- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
AZERBEJDŻAN: FAHREE feat. Ilkin Dovlatov (Özünlə apar)
Czw 14 Mar - 22:50
Fahree (właściwie: Fəxri İsmayılov, ur. 10 kwietnia 1995) azerski piosenkarz, który na Eurowizji wystąpi z utworem Özünlə apar. Ma wykształcenie prawnicze. W okresie pandemii Covid-19 poświęcił się bardziej muzyce. W jego dorobku muzycznym przed Eurowizją są 3 single. İlkin Dövlətov będzie wykonywać partie mugam (tradycyjna azerska forma muzyczna).
Utwór
- Tekst utworu:
- I lived a life standing on my own
Chaos inside and mysteries unsolved
Only with you I feel
How the burdens of my life just disappear
Through all the lows and highs
Love has guided me to gates of paradise
Hold my heart in your hands
Do you have what it takes?
Hurricanes are roaming but you take away the pain
Healing all the scars and breaking chains
Gəl özünlə apar
Sənsiz göy mənə dar
Gəl özünlə apar
Sənsiz göy mənə dar
Hold my heart in your hands
Do you have what it takes?
Hurricanes are roaming but you take away the pain
Healing all the scars and breaking chains
Gəl özünlə apar
Sənsiz göy mənə dar
Gəl özünlə apar
Sənѕiz göy mənə dаr
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Re: AZERBEJDŻAN: FAHREE feat. Ilkin Dovlatov (Özünlə apar)
Sob 27 Kwi - 23:42
Dziś opublikowano teledysk:
Utwór klejony śliną, ale w tym dość specyficznym półfinale jest w stanie brzmieć jak ostoja normalności. Tego typu dźwięki każdy z nas gdzieś słyszał - w filmie, reklamie czy budce z kebabem. Dość jasno nakreślony arabsko-wschodni klimat utworu, klarowna konstrukcja. Przy tej pozycji startowej Azerbejdżan staje się moim zdaniem murowanym faworytem do awansu.
Utwór klejony śliną, ale w tym dość specyficznym półfinale jest w stanie brzmieć jak ostoja normalności. Tego typu dźwięki każdy z nas gdzieś słyszał - w filmie, reklamie czy budce z kebabem. Dość jasno nakreślony arabsko-wschodni klimat utworu, klarowna konstrukcja. Przy tej pozycji startowej Azerbejdżan staje się moim zdaniem murowanym faworytem do awansu.
- lepikUżytkownik
- Liczba postów : 199
Re: AZERBEJDŻAN: FAHREE feat. Ilkin Dovlatov (Özünlə apar)
Wto 30 Kwi - 1:52
Wybranie ostatniego miejsca w rankingu to nie jest byle decyzja. Robiłem do niej przymiarki zanim jeszcze Azerbejdżan zaprezentował swój utwór. Żonglowałem potencjalnymi kandydatami, w końcu "Özünlə apar" dropnęło, przesłuchałem, wróciłem do żonglerki. Ale coś mnie tknęło...
Raczej domyślacie się skąd ten wstęp - Azerbejdżan piastuje na swój sposób prestiżowe 37. miejsce w moim rankingu. Ktoś powie, że to nastrojowy utwór i się raczej zgodzę. Problem w tym, że przygrywa on na tyle nieśmiało, że wręcz się wstydzi poprosić mnie, bym przesłuchał go jeszcze raz. Tzn. przesłucham w ramach eurofańskiego obowiązku, ale, w przeciwieństwie do innych piosenek, jest mi tu trudno znaleźć taką oczywistą pochwałę. Nastrojowość niebezpiecznie zahacza o flegmatyzm. "Özünlə apar" nie jest beznadziejne, ale jest mi kompletnie obojętne, a czasem obojętność pociąga na dół najszybciej.
37. miejsce, 15/15 w I półfinale
Raczej domyślacie się skąd ten wstęp - Azerbejdżan piastuje na swój sposób prestiżowe 37. miejsce w moim rankingu. Ktoś powie, że to nastrojowy utwór i się raczej zgodzę. Problem w tym, że przygrywa on na tyle nieśmiało, że wręcz się wstydzi poprosić mnie, bym przesłuchał go jeszcze raz. Tzn. przesłucham w ramach eurofańskiego obowiązku, ale, w przeciwieństwie do innych piosenek, jest mi tu trudno znaleźć taką oczywistą pochwałę. Nastrojowość niebezpiecznie zahacza o flegmatyzm. "Özünlə apar" nie jest beznadziejne, ale jest mi kompletnie obojętne, a czasem obojętność pociąga na dół najszybciej.
37. miejsce, 15/15 w I półfinale
marjuz lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: