Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

PORTUGALIA: Carlos Paião (Playback) Empty PORTUGALIA: Carlos Paião (Playback)

Sro Kwi 21, 2021 1:54 am

Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 16

Jeśli ktoś śledził moje karaokowe poczynania na starym forum, to pewnie kojarzy, że darzę tę piosenkę szczególną sympatią. Wciąż zresztą zdarza mi się ją czasem podśpiewywać- pomimo braku jakiejkolwiek znajomości języka portugalskiego znam ten tekst fonetycznie na pamięć. Szeroki uśmiech

A tekst jest bardzo ciekawy, bo z przekąsem zachwala wszelkie zalety śpiewania z playbacku. Uśmiech Możesz w ogóle nie umieć śpiewać, ale dzięki wspaniałemu wynalazkowi jakim jest playback tłumy i tak będą cię uwielbiać. Trzeba tylko odpowiednio ruszać ustami i przede wszystkim wyglądać czarująco na scenie, a z tym naprawdę każdy powinien sobie poradzić... Wink

To może zbyt mocne słowa, żeby nazywać Portugalię 1981 joke entry, ale bez wątpienia aspekt humorystyczny odgrywał tam ogromnie ważną rolę. Bardzo pasował do tego także podkład muzyczny z nieco dziwacznym, ale chwytliwym elektronicznym plumkaniem. Na scenie zadziała się wystarczająco ciekawa jak na tamte czasy i powiązana z tematem utworu szopka, którą ogląda się ze sporym zainteresowaniem. Szkoda, że jurorzy zupełnie tego nie docenili.

Carlosowi co prawda momentami brakuje trochę siły w głosie, ale bardzo dobrze się go ogląda na scenie. Gdyby dostał swój tytułowy playback, to byłoby cacy. Szeroki uśmiech Sprawia wrażenie ogromnie sympatycznego człowieka i zawsze wzbiera we mnie smutek gdy sobie pomyślę, że ledwo 7 lat po tym występie nie było go już na tym świecie - zginął w wieku 31 lat w wypadku samochodowym. Bardzo smutny
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: