - 21:04
nic mi się w tej piosence nie podoba, totalna beznadzieja, szykuje się srogi NQ dla Łotwy
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Sob 13 Mar - 1:03
Okropieństwo w którym wszystko drażni, jest to też płaskie, a "feministyczny przekaz" bardzo na siłę. 2/12
Nawet lubiłem "Still Breathing".
Nawet lubiłem "Still Breathing".
- lepikUżytkownik
- Liczba postów : 199
Sob 13 Mar - 1:49
O cholibka, nikt się nie spodziewał hiszpańskiej inkwizycji w łotewskiej propozycji.
Iker lubi ten post
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Sob 13 Mar - 10:52
Tina, co żeś ty zrobiła najlepszego.. Still Breathing było mocnym guilty, te dźwięki remontu rok temu całkiem mnie kupiły. xd
A tutaj średnio wiem co się wydarzyło. Może zacznę od pozytywu, czyli od refrenu, który ma fajny vibe, całkiem podoba mi się w nim bit, jest mocno klubowy i nawet nieźle buja. No i refren spoko, natomiast doceniłbym go bardziej gdyby był po prostu swego rodzaju przełamaniem dla reszty utworu. Tymczasem dostaliśmy tutaj praktycznie ten sam bit w tle przez 3 minuty, a piosenka nieszczególnie się rozwija i pewnym momencie po prostu nudzi. Ma być bitchy i charakternie, a wychodzi biedne wannabe amerykańską raperką. Już nie wspominając o tym, że całość jest po prostu kompletnie niezapamiętywalna.
Olbrzymi zawód, 3/12.
A tutaj średnio wiem co się wydarzyło. Może zacznę od pozytywu, czyli od refrenu, który ma fajny vibe, całkiem podoba mi się w nim bit, jest mocno klubowy i nawet nieźle buja. No i refren spoko, natomiast doceniłbym go bardziej gdyby był po prostu swego rodzaju przełamaniem dla reszty utworu. Tymczasem dostaliśmy tutaj praktycznie ten sam bit w tle przez 3 minuty, a piosenka nieszczególnie się rozwija i pewnym momencie po prostu nudzi. Ma być bitchy i charakternie, a wychodzi biedne wannabe amerykańską raperką. Już nie wspominając o tym, że całość jest po prostu kompletnie niezapamiętywalna.
Olbrzymi zawód, 3/12.
Iker lubi ten post
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Sob 13 Mar - 17:15
Można lubić tegoroczną Łotwę, można jej nie znosić, jednak trzeba przyznać że jest to jeden z najbardziej wyrazistych numerów w tym roku. Na początku utwór ten to chaos, atakuje zbyt dużo bodźców i nie wiadomo na co zwrócić uwagę. Po ogarnięciu wrażeń słuchowych człowiek albo totalnie kupuje ten trapowy klimat, albo kompletnie się od niego odbije, typowa piosenka love-hate. Ja należę do tej pierwszej grupy, chociaż tych jękopierdów przewijających się w tle przez utwór totalnie bym się pozbył bowiem mocno rzutują na odbiór piosenki przy pierwszym odsłuchu. No i gratki dla Samanty, że po tysiącu podejść w końcu jedzie na Eurowizję, i to z czymś mocnym a nie potężną balladą o niczym. Będę kibicowac.
Iker lubi ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Nie 14 Mar - 2:05
Z tą piosenką mam tak, że jak puszczę dowolne 20 sekund, to brzmi nie najgorzej, dostrzegam poszczególne elementy w produkcji, która jest całkiem dobra i nawet jestem w stanie doceniac, zwłaszcza instrumental. W całości piosenka jest jednak tak ciężka, że mam ochotę każdorazowy odsłuch poprzedzić solidną dawką Espumisanu. Jest to chaotyczne, ale stosunkowo przemyślane w przeciwieństwie do np. xnta z . To trzeba lubić, a słuchanie po prostu nie sprawia mi przyjemności. Niemniej jak na kobiecego bopa, które w tym roku są na żenującym poziomie, nie jest najgorzej; czuć tu lekki powiew kreatywności. Widać że to jest jej styl i Samanta znów wystawiła coś bardzo swojego. Zapłaci flopem w semi, ale psów nie będę tu wieszał. 3/12, bo nie będę udawał że mi się to podoba, lecz na więcej też nie liczyłem.
Iker lubi ten post
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 818
Nie 14 Mar - 8:06
Moim zdaniem ta piosenka jest tak okropna że nie ma nawet miejsca który by ją charakteryzował. Dla porównania rok temu były przyłbice i żelazka oraz słynne "Life is music. I'm composer" w tekście.
Drover and Iker lubią ten post
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Sro 17 Mar - 21:01
Okropna piosenka i okropny teledysk, jedyne co mi się spodobały to te lasery. Ten utwór powinni puszczać więźniom podczas tortur. A byłem fanem zesłorocznego Still Breathing, to tym bardziej jestem zawiedziony tegorocznym utworem Samanty...
Iker lubi ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pią 16 Kwi - 0:40
Zacząłem się zastanawiać, dlaczego fani typują ten utwór do awansu, w zasadzie wcale go nie lubiąc. Patrząc zdroworozsądkowo szanse są tu przecież minimalne. Wziąłem więc oto pierwszy z brzegu filmik z predykcjami na półfinał 2 i prezentuje się to tak:
Tytuł filmu brzmi: "Eurovision 2021: Semi Final 2 | Qualifiers Prediction". Autor dodatkowo zaznacza, że: these aren’t my qualifiers, this is just a prediction . Film ma bardzo pozytywne oceny.
A teraz zadanie maturalne: W półfinale Konkursu Piosenki Eurowizji znajduje się 4 pewniaków, co do których nie ma wątpliwości że znajdą się w finale. Są to: i . Z pozostałych 13 utworów, 6 śpiewanych jest przez kobiety, a 7 przez mężczyzn. Pozostałych miejsc w finale jest 6. Wskaż jakie piosenki typowane są do finału przez fanów.
Ja nie wiem jakie mechanizmy rządzą mózgami faneq by poważnie sądzić, że z 7 żeńskich piosenek w tym półfinale do finału wejdą wszystkie, a z 10 piosenek męskich wejdzie 3. Jak ktoś się zlituje to czasem wywali i wstawi , no ale wtedy jest troszkę więcej łapek w dół. I tak sami się kiszą w tym własnym sosie i później awans np. będzie jak skok do lodowatej wody będąc rozgrzanym.
- Spoiler:
https://www.youtube.com/watch?v=WFaL1XhgCfs
(tylko ktoś tu o Danii zapomniał, ale co by się przejmować :DD)
Tytuł filmu brzmi: "Eurovision 2021: Semi Final 2 | Qualifiers Prediction". Autor dodatkowo zaznacza, że: these aren’t my qualifiers, this is just a prediction . Film ma bardzo pozytywne oceny.
A teraz zadanie maturalne: W półfinale Konkursu Piosenki Eurowizji znajduje się 4 pewniaków, co do których nie ma wątpliwości że znajdą się w finale. Są to: i . Z pozostałych 13 utworów, 6 śpiewanych jest przez kobiety, a 7 przez mężczyzn. Pozostałych miejsc w finale jest 6. Wskaż jakie piosenki typowane są do finału przez fanów.
Ja nie wiem jakie mechanizmy rządzą mózgami faneq by poważnie sądzić, że z 7 żeńskich piosenek w tym półfinale do finału wejdą wszystkie, a z 10 piosenek męskich wejdzie 3. Jak ktoś się zlituje to czasem wywali i wstawi , no ale wtedy jest troszkę więcej łapek w dół. I tak sami się kiszą w tym własnym sosie i później awans np. będzie jak skok do lodowatej wody będąc rozgrzanym.
Dawid, iguś, Aro and Fenistil lubią ten post
Pozwolenia na tym forum: