Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

ISLANDIA: Söngvakeppnin 2019 Empty ISLANDIA: Söngvakeppnin 2019

Sob 26 Sty - 13:38
ISLANDIA: Söngvakeppnin 2019 S%C3%B6ngvakeppnin-2019

Po fatalnym wyniku i nul points od widzów w półfinale, Islandczycy ponownie wybiorą swojego reprezentanta poprzez "Söngvakeppnin". W tym roku została zmniejszona ilość artystów biorących udział w preselekcjach  - czy ta zmiana sprawi, że Islandczycy przełamią swoją złą passę?
Telewizja :iceland: islandzka opublikowała tytuły utworów biorących udział w tegorocznej edycji.

UCZESTNICY:

Daniel Óliver - Samt ekki/Licky Licky
Elli Grill, Skaði, Glymur - Jeijó keyrum alla leið
Friðrik Omar - Hvað ef ég get ekki elskað?/What If I Can't Have Love?
Hatari - Hatrið mun sigra
Heiðrún Anna Björnsdóttir - Helgi/Sunday Boy
Hera Bjork - Eitt andartak/Moving On
Ívar Daníels - Þu bætir mig/Make Me Whole
Kristina Skoubo Bærendsen - Ég á mig sjálf/Mama Said
Tara Mobee - Betri án þín/Fighting For Love
Þordís Imsland - Nú og hér/What Are You Waiting For

Publikacja utworów odbędzie się dzisiaj o godzinie 20:45 czasu polskiego.

Gangi þér vel!
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

ISLANDIA: Söngvakeppnin 2019 Empty Re: ISLANDIA: Söngvakeppnin 2019

Nie 27 Sty - 3:01
Wszystkie utwory dostępne są tutaj: KLIK
Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 154

Pon 28 Sty - 13:02
Hatari wymiata Szeroki uśmiech

Ich utwór kojarzy mi się z muzyką Nine Inch Nails.
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Wto 29 Sty - 3:20
Ale gówno. Łotwa i Czechy to te selekcje miażdżą muzycznie, w zasadzie niczego się tu nie da słuchać. Dla mnie znośne jest jedynie Make Me Whole, bo to trochę country, a ja lubię, choć obiektywnie i tak ta piosenka jest średnia i mało przebojowa. Cokolwiek nie wygra, niemal na pewno zostanie w półfinale.
Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik

Wto 29 Sty - 13:45
marjuz napisał:Ale gówno. Łotwa i Czechy to te selekcje miażdżą muzycznie, w zasadzie niczego się tu nie da słuchać. Dla mnie znośne jest jedynie Make Me Whole, bo to trochę country, a ja lubię, choć obiektywnie i tak ta piosenka jest średnia i mało przebojowa. Cokolwiek nie wygra, niemal na pewno zostanie w półfinale.

Biorąc pod uwagę niewielką populację Islandii (trochę ponad 300 tysięcy) nie jest źle. Dla mnie zarówno Hera jak i Hatari byliby godnymi reprezentantami. Na pewno jest lepiej niż w zeszłym roku z ich strony.
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Wto 29 Sty - 16:54
marjuz napisał:Ale gówno. Łotwa i Czechy to te selekcje miażdżą muzycznie, w zasadzie niczego się tu nie da słuchać. Dla mnie znośne jest jedynie Make Me Whole, bo to trochę country, a ja lubię, choć obiektywnie i tak ta piosenka jest średnia i mało przebojowa. Cokolwiek nie wygra, niemal na pewno zostanie w półfinale.

Zgadzam się ze wszystkim

Iker napisał:
Biorąc pod uwagę niewielką populację Islandii (trochę ponad 300 tysięcy) nie jest źle. Dla mnie zarówno Hera jak i Hatari byliby godnymi reprezentantami. Na pewno jest lepiej niż w zeszłym roku z ich strony.

Czy ja wiem czy tak powinno się patrzeć na ich populacje? W latach 2015-2017 wysyłali całkiem spoko songi z królową Gretą na czele <3
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Wto 29 Sty - 17:49
H A T A R I ftw. Serce Serce Serce

Reszta mnie nie interesuje, nie najlepsze preselekcje, ogółem większość utworów jest strasznie miałka, taka idealna na 17 msc w semi. Hera mnie zawiodła, balladka nudna, a jeszcze fakt, że pewnie byłaby prezentowana po angielsku na Eurowizji, pogarsza całą sytuację. Obstawiam wygraną Friðrika Omara, ale utwór przeciętny i jeszcze trąci pewnym utworem Rihanny Wink

Dastame napisał: Czy ja wiem czy tak powinno się patrzeć na ich populacje? W latach 2015-2017 wysyłali całkiem spoko songi z królową Gretą na czele <3

2016 slay Serce. Reszta 🇳🇴
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Sro 30 Sty - 12:12
Słabo jest niestety. Moim nieśmiałym faworytem jest "Sunday boy", bo leżą mi te klimaty, ale jakiejś rewelacji nie ma. Europy raczej to nie zwojuje, zresztą szanse na zwycięstwo ma raczej zerowe. Na miejscu Islandczyków postawiłbym na Hatari, bo tylko oni są w stanie czymś zaskoczyć Europę (no może jeszcze ten drugi utwór po islandzku - ale o nim nie rozmawiajmy :P ). Ja takiej muzyki nie słucham praktycznie wcale, a mimo to mnie zaciekawili i doceniam tę piosenkę. Hera Bjork niestety rozczarowała, jej ballada jest jedną z bardziej monotonnych piosenek w stawce i na pewno nie życzę sobie jej powrotu w tym roku.
Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik

Sro 30 Sty - 13:21
Dastame napisał:

Zgadzam się ze wszystkim

Iker napisał:

Czy ja wiem czy tak powinno się patrzeć na ich populacje? W latach 2015-2017 wysyłali całkiem spoko songi z królową Gretą na czele <3

No przecież wiem, że nie ma się czym zachwycac. Wink  Ale może być gorzej ... pomyśl o Wielkiej Brytanii i ich propozycjach :silent:
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Wto 5 Lut - 14:36
Po pierwsze cześć wszystkim na tym forum Szeroki uśmiech Z tej strony Jakubo z ESCForum.

Jak ostatnie dwa lata Söngvakeppnin mnie urzekł (kontrowersyjna opinia?), w tym roku jestem raczej zawiedziony. Jedno, że nie wsłuchiwałem się jakoś wnikliwie w większość propozycji, ale po skrótach wieją nudą ostro :x Totalnie nie rozumiem też hypu na Herę - jak dla mnie propozycja ciężka i męcząca; choć na tle innych jeszcze gorszych...

No i jest jeszcze jeden rodzynek - mówię oczywiście o Hatari Szeroki uśmiech Tego chyba jeszcze na ESC nie było i jestem jak najbardziej za tym, żeby to oni zostali wybrani. Produkcja bardzo dobra, są "jacyś", a co dokumentują video na YT, panowie umieją też świetnie poradzić sobie na żywo. Teledysk - również cudo... polecam obejrzeć nawet jak ktoś nie czuje piosenki, chociażby artystycznie to jest coś. Takie islandzkie połączenie Rammstein i The Prodigy  8)

Pytanie tylko co zrobi jury - z jednej strony powygrywali już Hatari trochę muzycznych konkursów w Islandii i mają tam już pewną pozycję, a live można się spodziewać, że będzie świetny... Ale nie zdziwię się, jak przez tak ciężkie brzmienie i tekst opierający się na frazach Nienawiść zwycięży spowodują, że nawet mimo wsparcia televotingu Hatrið mun sigra nie zostanie przepchnięte do super finału. Oby tak!
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Nie 10 Lut - 18:06
Z pierwszego SF do finału zakwalifikowali się Hatari i Hera Björk.

Potworki w finale, czyli jurorzy wiedzą co robią 8) Jak można się spodziewać, live pozamiatał. Refren tylko trochę poniżej oczekiwań, ale myślę do odrobienia poprzez poprawę nagłośnienia czy dodanie dodatkowych chórków wspomagających. Stawki 1.55 na Hatari u buka mówią same za siebie, liczę na spodziewany tok zdarzeń Lol

EDIT 23.02.2019 r. (żeby nie robić postu pod postem):

Reakcja Hatari na zakwalifikowanie do finału <3

Bardzo cieszy mnie zmiana sposobu wyboru zwycięzcy w super finale - myślę, że nowy system typowo pod Hatrið mun sigra Szeroki uśmiech
Gość
Gość

Sob 2 Mar - 16:43
Jedyna sluszna opcja dla Islandii jest Hatari oczywiscie.
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: