- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
ZASADY ZGŁOSZEŃ + TERMINARZ
Sob 18 Wrz - 23:00
Za sprawą wygranej Irlandii w poprzedniej edycji, czterdziesta piąta odsłona konkursu odbędzie się w Limerick.
► REGUŁY 45. EDYCJI PIOSENKI DLA FORUM:
- Wybieracie jedną piosenkę.
- Jest to edycja „Zespołowa”, więc wykonawcy utworów mają tworzyć min. trzyosobowy zespół. Nie mogą być to tercety składające się z trzech oddzielnych muzyków (np. A & B feat. C), musi to być grupa muzyczna.
- W tej edycji obowiązuje podział na strefy, więc wykonawcy muszą pochodzić lub zamieszkiwać na terenie strefy, w której znajduje się wybrane przez Was państwo.
- Utwór musi być zgodny z regulaminem Konkursu.
► WZÓR TYTUŁU ZGŁOSZENIA:
KRAJ: Wykonawca - Tytuł
► TERMINARZ:
(Może ulegać zmianom)
○ 19.09 - 24.09 godz. 23:59 [ZGŁOSZENIA]
○ 25.09 - 01.10 godz. 19:00 [GŁOSOWANIE W PÓŁFINAŁACH]
○ 02.10 godz. 21:00 [WYNIKI PÓŁFINAŁÓW]
○ 03.10 - 09.10 godz. 18:00 [GŁOSOWANIE W FINALE]
○ 09.10 godz. 21:00 [WIELKI FINAŁ]
• W związku ze zwycięstwem w poprzedniej edycji, automatyczny awans do finału uzyskuje Szymek79!
• W tej edycji udziału nie mogą wziąć xclolka, Drover i hawk21cmb!
• Jeśli nie jesteście pewni, czy Wasz utwór spełnia wszystkie wymogi regulaminu, zapraszam do kontaktu ze mną na PW.
Miłej zabawy!
Liver and CB93 lubią ten post
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Re: ZASADY ZGŁOSZEŃ + TERMINARZ
Sob 18 Wrz - 23:28
Dlaczego duet nie jest uznawany za zespół? Mam tu na myśli takie grupy jak The Black Keys czy Twenty One Pilots a nie to, że artysta a nagra sobie feat. z innym artystą
Fenistil, CB93 and Bzyku lubią ten post
Sob 18 Wrz - 23:58
Jest mi ciężko znaleźć 3 osoby zespół, dla mnie zespół to też duet, więc dziwię się, że nie można wystawić duetu.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Nie 19 Wrz - 0:30
Darka napisał:Dlaczego duet nie jest uznawany za zespół?
Na taką dyskusję były ponad 3 miesiące - zasady tej edycji zostały wyraźnie nakreślone i podkreślone w rozpisce edycji V serii opublikowanej 5 czerwca br. o godzinie 21:49. Nikt nie zgłosił żadnych zastrzeżeń.
Bzyku napisał:Jest mi ciężko znaleźć 3 osoby zespół, dla mnie zespół to też duet, więc dziwię się, że nie można wystawić duetu.
Duety zostały wyjęte z tej edycji w związku tym, że była już na przestrzeni trwania całego konkursu edycja, która była im w całości poświęcona, natomiast nie było edycji poświęconej większym ilościowo grupom muzycznym. Pomijając jednak motywy tej decyzji, została ona podjęta na oczach wszystkich, bardzo dawno temu - nie jest to więc wymysł zorganizowany na ostatnią chwilę (tak jak miało to miejsce w przeszłości, za co osobiście przepraszam) i był czas na ewentualną dyskusję nad jej sensownością.
Dawid, Liver, Fenistil, Morison and CB93 lubią ten post
Pozwolenia na tym forum: