- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
LIECHTENSTEIN: Imperia - Friheten Vil Seire
Wto 18 Cze - 0:42
Miałem dać FAUN, ale że Batiooo ich wystawił i w dodatku odniósł sukces, porzuciłem te plany. Zamiast tego, pogrzebałem w zeszycie, znalazłem zespół z Holandii śpiewający po norwesku :P
AUDIO
(skrót 3:16 - 4:06)
Tłumaczenie na angielski
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Re: LIECHTENSTEIN: Imperia - Friheten Vil Seire
Wto 18 Cze - 21:54
Mmm… Język norweski - jeden z moich ulubionych...
Początek wszedł niesamowicie klimatycznie - aż byłem zaskoczony... dopóki nie weszła ciężka warstwa instrumentalna... Nie można odmówić temu utworowi oryginalności wręcz przeradzającej się w specyficzność - jest to charakterystyczny dla Ciebie klimat, w którym Ty się chyba najlepiej czujesz... No i dobrze! Wystawiaj to, w czym czujesz się dobrze - w PdF jak najbardziej potrzebna jest różnorodność w stawce, więc mimo wszystko cieszę się, że jak zwykle dostaliśmy od Ciebie coś innego.
Powodzenia!
Początek wszedł niesamowicie klimatycznie - aż byłem zaskoczony... dopóki nie weszła ciężka warstwa instrumentalna... Nie można odmówić temu utworowi oryginalności wręcz przeradzającej się w specyficzność - jest to charakterystyczny dla Ciebie klimat, w którym Ty się chyba najlepiej czujesz... No i dobrze! Wystawiaj to, w czym czujesz się dobrze - w PdF jak najbardziej potrzebna jest różnorodność w stawce, więc mimo wszystko cieszę się, że jak zwykle dostaliśmy od Ciebie coś innego.
Powodzenia!
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Re: LIECHTENSTEIN: Imperia - Friheten Vil Seire
Sob 29 Cze - 11:17
Holenderski zespół śpiewający po norwesku? No, ciekawe. Piosenka jest ok, ale niestety odnoszę też wrażenie, że muzycznie jakaś taka typowa w obrębie gatunku, przewidywalna. Jest też w tym kawałku coś (słabsza jakość nagrania?) przez co słuchając go czuję się nieco przytłoczony. Uwielbiam za to ten moment ciszy przed refrenem i 3 dźwięki fletu tuż po - to taki znak rozpoznawczy, dzięki któremu piosenka siedzi mi choć trochę w pamięci i mam do niej pewną sympatię.
Pozwolenia na tym forum: