PORTUGALIA: Mimicat (Ai Coração)
+2
yngve
Dawid
6 posters
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2304
PORTUGALIA: Mimicat (Ai Coração)
Pon 16 Sty - 1:30
Emocjonujący Festival da Cancao ostatecznie zwycięża doświadczona artystka Mimicat z utworem "Ai Coração".
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2304
Re: PORTUGALIA: Mimicat (Ai Coração)
Pon 16 Sty - 1:38
Tradycyjnie już reprezentant Portugalii zostanie wybrany poprzez Festival da Canção.
19 stycznia - premiera utworów
25 lutego - 1 Półfinał
4 marca - 2 Półfinał
11 marca - Finał
Jakiś czas temu poznaliśmy nazwiska kompozytorów:
André Henriques, April Ivy, Bandua, Bárbara Tinoco, Churky, Cláudia Pascoal, Dapunksportif, Edmundo Inácio, Inês Apenas, Ivandro, Jacinta, Mimicat, MOYAH, NEOH SOHO, Quim Albergaria, SAL, Teresinha Landeiro, The Happy Mess, Voodoo Marmalade, .You Can’t Win Charlie Brown.
Większość artystów została zaproszona przez telewizję. Pięć zgłoszeń wybrano w ramach otwartego naboru.
Motyw graficzny:
Podział kompozytorów na półfinały:
19 stycznia - premiera utworów
25 lutego - 1 Półfinał
4 marca - 2 Półfinał
11 marca - Finał
Jakiś czas temu poznaliśmy nazwiska kompozytorów:
André Henriques, April Ivy, Bandua, Bárbara Tinoco, Churky, Cláudia Pascoal, Dapunksportif, Edmundo Inácio, Inês Apenas, Ivandro, Jacinta, Mimicat, MOYAH, NEOH SOHO, Quim Albergaria, SAL, Teresinha Landeiro, The Happy Mess, Voodoo Marmalade, .You Can’t Win Charlie Brown.
Większość artystów została zaproszona przez telewizję. Pięć zgłoszeń wybrano w ramach otwartego naboru.
Motyw graficzny:
Podział kompozytorów na półfinały:
- yngveUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 335
Sob 21 Sty - 15:59
Wyczuwam niezbadane pokłady artu w tym gościu, o czym świadczy ten nad-song!
- lepikUżytkownik
- Liczba postów : 199
Pon 13 Mar - 0:56
Sympatyczne. Przeczytałem, że Mimicat wyciągnęła ten utwór z szuflady, w której to spoczywał sobie z 10 lat i coś w tym jest, ba, oczyma wyobraźni upatruję tego występu bardziej na scenie w Moskwie, może jeszcze w Belgradzie? Zawsze mam pewne uprzedzenia wobec, że tak to określę, bardziej estradowych propozycji. Przede mną pewnie z parę przesłuchań tegorocznej playlisty, zobaczę jak mi się w uszach ułoży ta propozycja.
marjuz lubi ten post
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Pon 13 Mar - 17:35
Sorry ale ktoś musi nie wyjść z pierwszego półfinału i myślę, że obok będzie to właśnie . Jak dla mnie ostry zjazd w dół po ostatnich dwóch latach.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1958
Sob 18 Mar - 0:30
Nóżka tupie, a piosenka baaardzo portugalska, więc nic tylko się cieszyć. Jedynie mogę zarzucić pewną nieokreśloną wtórność, ale pewnie przez to, że brzmi dla mnie trochę musicalowo.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Sob 18 Mar - 21:12
Festival da Cancao pełen jest utworów będących emulsjami klasycznych dźwięków z modernistycznym i eksperymentalnym podejściem do muzyki. W zeszłym roku coś takiego zaprezentowała Maro. Tu mamy utwór raczej jednowymiarowy, wyraźnie skierowany w stronę klasyki. Każdy odsłuch to przyjemna podróż, ale brak tu jakiegoś przełamania który podbiłby ten utwór nieco wyżej. Widzowie raczej też nie dopatrzą się tu niczego niezwykłego i pewnego awansu tu nie widzę.
Cieszy mnie natomiast że na Eurowizję jedzie ktoś nieco starszy, pokazujący muzykę która gra mu w duszy. Bo to jest konkurs będący odbiciem lustrzanym Europy - pokazujący różne kultury, różne gatunki muzyczne i różnych ludzi.
Cieszy mnie natomiast że na Eurowizję jedzie ktoś nieco starszy, pokazujący muzykę która gra mu w duszy. Bo to jest konkurs będący odbiciem lustrzanym Europy - pokazujący różne kultury, różne gatunki muzyczne i różnych ludzi.
iguś and Fenistil lubią ten post
Pozwolenia na tym forum: