- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1315
SZWAJCARIA: Meek, Oh Why? x Sarsa feat. Hyper Son - Zachód
Wto 23 Lis - 23:38
Skrót 2:59 - 3:39
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Re: SZWAJCARIA: Meek, Oh Why? x Sarsa feat. Hyper Son - Zachód
Sro 24 Lis - 22:33
Gdy weszły rapsy w tym songu myślę sobie o niee, nie wytrzymie tego długo ale o dziwo co rzadko się zdarza z zainteresowaniem przesłuchałem do końca bo jednak można zrobić to kulturalnie i bez bluzgów - miła odmiana, doceniam bo serio fajnie się tej wstawki słuchało. Sama kompozycja moim zdaniem bardzo składna i udana. Po raz trzeci go obstawiam ale tym razem w roli pierwszoplanowej - @Daniell bo wydaje mi się że on zna i lubi polską muziczke, dodatkowo utkwiło mi w pamięci jak chyba to on pisał że ma jakiś polski song do wystawienia i przydałaby się jakaś edycja polskojęzyczna czy cuś więc być może wykorzystał tą edycję w tym właśnie celu Mega rozkmina, ciekawe czy się sprawdzi.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Pon 29 Lis - 16:48
Jestem wyjątkowo wrażliwy na współczesną muzykę polskojęzyczną - nie podoba mi się prawie kompletnie nic, nie słucham, nie lubię dźwięku polskiego języka. A utwór mi się podoba, jest bardzo wdzięczny i dostrzegam tu solidną dawkę artu. To nie jest ktoś kto słucha namiętnie polskiej muzyki. Stawiam na @Dawid albo @Szymek79.
- Spoiler:
- DON'T YOU EVER DARE TO WEAR MY JOHNY CASH T-SHIRT
Dawid lubi ten post
Nie 5 Gru - 13:35
O dawno nie słyszałem Sarsy, a te rapsy to chyba jakiś wstęp do następnej edycji heh. Ogólnie przystawiając tę piosenkę do polskiego rynku muzycznego w obecnym kształcie, gdzie królują płaskie jak d*pa słonia bity i jakieś pato-rapsy to utwór wyróżnia się na plus. Jest klimatyczny, ale też mam odczucie, że jest w pewnym stopniu elegancki, stonowany. Skoro kierunek Zachód to pewnie jakiś podróżnik tu się kryje - w mojej opiniii @Traveler .
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Wilk lubi ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2304
Czw 9 Gru - 22:48
Znałem wcześniej. Nie jest to jakiś szalenie odkrywczy koncept (teledysk, tekst, brzmienie), ale akurat w Polsce może to wydawać się świeże. Dostrzegam pozytywy z osobna, ale jako całość nie potrafię się zachwycić nad tym utworem. Trochę zbyt jednostajny też. Niemniej wybór raczej z gustem niż bez niego. Ze względu na instrumental obstawiam @Daniell, mam tu jego vibe, chociaż też @Aro z podobnymi brzmieniami mi się kojarzył (jego udział akurat niezbyt prawdopodobny).
Pozwolenia na tym forum: