Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IRLANDIA: Brendan Murray - Dying To Try

+12
Jasiek
DanielW
IgorBielak
Skrzeczek
Aro
Qweir
Szymek79
Naar
mercator
iguś
Liver
Yngwie / admin
16 posters
Go down

Ile punktów przyznał(a)byś Irlandii?

0 - 0%
1 - 8%
1 - 8%
1 - 8%
1 - 8%
1 - 8%
1 - 8%
0 - 0%
3 - 23%
4 - 31%

Wszystkich Głosów: 13

DanielW
DanielW
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 209

IRLANDIA: Brendan Murray - Dying To Try - Page 2 Empty Re: IRLANDIA: Brendan Murray - Dying To Try

Pią 10 Mar - 22:31
Już po raz kolejny w tym roku mam mieszane odczucia. Utwór sam w sobie jest naprawdę fajny, ma w sobie spory potencjał, niby kolejna ballada, jednak jeszcze inna niż wszystkie. Ale mam z irlandzką propozycją poważny problem. Im bardziej "wgłąb" piosenki, tym mniej podoba mi się głos Brendana, przy końcu nawet mnie irytuje. Nie lubię takich wokali, ale cóż, nic się nie zmieni od mojego narzekania :P Choć niestety przez ten element Irlandia zajmuje w moim rankingu miejsce stosunkowo niskie.
Jasiek
Jasiek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 249

IRLANDIA: Brendan Murray - Dying To Try - Page 2 Empty Re: IRLANDIA: Brendan Murray - Dying To Try

Sob 11 Mar - 10:47
Wow, jak dostojnie, elegancko, wzniośle, tak... irlandzko? Szeroki uśmiech Teledysk tylko utwierdza w tym przekonaniu. Jest to dla mnie małe zaskoczenie, bo spodziewałem się powtóreczki z zeszłego roku, po usłyszeniu głosu Brendana też byłem pesymistą a tu wyszedł naprawdę dobry kawałek. A głos nawet nie irytuje tak bardzo. Na tle II półfinału prezentuje się naprawdę przyzwoicie; mojego rankingu nie podbija, ale jest co najmniej dobrze. 6/12, jarania nie ma, ale doceniam ten kawałek i myślę że przy sprzyjających okolicznościach może okazać się czarnym koniem w maju, bo na żywo ten utwór może chyba tylko zyskać.
Gość
Gość

Sob 11 Mar - 13:07
Jak na Irlandie to jest serio dobrze, myślałem, że będzie coś bardziej mdłe i zasypiające jak to było w 2015 a tu jest nieco inaczej, szczególnie końcówka mi się podoba, takie wyważone jak lubię ^^ na minus głos tego pana :/ ale można jeszcze przerwać to xD
W końcu mogę dać coś dużego dla Irlandii i daję mocne 7.
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 782

Sob 11 Mar - 23:46
O lol, co to za glos? Sorry, ale on brzmi jak kobieta. Taki chlopaczek z ladna pioseneczka, ja tego nie kupuje. Nie slychac w tym w ogole jakiejs prawdy. Zaspiewane na odwal sie i tyle. Mialo byc slodko i romantycznie, a wyszlo jak wyszlo. Slabiutko. Bardzo... Jedyne co mam zrobic sluchajac tego to nacisnac na krzyzyk. Beznadzieja.
vestmann
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 346

Sro 22 Mar - 20:51
Mam dość mieszane odczucia co do tegorocznego reprezentanta Irlandii. Pierwsza połowa piosenki jest bardzo przeciętna, nie ma w niej niczego przyciągającego uwagę. Słuchając tej propozycji po raz pierwszy byłem więc zaskoczony końcówką, która jest naprawdę dobra i aż szkoda, że "Dying To Try" kończy się wtedy kiedy zaczyna się coś dziać. Jest jeszcze jeden problem - nietypowy głos Brendana. Nie jestem fanem takiego brzmienia wokalu, co niestety niekorzystnie wpływa na odbiór tego utworu.

5/12
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Sro 22 Mar - 21:25
Mam nieco mieszane odczucia co do tej piosenki, ale jednak ze zdecydowaną przewagą tych pozytywnych. Po pierwszym przesłuchaniu stwierdziłem, że oprócz nietypowego (niekoniecznie na plus) głosu nie ma w niej nic ciekawego. I w sumie nie zmieniłem za bardzo zdania od tego czasu, ale mimo wszystko z jakiegoś powodu mam wielką ochotę jej słuchać - na przestrzeni ostatnich kilku dni to chyba najczęściej słuchana przeze mnie piosenka, czym sam się dziwię. Wink Jest coś takiego... melancholijnego w tej melodii i pewnie właśnie to mnie przyciąga.

Życzę awansu Irlandii, choć realnie patrząc szanse na to są raczej minimalne. No ale zobaczymy. Uśmiech
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Sro 22 Mar - 21:42
Po kilku przesłuchaniach, piosenka nawet mi się spodobała. Ale cały czas wydaje mi się,ze to śpiewa kobieta...
Insiles
Insiles
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 107

Czw 4 Maj - 16:59
Jestem jednym z niewielu którym podoba się piosenka Szeroki uśmiech, a głos Brendana pomimo że bardziej kobiecy niż męski nawet dobry, ale Irlandię stać na lepsze utwory.

10/12
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: