Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
DanielW
DanielW
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 209

FINLANDIA: Máddji - Iđitguovssu Empty FINLANDIA: Máddji - Iđitguovssu

Pon 28 Wrz - 23:57
:finland: Hei, po raz ostatni (przynajmniej w tej serii Zalotny)! Postanowiłem trochę odbiec od swoich planów na tę edycję, odbiec, ale paradoksalnie zostać bliżej, niż zamierzałem. Pragnę przedstawić Wam utwór w jednym z języków saamskich, prawdopodobnie jest to północnosaamski (ale ręki nie dam sobie uciąć :P), którym posługuje się ok. 20 000 osób. Piosenka pt. Iđitguovssu wykonywana jest przez norwesko-saamską wokalistkę Máddji. Mam nadzieję, że poczujecie magię, tak jak poczułem i ja Uśmiech

FINLANDIA: Máddji - Iđitguovssu A-3994801-1517363159-7438.jpeg

recap: od 0:32
Wilk
Wilk
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 680

FINLANDIA: Máddji - Iđitguovssu Empty Re: FINLANDIA: Máddji - Iđitguovssu

Czw 1 Paź - 15:53
No musiałem looknąć drugi raz czy to na pewno song od DanielW a nie vestmann bo gdybym miał obstawiać to zdecydowanie są to vestmannowe klimaty, trochę mnie zaskoczyłeś, widać że szukałeś czegoś nietuzinkowego, innego niż zazwyczaj i myślę że Ci się udało, kompozycja jest wolna ale nie jest ciężka czy męcząca w odsłuchu a to już dobrze świadczy Język 3 a nawet bym powiedział że ona w pewien sposób fajnie nastraja swoim spokojem, oczywiście nie jest nawet w czołówce moich ulubionych piosenek od Cb w tej serii ale nie musi bo myślę ze ta edycja ogólnie może być trochę inna poziomem niż wcześniejsze. Powodzonka.

DanielW lubi ten post

Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Czw 1 Paź - 23:40
Oooooo. Jeżeli mam być szczery to nie spodziewałem się takiego wyboru po Tobie. Sama piosenka dość nieoczywista. Na pewno ma fenomenalny, nieco baśniowy klimat. Zaprasza do swojego świata do którego chętnie wchodzę. Z jednej strony mogłoby coś więcej zadziać się na końcu, ale z drugiej trochę zniszczyłoby to starannie konstruowaną całość napięcia budowanego od pierwszych sekund. Na pewno muszę sobie odsłuchać tę piosenkę kilka razy, zanim wyrobię sobie o niej konkretniejszą opinię, jednak na tę chwilę jest zdecydowanie lepiej niż gorzej.

Offtop:

DanielW napisał:O proszę, czyli jednak ktoś mnie wyręczył Szeroki uśmiech GJan była moim pierwszym planem na tę edycję, co prawda z inną piosenką, ale trochę obawiałem się reakcji innych z racji tego, że Litwinka często pojawiała się już w KP.

Wyjdź z mojej głowy sksksksksk xd Mood, jakby miałem identyczne plany, zamiary i wątpliwości. Dosłownie gdzieś do edycji Anonimowej szykowałem GJan aby zadebiutowała w PdF lol. Jednak ktoś ekhm ekhm postanowił wywrócić mi życie do góry nogami. Ale nasza kolejna bitwa o Litwinkę byłaby czymś pięknym sis Serce

DanielW lubi ten post

Morison
Morison
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 619

Wto 6 Paź - 22:25
Mimo, że większość Twoich wyborów jest z lokalnego podwórka, to na pewno trzeba podkreślić różnorodność piosenek, trudno mi się zdecydować, czy wolę ostatnie żywsze utwory z 28 i 29 edycji (Frida, Lxandra) czy tę bardziej nostalgiczną (może nie do końca dobre określenie)...poważniejszą propozycję. W każdym razie powinno być dobrze po raz kolejny Uśmiech

DanielW lubi ten post

Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Pon 12 Paź - 21:45
Duże gratki za ciekawy język. Odrobinę rozbawił mnie youtubeowy tytuł Twojej propozycji. Jeżeli chodzi o walory muzyczne to nie ma do czego się przyczepić. Objawia się to jednak też w tym mniej pozytywnym świetle, bo po prostu zupełnie nie miałem do czego wracać. Musiałem sobie puścić jeszcze raz przed napisaniem tego marnego komentarza, hah.

DanielW lubi ten post

Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: