- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
IRLANDIA: Tom Grennan - Barbed Wire
Pią Wrz 11, 2020 8:16 pm
Gdybym miał wskazać jednego artystę, którego poznałem poprzez KPDF samemu go nie wystawiwszy, to byłby to z pewnością Tom Grennan. "Lighting Matches" z którego wywodzą się niemal wszystkie jego hitowe propozycje, to do dziś moja ścisła czołówka płyt, w której w zasadzie nie ma słabych punktów. Myślę że zwycięzca kape 100 zasługuje na swoje zagwarantowane miejsce w finale, które zostało tak brutalnie odebrane (pozdrawiam Darka)
https://genius.com/Tom-grennan-barbed-wire-lyrics - tekst + geneza (może się przydać, wszak momentami wokalistę trudno zrozumieć :})
skrót 2:05
Dawid lubi ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Re: IRLANDIA: Tom Grennan - Barbed Wire
Sob Wrz 12, 2020 10:49 am
Somsiadko powiem Ci że Toma też brałem pod uwagę ale z innym singlem i nie w tej edycji, nawet chwilkę myślałem czy nie walnąć go na wakacyjną ale miałem taki natłok pomysłów na tę serię że i tak większości z nich nie zrealizowałem i zabrakło miejsca, może kiedyś... Ten song w sumie jest podobny brzmieniowo do tego co ja planowałem wystawić, przyjemny w odsłuchu, lekki, naprawdę wporząsiu wybór i godny finalista. Powodzonka!
marjuz lubi ten post
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Sob Wrz 12, 2020 12:00 pm
Bardzo się cieszyłem z tamtego zwycięstwa Toma w 100. KP, to było takie satysfakcjonujące ukoronowanie całego konkursu godnym zwycięzcą na sam koniec. Twoja propozycja na tę edycję również brzmi bardzo dobrze, czuć mniej więcej ten sam styl co w "Sober". Tom dysponuje świetnym głosem i charyzmą, dobrze się tego słucha.
marjuz lubi ten post
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Sob Wrz 12, 2020 6:23 pm
Dobry kawałek, czuć od niego przede wszystkim jakość. Trochę odrzuca mnie wokal, nie do końca przepadam akurat za takimi głosami, ale pomijając ten aspekt jest naprawdę dobrze. Nie wiem czemu, ale spodziewałem się czegoś "cięższego", nie tak żywego, a miło się zaskoczyłem, bo serio fajnie się tego słucha. Być może z czasem nawet ten wokal przestanie mi przeszkadzać, na razie - powodzenia!
- GośćGość
Wto Wrz 22, 2020 10:49 am
Na początku głos mnie nieco zniechęcił, ale w trakcie trwania piosenki przestał być uciążliwy i stał się nawet atutem utworu, który sprawia, że piosenka ma swój własny urok, dosyć chwytliwy refren również potwierdza całokształt utworu, gatunkowo nie jest to mój świat ale przyznam, że było całkiem przyjemnie.
Powodzonka w finale by przełamać "klątwę finalisty" :P
Powodzonka w finale by przełamać "klątwę finalisty" :P
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Nie Wrz 27, 2020 4:13 pm
Porównań nie da się uniknąć, a "Sober" rzecz jasna to nie jest. Niemniej słucha się tego mega przyjemnie. Pozytywny vibe, dużo żywych instrumentów, no i ten głos... Ciekawy jestem wyniku.
Pozwolenia na tym forum: