Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

WIELKA BRYTANIA: Laura Omloop - Hier ben ik thuis Empty WIELKA BRYTANIA: Laura Omloop - Hier ben ik thuis

Wto 21 Lis - 0:25
Tak się zupełnie przypadkiem złożyło, że akurat w tygodniu poprzedzającym tegoroczną Eurowizję Junior padło na zgłoszenia do edycji, w której chciałem wystawić byłą reprezentantkę swojego kraju w tymże konkursie: urodzoną w 1999 roku :belgium: Laurę Omloop. Jeśli choć trochę interesowaliście się starszymi edycjami tego konkursu, to jest spora szansa, że o niej słyszeliście, bo choć w 2009 roku zajęła 4. miejsce, to jej śpiewano-jodłowana piosenka zyskała przeogromną sympatię widzów i ostatecznie nawet stała się memem. Wink

Sama Laura bazując na swojej sporej popularności w kraju nagrała po Juniorze jeszcze kilka albumów. Potem na długo zniknęła, ale po ośmiu latach absencji wróciła w zeszłym roku. Jak na razie wydała trzy single i zdaje się, że szykuje się jej pierwszy dorosły album.

W jednym z nowych singli również można usłyszeć jej popisowe jodłowanie, ale zdecydowałem się postawić na co innego. Hier ben ik thuis (Tutaj jestem w domu) to piosenka o odnalezieniu szczęścia i satysfakcji z samego faktu przebywania w jakimś bliskim serca miejscu, gdy codzienność i sprawy zwykłych ludzi wokół nas toczą się swoim własnym tempem. Teledysk realizowany był w mieście :belgium: Lier koło Antwerpii, w którym Laura chodziła do szkoły i spędzała większość wolnego czasu w okresie dorastania, a większość scen pochodzi z muzeum Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly.

Skrót: 1:29 - 1:59

Piosenka oczywiście po :netherlands: niderlandzku.
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: