ŁOTWA: Supernova 2019
+3
Justi
marjuz
Yngwie / admin
7 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
ŁOTWA: Supernova 2019
Pon 26 Lis - 18:38
Ruszyły łotewskie preselekcje! W sumie telewizja LTV otrzymała 64 piosenki, z czego jury złożone z przedstawicieli głównych łotewskich radiostacji w przesłuchaniach w "ciemno" wybrało do drugiego etapu 33 piosenki.
Etap drugi to miedzy innymi głosowanie online, z 33 piosenek do półfinałów na żywo przejdzie 16 najlepszych. Z powracających artystów można wymienić:
Markus Riva
Samanta Tina
Monta with a song written by Ylva and Linda Persson
Edgars Kreilis
Kris & Oz
Miks Dukurs
Miks Galvanovskis
Atis
Ivo Grīsniņš Grīslis
Kristīne Šomase
Veiksmi!
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Re: ŁOTWA: Supernova 2019
Sro 5 Gru - 22:45
Dziś spośród 33 piosenek telewizja LTV wybrała 16 piosenek, które będą stanowić stawkę przyszłorocznej Supernovy :
Adriana Miglane – Scared of Love
Aivo Oskis – Somebody’s Got My Lover
Alekss Silvers – Fireworks
Carousel – That Night
Double Faced Eels – Fire
Dzili Violets ft Kozmens – Tautasdziesma
Edgars Kreilis – Fire
Elza Rozentale – You came on Tiptoe
Kris & Oz – Midnight Streets
Kristiana Bumbiere – Remedy
Kristine Pastare – Smaragdi Un Pelni
Laika Upe – Listen to the way that I Breathe
Laime Pilniga – Awe
Liga Ridere – Busu Tepat
Markus Riva – You Make Me So Crazy
Samanta Tina – Cutting the Wire
Co ciekawe piosenkę Alekssa Silversa – Fireworks skomponowała Aminata, zaskakująco słabą swoją drogą (powinna odpaść na tym etapie, no ale w końcu plecki).
-------
Pozwoliłem sobie na ten masochizm i przesłuchałem wcześniej wspomniane 33 piosenki i muszę stwierdzić, że jurorzy wykonali niedźwiedzią przysługę w skompletowaniu tej 16. Co robią w stawce "You came on Tiptoe", "Awe", "Busu Tepat" czy "Tautasdziesma"? Oczywiście musi być różnorodnie, stąd pewnie 2 propozycje po łotewsku, ale chyba nie ma potrzeby by 1/4 stawki stanowiły męskie zespoły z jakimś guwno graniem (poza Double Faced Eels, akurat myślę że to dobra propozycja na ESC).
Kibicuję Carousel i "That Night" bo są "jakieś", ale coś czuję że na ESC obejrzymy Edgarsa. Bo o trupie Rivy to już nie warto dyskutować.
Adriana Miglane – Scared of Love
Aivo Oskis – Somebody’s Got My Lover
Alekss Silvers – Fireworks
Carousel – That Night
Double Faced Eels – Fire
Dzili Violets ft Kozmens – Tautasdziesma
Edgars Kreilis – Fire
Elza Rozentale – You came on Tiptoe
Kris & Oz – Midnight Streets
Kristiana Bumbiere – Remedy
Kristine Pastare – Smaragdi Un Pelni
Laika Upe – Listen to the way that I Breathe
Laime Pilniga – Awe
Liga Ridere – Busu Tepat
Markus Riva – You Make Me So Crazy
Samanta Tina – Cutting the Wire
Co ciekawe piosenkę Alekssa Silversa – Fireworks skomponowała Aminata, zaskakująco słabą swoją drogą (powinna odpaść na tym etapie, no ale w końcu plecki).
-------
Pozwoliłem sobie na ten masochizm i przesłuchałem wcześniej wspomniane 33 piosenki i muszę stwierdzić, że jurorzy wykonali niedźwiedzią przysługę w skompletowaniu tej 16. Co robią w stawce "You came on Tiptoe", "Awe", "Busu Tepat" czy "Tautasdziesma"? Oczywiście musi być różnorodnie, stąd pewnie 2 propozycje po łotewsku, ale chyba nie ma potrzeby by 1/4 stawki stanowiły męskie zespoły z jakimś guwno graniem (poza Double Faced Eels, akurat myślę że to dobra propozycja na ESC).
Kibicuję Carousel i "That Night" bo są "jakieś", ale coś czuję że na ESC obejrzymy Edgarsa. Bo o trupie Rivy to już nie warto dyskutować.
- JustiUżytkownik
- Liczba postów : 49
Sro 12 Gru - 0:32
Nie wiem co tu komentować ponieważ łotewskie preselekcje są bardzo bardzo słabe. Nie mam konkretnego faworyta, natomiast jeżeli miałabym na kogoś postawić to będzie to Edgars z Fire oraz Adriana z Scared of Love.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Sro 19 Gru - 2:36
Nie podobają mi się te preselekcje, zdecydowanie za dużo tu takich typowo klubowych rytmów. Widziałem wcześniej recap 33 piosenek przed eliminacją i akurat te dwie, które najbardziej zwróciły wtedy moją uwagę, niestety przepadły po drodze. Teraz jedyną piosenką, która mi się w miarę podoba jest That Night, które tworzy sobą ładny i bardzo łagodny klimat. Z innych propozycji zwróciłem jeszcze uwagę na Tautasdziesmę - straszne to dziwactwo, ale jak brakuje w stawce dobrych piosenek, to niech o awans powalczy przynajmniej coś mocno niecodziennego. Smaragdi un pelni nie jest zbyt dobrą piosenką, choć początek refrenu tworzy bardzo ciekawą atmosferę i ma spory potencjał. Niestety powtarzanie później identycznego jęku kilka razy z rzędu psuje cały efekt. Z tego co widzę faworytem fanów jest na ten moment zdecydowanie Edgars Kreilis ze swoim Fire i nie jest to zły wybór - podobnie jak Somebody's Got My Lover to jeden z lepszych z paczki klubowych kawałków, ale takiej muzyce na ESC na pewno nie będę kibicował.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Sro 19 Gru - 17:28
No jest bardzo źle. Chociaż przyznam szczerze że That Night chętnie zobaczyłbym w finale, ale nie będę się oszukiwał że ma jakieś szanse :C Zwycięstwo Edgarsa nie będzie tragiczne, ale jakieś to takie nudnawe momentami. Scared of Love i drugie Fire nie są dobre, ale lepsze niż reszta stawki o której się nie wypowiem :rendeer:
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Sob 12 Sty - 19:43
Daty: Ćwierćfinały: 26 stycznia i 2 lutego. Półfinał - 9 lutego, Finał - 16 lutego.
Do tego zaszła zmiana w tytule utworu Edgarsa Kreilisa - z racji tego samego tytułu co utwór Double Faced Eels, zmieniony został tytuł z "Fire" na "Cherry Absinthe"
Do tego zaszła zmiana w tytule utworu Edgarsa Kreilisa - z racji tego samego tytułu co utwór Double Faced Eels, zmieniony został tytuł z "Fire" na "Cherry Absinthe"
- DastameUżytkownik
- Klan :
Sob 12 Sty - 19:55
Za dużo tego jak na 16 piosenek. Z ćwierćfinałów mogli spokojnie zrobić już półfinału, ale jak wolą. Tylko zwycięstwo That Night ich uratuje <3
- ŁosośModerator
- Klan :
Pon 14 Sty - 16:10
SF1:
Samanta Tīna - Cutting the Wire
Edgars Kreilis - Cherry Absinthe
Elza Rozentāle - You come on a tiptoe
Aivo Oskis - Somebody's Got My Lover
Alekss Silvers - Fireworks
Līga Rīdere - Busu tepat
Kris & Oz - Midnight Streets
Laime Pilnīga - Awe
SF2:
Adriana Miglāne - Scared of Love
Markus Riva - You Make Me So Crazy
Dziļi violets feat. Kozmens - Tautasdziesma
Laika Upe - Listen to the way I breathe
Double Faced Eels - Fire
Kristiāna Bumbiere - Remedy
Kristīne Pastare (Peress) - Smaragdi un pelni
Carousel - That Night
Beznadziejny podział, w I semi max dwa utwory ok, reszta żenada, a w drugim większość faworytów i znośnych piosenek..
A i lekkie wprowadzenie w błąd z mojej strony - normalnie będą II półfinały, z finałem - 16 lutego.
Elza Rozentāle - You come on a tiptoe
Alekss Silvers - Fireworks
Līga Rīdere - Busu tepat
Kris & Oz - Midnight Streets
Laime Pilnīga - Awe
SF2:
Adriana Miglāne - Scared of Love
Markus Riva - You Make Me So Crazy
Dziļi violets feat. Kozmens - Tautasdziesma
Laika Upe - Listen to the way I breathe
Double Faced Eels - Fire
Kristiāna Bumbiere - Remedy
Kristīne Pastare (Peress) - Smaragdi un pelni
Carousel - That Night
Beznadziejny podział, w I semi max dwa utwory ok, reszta żenada, a w drugim większość faworytów i znośnych piosenek..
A i lekkie wprowadzenie w błąd z mojej strony - normalnie będą II półfinały, z finałem - 16 lutego.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Pon 14 Sty - 16:30
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Łosoś napisał:
Nie dość że i tak jest słabo to jeszcze kilka największych szitów będzie w finale.
Dzięki temu za to ten drugi semi nie wygląda tragicznie jak te preselekcje. Carousel są cudowni, Double Faced Eels wstydu by nie przynieśli, a Adriana też ujdzie.
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Pon 14 Sty - 19:58
Jedynie Carousel & Double Faced Eeels mi się podobają (z naciskiem na tych drugich).
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Wto 15 Sty - 18:42
Wersje studyjne wszystkich 16 piosenek:
na yt: www.youtube.com/playlist?list=PLRfww7_9wksk-NV4J6bTUBKEbwNImMOgi
That Night: open.spotify.com/album/0f4qI6iBOzbOyOjbNGkOxy
Listen to the way I breathe: open.spotify.com/album/1k1kA0vJajsYVzbxafV1pF
Tautasdziesma: https://open.spotify.com/album/4cDXKPw2AM9KLGmgbsRLbc
Scared of Love: https://open.spotify.com/album/6MXN6UWz7bxRbqGOu8KM77 (ohydny revamp swoją drogą)
na yt: www.youtube.com/playlist?list=PLRfww7_9wksk-NV4J6bTUBKEbwNImMOgi
That Night: open.spotify.com/album/0f4qI6iBOzbOyOjbNGkOxy
Listen to the way I breathe: open.spotify.com/album/1k1kA0vJajsYVzbxafV1pF
Tautasdziesma: https://open.spotify.com/album/4cDXKPw2AM9KLGmgbsRLbc
Scared of Love: https://open.spotify.com/album/6MXN6UWz7bxRbqGOu8KM77 (ohydny revamp swoją drogą)
- ŁosośModerator
- Klan :
Nie 27 Sty - 23:11
Do finału awansowali:
Laime Pilnīga - Awe
Laime Pilnīga - Awe
- DastameUżytkownik
- Klan :
Pon 28 Sty - 2:09
Łosoś napisał:Do finału awansowali:
Laime Pilnīga - Awe
Jakim cudem to ja nie wiem xD Najgorsza piosenka WSZYSTKICH preselekcji, a na wiki jeszcze pisze że z pierwszego miejsca xD Mam nadzieje, że ktoś sobie jaja zrobił. Na plus że odpadła piosenka Aminaty. Jak ją uwielbiam to tym razem zepsuła po całości.
- ŁosośModerator
- Klan :
Pon 28 Sty - 2:27
Dastame napisał:Łosoś napisał:Do finału awansowali:
Laime Pilnīga - Awe
Jakim cudem to ja nie wiem xD Najgorsza piosenka WSZYSTKICH preselekcji, a na wiki jeszcze pisze że z pierwszego miejsca xD Mam nadzieje, że ktoś sobie jaja zrobił.
Aktualnie to nie tylko wygrali półfinał, ale także wygrali oba głosowania - widzów oraz jury. Reszta miejsc jest nieznana.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Pon 28 Sty - 2:41
Łosoś napisał:Dastame napisał:Łosoś napisał:Do finału awansowali:
Laime Pilnīga - Awe
Jakim cudem to ja nie wiem xD Najgorsza piosenka WSZYSTKICH preselekcji, a na wiki jeszcze pisze że z pierwszego miejsca xD Mam nadzieje, że ktoś sobie jaja zrobił.
Aktualnie to nie tylko wygrali półfinał, ale także wygrali oba głosowania - widzów oraz jury. Reszta miejsc jest nieznana.
:o No tego się nie spodziewałem. Zakładając że w finale znowu pokonają Edgarsa to jedyna nadzieją na nie zrobienie sobie wielkiego wstydu jest wysłanie Double Faced Eels. Jakoś nie wierze że Carousel pojadą :C
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: