Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
yngve
yngve
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 335

HOLANDIA: Songfestival 2025 Empty HOLANDIA: Songfestival 2025

Sob 26 Paź - 12:20
HOLANDIA: Songfestival 2025 Collage-nederland-2025

:netherlands: :netherlands: :netherlands:

AVROTROS oficjalnie potwierdził swój udział w Konkursie Piosenki Eurowizji 2025, który odbędzie się w Szwajcarii.

Po miesiącach negocjacji i dyskusji z Europejską Unią Nadawców (EBU), holenderski nadawca twierdzi, że otrzymał zapewnienie, że w nadchodzącym konkursie zostaną wprowadzone znaczące zmiany strukturalne. Zmiany te są odpowiedzią na niektóre obawy zgłaszane przez kilka uczestniczących krajów, w tym Holandię, dotyczące przejrzystości i uczciwości w konkursie. Konkretne zmiany przedstawione przez AVROTROS to:

pins powołanie kierownika ds. bezpieczeństwa w środowisku artystów
pins znaczne ograniczenie filmowania zza kulis
pins „bezpieczna przestrzeń” dla artystów za kulisami, gdzie nie będą niepokojeni
pins zespół kryzysowy składający się z przedstawicieli EBU, krajów uczestniczących i nadawcy organizującego, aby ważne decyzje były podejmowane demokratycznie
pins powołanie Martina Greena na nowego dyrektora Eurowizji, który będzie nadzorował te zmiany.

W oświadczeniu AVROTROS powiedział:

AVROTROS napisał:AVROTROS weźmie udział w Konkursie Piosenki Eurowizji 2025 w Szwajcarii. Po miesiącach dyskusji i konsultacji nadawca otrzymał wystarczające gwarancje od EBU, że zmiany strukturalne zostaną wdrożone na festiwalu muzycznym. Joost Klein otrzymał propozycję ponownego udziału w konkursie. Ostatecznie jednak zdecydował się odrzucić tę ofertę. Rejestracja nowych utworów na rok 2025 jest już otwarta.

AVROTROS poinformował, że zaprosił Joosta Kleina do ponownego reprezentowania Holandii w przyszłym roku, ale ten odmówił.
W oświadczeniu ogłaszającym swoją decyzję Joost powiedział:

Joost napisał:Podjąłem decyzję o nieuczestniczeniu w Eurowizji 2025. Mój zespół i ja mieliśmy wszystko przygotowane, ale po prostu nie czuję się dobrze. Jestem bardzo wdzięczny za całą miłość na całym świecie, jednak nadal jestem bardzo dotknięty tym rokiem. Muszę dać sobie więcej czasu na wyleczenie. Moim marzeniem był występ na Eurowizji i udało się. Przez wiele miesięcy miałem poczucie, że muszę wrócić, aby dokończyć pracę. Ale w rzeczywistości osiągnęliśmy wyższy cel. Europapa zjednoczyła wielu ludzi. W tej historii nie chodzi tylko o mnie, ale o nas. Jestem wdzięczny.

Artyści, kompozytorzy, autorzy tekstów, producenci i wytwórnie płytowe są zaproszeni do nadsyłania oryginalnych, wyróżniających się i konkurencyjnych piosenek, które mogłyby reprezentować Holandię na scenie Eurowizji. Zgłoszenia są otwarte od teraz do piątku, 22 listopada 2024 r., do godziny 23:59. Zainteresowani uczestnicy mogą przesyłać swoje zgłoszenia za pośrednictwem strony songfestival@avrotros.nl.
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: