Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

POLSKA: TRESOR, Msaki - Sondela Empty POLSKA: TRESOR, Msaki - Sondela

Nie 2 Cze - 0:26
POLSKA: TRESOR, Msaki - Sondela 1912x1072mv

:poland: Polska w PDF skacze po kontynentach jak szalona, po krótkiej wycieczce w USA przenosimy się do Afryki. Przewodnikami zostają TRESOR z Demokratycznej Republiki Konga oraz Msaki z Republiki Południowej Afryki. Pierwszy wokalista jest również reżyserem teledysku konkursowej piosenki, której tytuł brzmi "Sondela". Jako, że tematyka edycji zobowiązuje, informuję, że śpiewamy tutaj w języku xhosa, którym posługuje się ok. 8 mln ludzi (głównie w RPA i Lesotho). Zapraszam!

(wybór był konsultowany z prowadzącym i występujące zdanie po angielsku jest dopuszczone)
Aleks
Aleks
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 948

POLSKA: TRESOR, Msaki - Sondela Empty Re: POLSKA: TRESOR, Msaki - Sondela

Nie 2 Cze - 0:34
Mocno ciekawa i egzotyczna propozycja - zarówno ciekawy język, jak i bardzo przykuwający uwagę instrumental. Całościowo bardzo mi się podoba! Szeroki uśmiech

Powodzonka! Uśmiech
Sebek
Sebek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 710

Nie 2 Cze - 8:43
Przede wszystkim - gratki za wybór czegoś nieoczywistego a nie kolejna song po francusku. Brawo!
Natomiast jeżeli chodzi o utwór to po pierwszym przesłuchaniu mam bardzo pozytywne wrażenia. Instrumental jest naprawdę intrygujący a język brzmi w tej propozycji po prostu świetnie. Na plus także ciekawa barwa głosu wokalistki.
Powodzenia i trzymam kciuki za dobry wynik bo zdecydowanie ci się należy!
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Nie 2 Cze - 12:53
Po pierwsze - wielkie gratki za odwagę i sięgnięcie po coś nieszablonowego. Niestety, na tym pozytywy się kończą. Przy takiej budowie ta piosenka imo jest za długa i po pewnym momencie zaczyna się dłużyć. Znaczy się jak sobie leci gdzieś w tle to spoko, ale jeżeli słuchacz ma się koncentrować tylko na niej to gdzieś w okolicach trzeciej minucie zaczyna być nieco męcząco. Doceniam za kreatywność, jednak na tę chwilę nie czuję się zbytnio porwany, jednak nie skreślam szans, bo mimo wszystko jakiś tam potencjał na wkręcenie się wyczuwam.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Nie 2 Cze - 14:37
Właśnie na tego typu piosenki najbardziej liczyłem w tej edycji. Uśmiech To niesamowicie ciekawy i intrygujący wybór pod względem językowym. Co prawda muzycznie nie czuję jeszcze pełnego zachwytu, ale ma to swój klimat i słucha mi się tego bardzo przyjemnie. Ciekawe czy forumowe psychofanki tenisa dorzucą Ci dodatkowe punkty za teledysk. Lol Powodzenia!
Gość
Gość

Pon 3 Cze - 11:40
Mogę praktycznie napisać to samo co Aro, doceniam Twój wybór, bo to nie jest "pójście na łatwizne" miło jest usłyszeć coś innego od reszty, ale niestety pod koniec już nieco wymęczyła mnie ta piosenka, pomimo interesujących rytmów, jednak nic więcej dobrego nie jestem w stanie napisać.
Powodzenia :P
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 782

Sob 8 Cze - 20:57
Ciekawa propozycja od Polski. Twój najlepszy wybór w PdF. Ma potencjał na wygraną, bo bardzo szybko wpada w ucho.
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: