- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Nie Wrz 06, 2020 12:31 am
W 29 odsłonie PDF w edycji "normalnej" w barwach wystąpi polska formacja Fisz Emade Tworzywo w utworze "Kurz" zapowiadającym ich nowe wydawnictwo pt. "Ballady i Protesty“.
Dawid lubi ten post
- GośćGość
Re: ESTONIA: Fisz Emade Tworzywo - Kurz
Nie Wrz 06, 2020 12:46 pm
Piosenka od pierwszych sekund zrobiła mocne wrażenie, warstwa muzyczna utworu jest naprawdę dobra, w moim odczuciu nie brzmi tak typowo Polsko, jakby teskt był po angielsku pewnie i bym się nie spodziewał, że to może być Polski dorobek, natomiast problem stanowi u mnie długość utworu i jego jednostajność, w zasadzie to słychać mówione słowa, w trakcie miałem oczekiwania, że może coś się bardziej rozbuduje, niestety potem wszystko wracało na pierwszy tor, szkoda bo w tej piosence naprawdę był potencjał. Podsumowując solidny wybór, choć potrzeba na niego sporo uwagi
Powodzenia :p
Powodzenia :p
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Czw Wrz 10, 2020 9:09 pm
Powiem od razu, że nie zaliczam się do fanów tego typu utworów, zarówno jeśli chodzi o długość, jak i o taką recytowaną formę. Ta piosenka raczej tego nie zmieni, chociaż oczywiście ciężko nie docenić porządnego tekstu oraz ciekawej (choć trochę jednostajnej) warstwy instrumentalnej. Piosenka trudna w odbiorze, ale być może jeszcze się przekonam Powodzenia!
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Wto Wrz 15, 2020 4:38 pm
Widząc tytuł tematu miałem małe zwarcie mózgu i pewność, że to już przecież kiedyś ktoś wystawił. Tymczasem to był "Pył", a teraz jest "Kurz".
Ale przechodząc do samej piosenki, to naprawdę gratuluję odwagi - zarówno Tobie za dokonanie takiego wyboru, jak i samym twórcom za wyprodukowanie tak niecodziennego utworu. Odważny jest tu nie tylko przekaz, ale przede wszystkim sama forma. Nie mam pojęcia jak to możliwe, że udało im się przedstawić w atrakcyjny sposób ponad 6 minut recytacji na tle zapętlonego motywu, ale zdecydowanie się to udało. Słucham tego jak zahipnotyzowany.
Ale przechodząc do samej piosenki, to naprawdę gratuluję odwagi - zarówno Tobie za dokonanie takiego wyboru, jak i samym twórcom za wyprodukowanie tak niecodziennego utworu. Odważny jest tu nie tylko przekaz, ale przede wszystkim sama forma. Nie mam pojęcia jak to możliwe, że udało im się przedstawić w atrakcyjny sposób ponad 6 minut recytacji na tle zapętlonego motywu, ale zdecydowanie się to udało. Słucham tego jak zahipnotyzowany.
Pozwolenia na tym forum: