- bing bingUżytkownik
- Liczba postów : 37
NIEMCY: Fugees - Ready or Not
Wto 4 Lip - 16:47
W 73. Edycji Niemcy reprezentować będzie zespół Fugees.
Zespół Fugees, który powstał w latach 90., był amerykańskim zespołem muzycznym, który zyskał ogromną popularność i wpłynął na kształtowanie się sceny muzycznej tamtej dekady. Grupa składała się z trzech członków: Lauryn Hill, Wyclef Jean i Pras Michel. Ich muzyka była niezwykle wszechstronna, łącząc w sobie elementy hip-hopu, R&B, soulu i reggae.
Lata 90. były okresem, w którym R&B był jednym z najbardziej charakterystycznych gatunków muzycznych. To właśnie wtedy wiele utworów tego gatunku zdobyło ogromną popularność na całym świecie, a zespół Fugees z pewnością odegrał ważną rolę w tym procesie.
Wybierając piosenkę Ready or Not na edycję rocznikową, chciałem przypomnieć sobie i innym o tym dynamicznym okresie muzycznej ewolucji. Ten utwór, wydany w 1996 roku, jest doskonałym przykładem brzmienia Fugees - łączy w sobie hipnotyczne beaty, rap i piękne wokale Lauryn Hill. Tekst piosenki porusza tematy życiowej determinacji, walki i gotowości na wyzwania, co również pasuje do tematu nostalgia i refleksji, które często towarzyszą edycjom rocznikowym.
Piosenka ma niepowtarzalny charakter i bez wątpienia jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych utworów zespołu Fugees. Jej energetyczne brzmienie i chwytliwe melodie sprawiają, że jest idealnym wyborem dla osób, które chcą przenieść się w czasie i przeżyć jeszcze raz magiczne momenty lat 90., gdy R&B królowało na listach przebojów.
2:35
Szymek79 lubi ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Re: NIEMCY: Fugees - Ready or Not
Nie 16 Lip - 0:26
Nie znałem, a świetny song. Liczę na finał.
Warte odnotowania, że piosenka sampluje utwór Enyi, która również pojawiła się w tej edycji!
Warte odnotowania, że piosenka sampluje utwór Enyi, która również pojawiła się w tej edycji!
cryo_official_profile and bing bing lubią ten post
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Re: NIEMCY: Fugees - Ready or Not
Pon 24 Lip - 19:20
Pomimo imponująco kotletowej liczby wyświetleń - nie znałem wcześniej. Bardzo dobre rapsy w bardzo specyficznym klimacie i cieszy mnie, że w końcu zaliczyłeś finał. Chodzi za mną komentarz Dasta z wieczorku odsłuchowego, że brzmi to jak muzyka w scenie filmowej, w której kogoś lada chwila zastrzelą - wyjątkowo trafne. No i bardzo zręcznie wykorzystano oba materiały źródłowe, nawet jeżeli w drugim przypadku to samplowanie jest już mocno na pograniczu coveru.
bing bing lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: