- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Państwa niebiorące udziału w ESC 2023
Pią 5 Sie - 23:33
Co parę miesięcy pojawiają się sensacyjne doniesienia o państwach, które mają wrócić albo zadebiutować. Czy cokolwiek z tego dojdzie do skutku? Może ktoś zrezygnuje z udziału?
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Re: Państwa niebiorące udziału w ESC 2023
Sro 21 Wrz - 21:45
Macedonia Północna rozważa wycofanie się z Konkursu. Plany budżetowe w ogóle nie przewidują startu. Czekamy na ostateczny komunikat.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pią 14 Paź - 7:44
Czarnogóra się wycofała - oficjalną przyczyną względy finansowe.
https://www.rtcg.me/magazin/eurosong/381679/crna-gora-naredne-godine-nece-ucestvovati-na-eurosongu.html
https://www.rtcg.me/magazin/eurosong/381679/crna-gora-naredne-godine-nece-ucestvovati-na-eurosongu.html
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pią 14 Paź - 14:48
No i poszło domino...
Doniesienia o wycofaniu się Czarnogóry się potwierdziły.
Wycofuje się także Bułgaria.
Edit: Zamiast powtórzenia Czarnogóry chodziło mi oczywiście o Macedonię Północną.
Doniesienia o wycofaniu się Czarnogóry się potwierdziły.
Wycofuje się także Bułgaria.
Edit: Zamiast powtórzenia Czarnogóry chodziło mi oczywiście o Macedonię Północną.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Pią 14 Paź - 15:31
Również potwierdziły się doniesienia dotyczące rezygnacji Macedonii Północnej. Powodem mają być rosnące koszty i wzrost opłaty za udział.
.....................................
- yngveUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 319
Pią 14 Paź - 15:51
Więcej Eurowizji w Europie Zachodniej - mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości konkurs wygra jakiś kraj z Europy "środkowo-wschodniej", Słowenia, Serbia a nawet Grecja byłaby dobrym wyborem. Jak na razie w powietrzu unosi się zapach rezygnacji Czech w przyszłorocznej Eurowizji. Myślę, że EBU powinno wpuścić nieco świeżego powietrza i zaprosić Kazachstan do konkursu, lepszej okazji nie będzie i zrekompensowałoby nam to wszystkim wieloletni ban R*osji.
- yngveUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 319
Czw 20 Paź - 13:28
Oficjalnie potwierdzono, że w Eurowizji 2023 w Liverpoolu udział weźmie 37 krajów.
Pozwolenia na tym forum: