- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
UKRAINA: Cesária Évora - Sangue de Beirona
Czw Lis 04, 2021 11:28 pm
@Dawid ostatnio na W2G nie był zadowolony z tego, że wystawiłem trochę mniej artową muzik (ale i tak Lunas jest bossska) - jako że sam wytknąłem mu, że czekam z jego strony na powrót fantastycznych artów, żeby nie wyjść na hipokrytę, postanowiłem wpierw przejść mega wewnętrzne oczyszczenie i duchowe nawrócenie - wobec przedstawionych okoliczności dedykuję mu ten wybór.
W 47. Edycji PdF, Ukrainę reprezentować będzie bosonoga diwa Cesária Évora w utworze "Sangue de Beirona" z albumu "Cabo Verde" pochodzącego z 1997 r.
Mega ciekawostka: w języku kreolskim Wysp Zielonego Przylądka "Sangue de Beirona" to krew utraconego dziewictwa, więc to coś specjalnie dla Was
Przyjemnych doznań (słuchowych)
W 47. Edycji PdF, Ukrainę reprezentować będzie bosonoga diwa Cesária Évora w utworze "Sangue de Beirona" z albumu "Cabo Verde" pochodzącego z 1997 r.
Mega ciekawostka: w języku kreolskim Wysp Zielonego Przylądka "Sangue de Beirona" to krew utraconego dziewictwa, więc to coś specjalnie dla Was
Przyjemnych doznań (słuchowych)
Dawid, Darka and Fenistil lubią ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Re: UKRAINA: Cesária Évora - Sangue de Beirona
Pią Lis 05, 2021 10:05 am
Padam na kolana przed diwą! Fantastyczny wybór, totalnie nie spodziewałem się Evory w tej edycji. Mocno inny to utwór od "Petite Pays", ale ofc saudade i melancholia zbierana jest wiadrami. Amazing odprężająca muzyka i jaki śliczny teledysk do tego! Powrót na szczyt w wielkim stylu w Ukrainie!
Aleks lubi ten post
Pią Lis 05, 2021 10:31 am
peti paji żetę buku
peti paji że lem buku
peti paji że lem buku
Aleks lubi ten post
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Pią Lis 05, 2021 5:40 pm