- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
SZWAJCARIA: Remo Forrer (Watergun)
Czw 9 Mar - 12:24
Remo Forrer to urodzony 8 września 2021 szwajcarski piosenkarz. Dotychczas największym sukcesem Remo jest wygrana w trzecim sezonie The Voice of Switzerland w kwietniu 2020 roku. Jako swoich muzycznych idoli podaje nazwiska takie jak Lewis Capaldi, Ed Sheeran czy James Arthur. Od wczesnego dzieciństwa interesował się muzyką, zaczynał od gry na flecie oraz akordeonie, obecnie sam preferuje pianino. Odbył w swoim życiu staż jako specjalista ds. handlu detalicznego w sklepie sportowym.
"Watergun" opisywane jest jako power-ballada typu manifest-song; będąca hymnem/apelem o pokój. O utworze Ferrer powiedział: „Moje pokolenie musi żyć z konsekwencjami decyzji, których nie podjęliśmy. To frustrujące, ale wciąż mam nadzieję, że zmiany są możliwe”. Za utworem stoją autorzy tekstu: Argyle Singh, Ashley Hicklin oraz Polak Mikolaj Trybulec a także producenci: Pele Loriano, Tom Oehler oraz ponownie Mikolaj Trybulec.
"Watergun" opisywane jest jako power-ballada typu manifest-song; będąca hymnem/apelem o pokój. O utworze Ferrer powiedział: „Moje pokolenie musi żyć z konsekwencjami decyzji, których nie podjęliśmy. To frustrujące, ale wciąż mam nadzieję, że zmiany są możliwe”. Za utworem stoją autorzy tekstu: Argyle Singh, Ashley Hicklin oraz Polak Mikolaj Trybulec a także producenci: Pele Loriano, Tom Oehler oraz ponownie Mikolaj Trybulec.
- TEKST:
- When we were boys
We played pretend
Army tanks
And army men
Hide and seek
Grow to be the kings we dream
Where did we go?
We're standin' on the frontline
Where did we go?
We go?
I don't wanna be a soldier, soldier
I don't wanna have to play with real blood
We ain't playin' now
Can't turn and run
No water guns
No no
'Cause we ain't playin' now
Can't turn and run
No water guns
Just body bags that we've become
Adolescence, breaking rules
Nothin hurts when you're bulletproof
I remember, yes, I do, I do
Where did we go?
We're standin' on the frontline
Where did we go?
We go?
We ain't playin' now
Can't turn and run
No water guns
No no
'Cause we ain't playin' now
Can't turn and run
No water guns
Just body bags that we've become
What we've become
What we've become
What we've become
Playin' with water guns
Not playin' with wаter gunѕ
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Re: SZWAJCARIA: Remo Forrer (Watergun)
Sob 18 Mar - 14:08
Nudna ballada z tekstem przyprawiającym o ciarki żenady (nawet jak na Eurowizję).
marjuz lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: