- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
SERBIA: Milan Stanković (Ovo je Balkan)
Nie 21 Mar - 23:43
Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 51
Absolutnie kocham ten tłusty bałkański bit! Muzyka Bregovicia zawsze bardzo mi podchodziła, a tutaj typowo folkowe, instrumentalne elementy zostały bardzo zgrabnie podbite elektronicznymi basami i zmiksowane w popowe brzmienie. Brzmi to w tym wydaniu bardziej nowocześnie niż "wiejsko", a jednocześnie trąbki wciąż niepodzielnie królują, więc mnie takie rozwiązanie bardzo zadowala.
Występ również bardzo mi się podoba. Jest żywiołowy i dynamiczny, odpowiedni dla tego typu piosenki. Widać, że wszystkie ruchy na scenie są dobrze wyćwiczone, ale jednocześnie Milan zachowuje przy tym sporo luzu. Trochę nie łapię tylko skąd te stroje i podesty - czy stoi za tym jakaś przemyślana koncepcja, której nie dostrzegam? Tak czy inaczej dobrze się na to wszystko patrzy.
Tym, co jednak przede wszystkim rzuca się w oczy, jest bez wątpienia specyficzny wizerunek Milana. Ta blond fryzura jest ogromnie nietypowa. Gdy dorzucimy do tego jego azjatycką urodę, to wygląda mi bardziej na jakąś gwiazdę K-popu niż na reprezentanta Serbii na Eurowizji. W sumie nie wiem czy mu to wtedy w konkursie pomogło (bo był bardziej charakterystyczny), czy też zaszkodziło (bo wyglądał dziwnie). Tak czy inaczej, trochę czasu już od wtedy minęło i teraz po 11 latach wygląda tak jak poniżej. Dla mnie to był szok, no ale w końcu czas szybko leci, a ludzie się zmieniają...
Dawid lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: