- TravelerUżytkownik
- Liczba postów : 146
Czw Paź 14, 2021 6:24 pm
W tej edycji Luksemburg reprezentować będzie Mirella Nyvinne Pinternagel tworząca pod pseudonimem NYV. Urodziła się w Luksemburgu, obecnie mieszka w Włoszech. W swoich utworach śpiewa w językach angielskim, włoskim i francuskim. I to właśnie francuskojęzyczna kompozycja Blues d’alcool została luksemburską propozycją na tę edycję:
- Tekst w wolnym tłumaczeniu:
- Jestem marzeniem samotnychJestem szklanką alkoholuJestem kieliszkiem w barze i butelką w domuJestem moim najlepszym więzieniemWypijam cały swój ból i nie dbam o konsekwencjePicie, dlaczego to sobie robię?I mimo, że boli i nie mam pieniędzyAlkohol to nie powód do śmiechuPamiętaj, że alkohol jest dla tych, którzy cierpiąI piję, piję, piję, by zapomniećPiję, piję, piję za swe zdrowiePiję, piję, piję, przepijam moje życieWszystkie moje zmartwieniaNawet jeśli nie odejdą, hejJestem smutkiem mojej rodziny i moich dzieciJestem wściekłością płynących łezJestem ofiarą alkoholuZwykle jest smutnoDlatego często pijęAle przestałam się tłumaczyć, tylko moja szklanka mnie rozumieDziś wieczorem wypiję cały mój smutek, nawet jeśli depresja pozostanieWiesz, że uciekam tylko wtedy, gdy jestem pijanaWiem, że jutro będzie gorzejPobudka z pragnieniem śmierciTo jest mój ból, to jest moja chwała, jestem chora, bo chcę pićI piję, piję, piję, by zapomniećPiję, piję, piję za swe zdrowiePiję, piję, piję, przepijam moje życieWszystkie moje zmartwieniaNawet jeśli nie odejdą, hejTo jest mój blues, to jest moja piosenkaTo prośba o wybaczenieKocham Cię z całego sercaI piję to, ten bólTo jest mój blues, to jest moja piosenkaTo prośba o wybaczenieKocham Cię z całego sercaI piję to, ten bólWybacz mi, chcę zapomniećPiję, żeby spróbować jeszcze razPiję, piję, piję, przepijam moje życieWszystkie moje zmartwienia, nawet jeśli nie odejdąI piję, piję, piję, by zapomniećPiję, piję, piję za swe zdrowiePiję, piję, piję, przepijam moje życie.Wszystkie moje zmartwieniaNawet jeśli nie odejdą, hej
Dawid, Liver, Rahei and Wilk lubią ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Re: LUKSEMBURG: NYV - Blues d'alcool
Czw Paź 14, 2021 7:55 pm
wow, bardzo ciekawie wybrnąłeś z trudnego zadania. Daję okejkę
Traveler lubi ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Re: LUKSEMBURG: NYV - Blues d'alcool
Czw Paź 28, 2021 3:58 pm
Również jestem pełen uznania, że udało Ci się znaleźć tak dobry utwór w Luksemburgu. Dęte wstawki odrobinkę mi się gryzą, ale to i tak jest bardzo udany utwór. Śliczny głos, delikatny francuski, art rzecz biorąc.
Traveler lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: