- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
IZRAEL: Hovi Star (Made of Stars)
Sro 17 Lut - 0:17
Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 88
Nie do wiary, co może zdziałać dobry revamp. Pamiętam, że pierwsza wersja tej piosenki to było dla mnie jakieś nieporozumienie i nie mogłem uwierzyć, jaka zgrabna, klimatyczna ballada ostatecznie z tego powstała po przeróbkach. Szczególnie w refrenie została znacząco zmieniona linia melodyczna i powstała z tego zupełnie inna piosenka, ballada wysokiej jakości (no, może minimalnie zbyt patetyczna).
Prezentacja sceniczna jest bardzo klimatyczna i gustowna. Zaczynamy jedynie od delikatnie pobłyskujących światełek w tle oraz na [świetnym] stroju Hoviego, by zakończyć występ rozświetlającym niebo złotym deszczem. Całość bardzo pasuje tutaj do tytułowej tematyki gwiazd. Jest jeszcze para kręcąca się w obręczy - troszkę wyłamujący się z klucza tematycznego dodatek, którego jednak na szczęście ma w występie zbyt wiele, a potrafi utrzymać uwagę widza wraz z rozpoczęciem drugiej zwrotki. No i obręcz umożliwia bardzo fajny najazd kamery na Hoviego gdy zaczyna się bridge.
Sam Hovi jest wokalnie oczywiście bezbłędny, wspaniale się go słucha. W tym wykonaniu bez wątpienia są też emocje oraz szczerość, Hovi ma swoje przesłanie do przekazania. Był on postacią nieco specyficzną, ale na pewno wzbudzał moją sympatię, szczególnie jak na przedeurowizyjnych imprezach szalał razem ze swoją BFF Sanją Vučić.
Wilk lubi ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Re: IZRAEL: Hovi Star (Made of Stars)
Czw 18 Lut - 17:18
Hoviś i jego melodyjna ballada ma to do siebie że mi się nigdy nie znudzi, wracam do niej systematycznie. To stopniowanie i ostatnia minuta utworu to cudo, jeszcze ta delikatna chrypka w głosie dodaje charakteru, naprawdę dobrze się tego słucha. Jak dla mnie zasługiwał na top 10.
Fenistil lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: