- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
JUGOSŁAWIA: Novi fosili (Ja sam za ples)
Wto Kwi 06, 2021 12:15 am
Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 35
Ta piosenka to perfekcyjny bałkański pop lat minionych. Jest lekka, taneczna, chwilami także charakterna dzięki dźwiękom gitary w tle. Nie daje się też sobą zbyt łatwo znudzić - fragment instrumentalny po pierwszym refrenie jest fajnym przełamaniem, a druga zwrotka wprowadza parę nowych elementów w instrumentalu względem pierwszej. Utwór opowiada sympatyczną historię dziewczyny, która przesiadując w nadmorskim bistro nieopodal szafy grającej została poproszona do tańca. Słuchając tych dźwięków jak najbardziej czuję ten klimat i aż sam mam ochotę sobie potańczyć.
Bardzo podobał mi się również występ. Niebieskie marynarki członków zespołu są bardzo subtelnym elementem charakterystycznym, a wokalistka Sanja w lekkiej sukience jest wśród nich takim rodzynkiem. Konkurs był zresztą w dniu jej urodzin. Czuć w tym występie ogromną porcję luzu - szczególnie, gdy Sanja zaczyna mocniej się ruszać oraz gdy wchodzi w interakcje ze swoimi kolegami. Najbardziej sympatyczny z tego wszystkiego jest ten wspólny taniec przy instrumentalnym fragmencie po pierwszym refrenie.
Pozwolenia na tym forum: