Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

SZWAJCARIA: Nemo (The Code) Empty SZWAJCARIA: Nemo (The Code)

Czw 14 Mar - 22:40
SZWAJCARIA: Nemo (The Code) Nemo_Mettler_Switzerland_Eurovision_2024_SRF_Ella_Mettler-1-1080x720-1-jpg

Nemo (właściwie: Nemo Mettler, ur. 3 sierpnia 1999) w szwajcarskich barwach zaprezentuje utwór The Code. Jest raperem, który nagrał do tej pory 4 "EPki". Jego najwyżej notowanym utworem na szwajcarskiej liście przebojów był utworów "Du" (4. miejsce). Jest osobą niebinarną.

Teledysk

Tekst utworu "The Code":
yngve
yngve
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 319

SZWAJCARIA: Nemo (The Code) Empty Re: SZWAJCARIA: Nemo (The Code)

Nie 24 Mar - 9:34
Szwajcaria to chyba moje największe zaskoczenie, bo jest faworytem a dla mnie ta piosenka jest za bardzo chaotyczna, po za tym jeśli nie udało się z Gjonem to nie wyobrażam sobie, że miałoby się udać z tym zlepkiem kliku utworów w jednej piosence by wygrać eurowizję.
cryo_official_profile
cryo_official_profile
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Non-binary

Liczba postów : 164

Nie 24 Mar - 10:44
na pewno jest to dobrze wyprodukowane i poniekąd ciekawe, trochę mi się zaczyna wkręcać, jednak tak czy siak jestem sceptycznie nastawiony, mysle, ze troche przekombinowali w tym roku, natomaist jest to miła odmiana po dwoch nudnawych gey boy balladach
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 919

Wto 30 Kwi - 22:44
Kontrowersyjna opinia, ale stawianie tegorocznej Szwajcarii jako jakiegokolwiek faworyta do wygranej to jeden z najbardziej absurdalnych hajpów, jakie doświadczyłem w karierze eurofana. Zacznijmy od piosenki - tu jest wszystko i nic jednocześnie, totalny przerost formy nad treścią, już widzę jak dostają więcej niż 150 punktów w tele. Do tego totalnie nienaturalne i wyuczone ruchy sceniczne plus... outfity z cyklu "mam 7 lat i ubieram wszystko co znajdę w szafie pod nieobecność mamy".

justi578 lubi ten post

yngve
yngve
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 319

Pią 3 Maj - 22:15
[postbg=https://i.servimg.com/u/f51/19/62/66/77/bckgrd10.jpg]:sswitzerland: SZWAJCARIA // po próbach

Code to mieszanka rapu, drum 'n' bassu i opery, a sezon przed-eurowizyjny udowodnił, że Nemo ma taki zakres wokalny iż nie ma problemu aby bezbłędnie zaprezentować wszystkie trzy gatunki muzyczne. Nemo ma na sobie strój wykonany z różowego i białego futra (z odpowiednio pasującymi futrzanymi butami!), głównym rekwizytem jest biała okrągła platforma o średnicy dwóch lub trzech metrów. Platforma przechyla się i obraca we wszystkich kierunkach - Nemo wspina się na nią, zsuwa z niej, tańczy a także z niej zeskakuje - całość jest pokazem równowagi, precyzyjnego wyczucia czasu i ambicji łamania kodów. na pewno największym atutem tegorocznej Szwajcarii jest dynamika występu i niezachwiany, czysty wokal Nemo.
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: