- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
CZECHY: Fallgrapp - Ostrov
Nie 6 Wrz - 13:58
Po szwedzkich i chorwackich przygodach Czechy wracają do strefy. Ale nie do końca do Czech, tylko niecałe 15 kilometrów na wschód, do miejscowości Dubnica nad Vahom, skąd pochodzi grupa Fallgrapp. Zaprezentują utwór "Ostrov" (po polsku: "Wyspa") wydany w tym roku na płycie o tym samym tytule (polecam! )
RECAP: od 2:23
Fallgrapp - Ostrov
RECAP: od 2:23
Fallgrapp - Ostrov
- GośćGość
Re: CZECHY: Fallgrapp - Ostrov
Pon 7 Wrz - 12:23
Znam zespół i cieszę się, że ktoś był skłonny go wystawić w konkursie, sam bym się nie odważył do tego, więc tutaj masz brawa z mojej strony. Ogólnie ich piosenki określam jako eksperyment, bo nigdy nie wiadomo, czego się można po nich spodziewać. Twój wybór na pewno ma w sobie pewien urok, jaki można usłyszeć w utworze, choć ja chyba wolę większe kontrasty, to tutaj pewne cechy gatunkowe są jak najbardziej zjawiskowe. Podsumowując podoba mi się wybór.
Powodzenia :P
Powodzenia :P
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Re: CZECHY: Fallgrapp - Ostrov
Czw 10 Wrz - 21:36
Ooo, ciekawy wybór. Dosyć wolno się rozkręca, ale przez to jest się zaintrygowanym do samego końca. Podoba mi się konstrukcja tego utworu, z dość niespodziewanymi wybuchami. Język też odgrywa sporą rolę w budowie klimatu, dodatkowo niejednostajna, bogata warstwa instrumentalna - odczucia pozytywne, mam nadzieję, że będzie niezły rezultat! Powodzenia
Pozwolenia na tym forum: