- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
BIAŁORUŚ: EuroFest 2019
Czw 24 Sty - 15:39
Białoruś w tym roku po raz kolejny decyduje się na wybór piosenki poprzez preselekcje. Terminem, do którego można zgłaszać piosenki jest 31 stycznia, natomiast 4 lutego odbędą się przesłuchania live przed panelem jurorskim, tradycyjnie już transmitowane online. 10 piosenek zostanie wybranych wtedy do udziału w finale, który odbędzie się dopiero 8 marca. Dość poważną zmianą jest jednak fakt, że w tym roku widzowie nie będą mieli nic do gadania - wyniki finału będą w 100% decyzją jury.
I jeszcze ciekawostka: chodzą ploty, że MIHAI się zgłosił. :lool:
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Re: BIAŁORUŚ: EuroFest 2019
Pon 4 Lut - 19:39
Dzisiaj odbyły się przesłuchania do białoruskich preselekcji. Po paru godzinach przesłuchań, komisja jurorska wybrała 10 uczestników.
UCZESTNICY:
Michael Soul - Humanize
PROvokatskiya - Running Away From The Sun
Eva Kogan - Run
Zena - Like It
Sebastian Roos - Never Getting Close
Alyona Gorbacheva - Can We Dream
Aura - Čaravala
BLGN ft. Mirex - Champion
NAPOLI - Let It Go
KeySi - No Love Lost
Playlista z przesłuchań: KLIK
UCZESTNICY:
Michael Soul - Humanize
PROvokatskiya - Running Away From The Sun
Eva Kogan - Run
Zena - Like It
Sebastian Roos - Never Getting Close
Alyona Gorbacheva - Can We Dream
Aura - Čaravala
BLGN ft. Mirex - Champion
NAPOLI - Let It Go
KeySi - No Love Lost
Playlista z przesłuchań: KLIK
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Pon 4 Lut - 20:19
Co Napoli ma takiego czego nie ma Angelika Pushnova?
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Wto 5 Lut - 1:16
Zwycięzca jest chyba pewny BLGN ft. Mirex - Champion xD Chociaż mi ta piosenka jakoś wgl nie podchodzi. Osobiście wysłałbym Aura - Čaravala. Bardzo podoba mi się wokal. Napoli to taka raczkująca trzecia personka <3 Drugie miejsce. Nie są jakieś tragiczne te preselekcje, ale następnym razem przesłucham dopiero zwycięzcy.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Wto 5 Lut - 14:25
Spędziłem 4 godziny słuchając tych audycji i jestem max oburzony ,że Potato Acapulco nie zdołało się przedostać do finału. Poza tym brak M I H A I sprawia, że nie będzie Mińska 2020, ani też awansu do finału. Nie widzę tu utworu, który mógłby się przebić do finału, najwyżej można powiedzieć, że te piosenki są niezłe, ale takiego określenia można użyć max wobec 3/4 utworów.
Ciężko mi jest określić swojego faworyta, chyba byłby nim - Champion, ale tego też prawdopodobnie nie przesłucham wcześniej niż przed preselekcjami. Nawet ok jest jeszcze Zena oraz Napolka, ale oba songi pewnie nie znalazłyby się wyżej niż 30 miejsce w moim rankingu. Reszta - totalnie nie.
Patrząc na to, że decyduje jury, walka będzie się toczyć między Michaelem (popularny wokalista, uczestnik The Voice na Ukrainie) oraz Zeną, z naciskierm raczej na tą drugą, z powodu jej bliskości z narodową telewizją białoruską. Ewentualnie Aura, która ostatnio śpiewała z dzieciakiem Łukaszenki, więc też obstawiam duże wsparcie od jury.
Ciężko mi jest określić swojego faworyta, chyba byłby nim - Champion, ale tego też prawdopodobnie nie przesłucham wcześniej niż przed preselekcjami. Nawet ok jest jeszcze Zena oraz Napolka, ale oba songi pewnie nie znalazłyby się wyżej niż 30 miejsce w moim rankingu. Reszta - totalnie nie.
Patrząc na to, że decyduje jury, walka będzie się toczyć między Michaelem (popularny wokalista, uczestnik The Voice na Ukrainie) oraz Zeną, z naciskierm raczej na tą drugą, z powodu jej bliskości z narodową telewizją białoruską. Ewentualnie Aura, która ostatnio śpiewała z dzieciakiem Łukaszenki, więc też obstawiam duże wsparcie od jury.
Pozwolenia na tym forum: