CYPR: Hovig - Gravity
+13
DanielW
Jasiek
Skrzeczek
IgorBielak
mercator
Liver
Alpaka
Dawid
Aro
Yngwie / admin
Naar
iguś
Szymek79
17 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś Cyprowi?
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Wto 28 Lut - 13:08
28-letni Hovig Demirjian został wybrany przez wewnętrznie przez CyBC na 33 reprezentanta wyspy Afrodyty na ESC. Hovig podczas pierwszego półfinału w Kijowie wykona utwór "Gravity" skomponowany przez Thomasa G:sona. Premiera utworu 1 marca.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Re: CYPR: Hovig - Gravity
Wto 28 Lut - 13:25
Hovig wystąpi w pierwszym półfinale.
- NaarUżytkownik
- Liczba postów : 68
Wto 28 Lut - 18:11
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B06WLP5JH3/ref=dm_ws_sp_ps_dp
Pod tym linkiem jest do przesłuchania 30sekundowy fragment piosenki Hoviga
Pod tym linkiem jest do przesłuchania 30sekundowy fragment piosenki Hoviga
Wto 28 Lut - 20:18
zapowiada się całkiem fajna piosenka. Cypr to chyba przeciwieństwo Polski prawie zawsze wysyłają jakąś szybszą piosenkę na konkurs.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Sro 1 Mar - 17:35
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Sro 1 Mar - 17:48
Błagam, niech preselekcje zostaną zdelegalizowane (a przynajmniej te z nienormalnymi wynikami)... Póki co wybory wewnętrzne biją na głowę większość eliminacji.
Nie inaczej jest z , piosenka jest świetna! Może i początek podobny do "Human" Ragnbone Man'a to podobieństwo nie zaprząta głowy w dalszej części utworu. Piosenka nowoczesna, profesjonalna, lekko radiowa, ogólnie mooocno na plus.
10/12
Jest nadzieja, że 2017 jednak nie będzie aż tak zły
Nie inaczej jest z , piosenka jest świetna! Może i początek podobny do "Human" Ragnbone Man'a to podobieństwo nie zaprząta głowy w dalszej części utworu. Piosenka nowoczesna, profesjonalna, lekko radiowa, ogólnie mooocno na plus.
10/12
Jest nadzieja, że 2017 jednak nie będzie aż tak zły
Sro 1 Mar - 17:54
a ja powiem, że piosenka jest lepsza od 80% wybranych do tej pory, ale po przesłuchaniu całości wydała mi się nieco monotonna. tak czy inaczej 7/12.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- AlpakaUżytkownik
- Liczba postów : 112
Sro 1 Mar - 18:07
Na tle innych wyborów Gravity wydaje się być niegłupią propozycją i na pewno jakaś tam chwytliwość jest jej dużym atutem, jednak piosenka mocno u mnie minusuje tym, że jest taka ciężka w odsłuchu i w sumie to się męczę przez te trzy minuty mimo że naprawdę nie jest taka zła :<
btw, szczerze mówiąc przydałby się revamp, bo widziałbym w tym kawałku ostry bit i mocne basy zamiast tego, co jest do tej pory.
btw, szczerze mówiąc przydałby się revamp, bo widziałbym w tym kawałku ostry bit i mocne basy zamiast tego, co jest do tej pory.
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Sro 1 Mar - 18:16
Przesłuchałem kilka razy, jednak nie czuję się kupiony. Początek rzeczywiście łudząco podobny do "Human", reszta już nie i utwór brzmi po prostu monotonnie, jednostajnie (jeżeli można użyć tego słowa w takim kontekście).
Nie mam pojęcia, jak sobie poradzi na Eurowizji.
Nie mam pojęcia, jak sobie poradzi na Eurowizji.
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Sro 1 Mar - 18:21
A mi tam się podoba! Partie wokalne przypominają mi nieco Loicia. Słychać porządną, szwedzką produkcję. W dodatku mega się wkręca, już klikam trzeci replay. Od 2012 Cypr mi się tak nie podobał, 10 punktów leci i Top 3 mojego rankingu. W końcu ktoś ratuje tę Eurowizję.
Ogólnie to miłe zaskoczenie, spodziewałem się mdłego chłoptasia z jeszcze bardziej mdłą pioseneczką.
Ogólnie to miłe zaskoczenie, spodziewałem się mdłego chłoptasia z jeszcze bardziej mdłą pioseneczką.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Sro 1 Mar - 19:35
Z początku piosenka robi bardzo dobre wrażenie, ale z czasem robi się monotonna. Widzę że każda piosenka, która nie jest balladą jest dobrze odbierana. Jak tak dalej pójdzie to klasyczne ballady będą w mniejszości na ESC...
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Sro 1 Mar - 19:37
Rag N'Bone Man"s Human - pierwsze co mi przyszło na myśl. Zwrotki interesujące, jednak według mnie refren mógłby być ciekawszy. Po prostu już na końcu jest nudno. Może na żywo wyjdzie to lepiej. Wolę jednak zeszłoroczną propozycję. Gdyby tylko dodać tu coś co sprawiłoby, że byłaby mniej monotonna, wyszło by lepiej.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Sro 1 Mar - 21:39
Jakieś podobieństwo do uwielbianego przeze mnie Human jest, ale jednak propozycja cypryjska mnie nie przekonała. Taki typowo-nowoczesny utwór o miłości. Nie często takie mnie przekonują. Po prostu tak jest. 3/12
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Sro 1 Mar - 23:49
Cóż, tegorocznej propozycji Cypru nie mogę nazwać złym utworem, ale nie mogę też dobrą piosenką. Ma ona swoje plusy i minusy. Do tych pierwszych mogę zaliczyć, że dosyć szybko wpada w ucho, ale po przesłuchaniu nie mam ochoty wciśnięcia replayu. Kolejny minus to jednostajność tej propozycji, tam przez te 3 minuty praktycznie kompletnie nic się nie dzieje i nic nie zaskakuje. Od 2015 Cypr wchodzi do finału z (w mojej opinii rzecz jasna) słabymi utworami, w tym roku raczej inaczej nie będzie.
4/12
4/12
- JasiekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 249
Czw 2 Mar - 21:07
Nie powiem, ostatnimi czasy bardzo przepadam za takimi "głębokimi" utworami - słuchanie cypryjskiej propozycji sprawiało mi przyjemność od początku; już po tym 30-sekundowym snippecie wiedziałem, że mi się spodoba. Doczepiłbym się może do dwóch spraw jedynie: pierwsza to zbyt duże podobieństwo do wywołanego już "Human" a druga to brak jakiegokolwiek rozwoju w dalszej części utworu. Chodzi o może dodanie jakiegoś innego instrumentu w podkładzie, jakiejś solówki, charakterystycznych chórków - czegokolwiek lecz w sumie jest to utwór z gatunku tych "płynących" i mimo to słuchając go odczuwam satysfakcję. 8/12, zapowiada się że tym razem rzeczywiście Cypr w przypadku ewentualnego awansu nie będzie mnie denerwować.
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: