POLSKA w Eurowizji 2016: Michał Szpak - Color Of Your Life
+2
Liver
Yngwie / admin
6 posters
POLSKA w Eurowizji 2016: Michał Szpak - Color Of Your Life
Nie 5 Mar - 16:43
Na 61. Konkursie Eurowizji w Stolicy Szwecji, Sztokholmie Polska była reprezentowana przez Michała Szpaka w utworze Color of Your Life. Michał zakończył rywalizację na 8 miejscu z dorobkiem 229 punktów (3 miejsce w televotingu i przed ostatnie w głosowaniu jury). Tym samym zapisał się w historii Polski w konkursie Eurowizji z trzecim najlepszym wynikiem (po Edycie Górniak - 1994 oraz Ich Troje - 2003 roku).
- Michał Szpak - Color Of Your Life (TEKST):
- When loneliness is knocking on your door
Everything you loved just disappears
And when you feel that everything is lost
You need to know
There's no life without tears
O o o o
Tell me black or white
What color is your life?
O o o o
Try to ask your heart
Who you really are
No one is forever beautiful and young
Everything you know just disappears
Fame and gold are nothing you can be sure
When there is no love in your heart
The choice is yours who you really want to be
Don't be afraid of your destiny
So when you feel that everything is lost
You need to know there's no life without fear
O o o o
Tell me black or white
What color is your life?
O o o o
Try to ask your heart
Who you really are
Every day we must fight with the wind
We have to live
All these things are just empty desire
'Cause there's no smoke without fire
O o o o
Tell me black or white.
What color is your life?
O o o o
Try to ask your heart.
Who you really are?
O o o o
Tell me black or white.
What color is your life?
O o o o
Try to ask your heart.
What color is your life?
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Re: POLSKA w Eurowizji 2016: Michał Szpak - Color Of Your Life
Pon 6 Mar - 23:02
Michał był najlepszy w Krajowych Eliminacjach (zarówno pod względem występu na żywo, ale również samej piosenki) i zasłużenie pojechał do Sztokholmu. Z pozoru "Color Of Your Life" to trochę trywialna ballada, jednak ma w sobie coś, że się jej nie zapomina, cały czas po odsłuchu się ją nuci + Michał nie zawiódł wokalnie również w Szwecji, zaśpiewał bardzo dobrze.
Miło było widzieć Polskę w Top 10
Miło było widzieć Polskę w Top 10
- JustiUżytkownik
- Liczba postów : 49
Czw 30 Mar - 0:47
Oczywiście tu nie ma co dyskutować, że Michał był najlepszy w Krajowych Eliminacjach, razem z Kasią rzecz jasna. Można by dużo napisac o Color of your Life, że taka, że owaka, co nie przeszkodziło mu by zająć trzecie miejsce u widzów. Świetny wynik zresztą. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś ten fantastyczny człowiek będzie nas reprezentował, co jest możliwe słuchając jego wypowiedzi.
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Sob 1 Kwi - 16:13
Również bym cieszył się gdyby Michał jeszcze kiedyś nas reprezentował Świetny wokal, osobowość i twórczość. Rok temu nie kibicowałem mu na preselekcjach. Nie sądziłem nawet, że jest szansa, że wygra. Z resztą jak większość :P Dalej szkoda mi, że nie pojechała Margaret, albo Edyta, ale Michał pięknie nas reprezentował. Piosenka jak dla mnie nie na 8 miejsce, ale nie narzekam :P Jeżeli wróci to niech z bardziej nowoczesną kompozycją, również pokazującą jego umiejętności. Wolę tegoroczną piosenkę, ale COYL nie jest aż tak złe. Myślę, że skoro Michał wszedł do finału do może i Kasia da radę. Może i mniej chwytliwy utwór ale robiący wrażenie. Mam nadzieję, że stosunkowo niedługo Michał powalczy na ESC reprezentując nasz kraj
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 818
Czw 5 Gru - 13:27
Ja także lubię tą piosenkę podobnie jak i chyba jeden z najlepszych polskich występów na Eurowizji zakończonym słynnym spacerem Polski po tabeli wyników przy rezultacie głosowania widzów
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pon 7 Cze - 20:21
Obejrzałem sobie ostatnio ponownie ten występ gdy przewinął mi się gdzieś w proponowanych na youtubie i od razu nasuwa mi się jego porównanie z tegorocznym występem Rafała Brzozowskiego. Żadna z tych piosenek nie była faworytem przed konkursem, a jednak Michał skradł serca telewidzów, podczas gdy Rafał ograniczył swoje zasięgi jedynie do San Marino. I w sumie to pomysł na występ Michała nie był niczym specjalnym - oprócz gry świateł mamy w nim jeszcze tylko łopatologiczne napisy w tle oraz obowiązkowe we wszystkich polskich występach skrzypaczki.
Jest też jednak sam Michał i to on robi całą różnicę. Nie dość, że zdecydowanie wyróżnia się swoim strojem i wyglądem, a wokalnie jest nieskazitelny, to przede wszystkim ma w sobie "to coś". W jego spojrzeniu dostrzegam swego rodzaju przenikliwą niewinność i przez to przez całe 3 minuty występu nie sposób oderwać od niego wzroku. Nie dość, że jest zapamiętywalny, to potrafi uchwycić uwagę widza i nawiązać z nim swego rodzaju więź. Tymczasem Rafał ginie sobie gdzieś tam w tle.
Próżno szukać czegoś takiego w jakimkolwiek innym polskim występie ostatnich lat (może poza Słowiankami, od których też trudno było oderwać wzrok, ale z nieco innych powodów ), a to jest właśnie moim zdaniem kluczowy element pozwalający sięgnąć po miejsce w czołówce. Piosenka, występ, wokal - to wszystko jest oczywiście ważne, ale dopóki artysta nie przeskoczy pewnej bariery pomiędzy nim a widzem, dopóty o zwycięstwie na Eurowizji może tylko pomarzyć.
Jest też jednak sam Michał i to on robi całą różnicę. Nie dość, że zdecydowanie wyróżnia się swoim strojem i wyglądem, a wokalnie jest nieskazitelny, to przede wszystkim ma w sobie "to coś". W jego spojrzeniu dostrzegam swego rodzaju przenikliwą niewinność i przez to przez całe 3 minuty występu nie sposób oderwać od niego wzroku. Nie dość, że jest zapamiętywalny, to potrafi uchwycić uwagę widza i nawiązać z nim swego rodzaju więź. Tymczasem Rafał ginie sobie gdzieś tam w tle.
Próżno szukać czegoś takiego w jakimkolwiek innym polskim występie ostatnich lat (może poza Słowiankami, od których też trudno było oderwać wzrok, ale z nieco innych powodów ), a to jest właśnie moim zdaniem kluczowy element pozwalający sięgnąć po miejsce w czołówce. Piosenka, występ, wokal - to wszystko jest oczywiście ważne, ale dopóki artysta nie przeskoczy pewnej bariery pomiędzy nim a widzem, dopóty o zwycięstwie na Eurowizji może tylko pomarzyć.
Darka and Wilk lubią ten post
Pozwolenia na tym forum: