Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2304

POLSKA: Loyal Lobos - Alfonsina y el Mar Empty POLSKA: Loyal Lobos - Alfonsina y el Mar

Nie 11 Sie - 13:55
POLSKA: Loyal Lobos - Alfonsina y el Mar 1540401615146-04-2

Loyal Lobos to artystka urodzona w kolumbijskiej Bogocie, u której wejście w dorosłe życie zostało całkowicie podporządkowane muzyce. Jej talent został zauważony przez nauczyciela dzięki śpiewie podczas uroczystości w lokalnym kościele. W wieku 18 lat samotnie emigruje do Los Angeles, aby tam ukończyć szkołę muzyczną. Bierze udział w wielu grupowych projektach by w 2016 rozpocząć solową ścieżkę. "Alfonsina y el Mar" to jej najnowszy singiel (wydany w czerwcu) i właśnie on pojawi się w stawce PDF jako reprezentant :poland: Polski. Muzyka Loyal Lobos określana jest jako alt-folk, w którym doskonale słychać miłość do ojczyzny, a także kobiecą siłę. Moc telenowel i wspomnień dzieciństwa to siła, która, mam nadzieje, się Wam spodoba. Jako ciekawostkę dodaję, że artystka spytana o swój outfit, odpowiada, że stara się, aby cały jej strój nie kosztował wiecej niż 10 dolarów. Uśmiech

recap od 3:40
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1958

POLSKA: Loyal Lobos - Alfonsina y el Mar Empty Re: POLSKA: Loyal Lobos - Alfonsina y el Mar

Czw 15 Sie - 12:41
Nie bójmy się tego napisać - ta piosenka to straszne smęty. :P No ale za to smęty z duszą i z ogromną głębią, więc ja jak najbardziej się w tym odnajduję. Piękne to! Uśmiech Życzę Ci powodzenia i niesamowicie ciekawi mnie odbiór tego utworu wśród innych uczestników.
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 792

POLSKA: Loyal Lobos - Alfonsina y el Mar Empty Re: POLSKA: Loyal Lobos - Alfonsina y el Mar

Czw 15 Sie - 17:38
Przyjemnie się tego słucha. Szykuje się powrót do 2 miejsca?
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 930

Sob 24 Sie - 18:20
Fenistil napisał:Nie bójmy się tego napisać - ta piosenka to straszne smęty. :P No ale za to smęty z duszą i z ogromną głębią, więc ja jak najbardziej się w tym odnajduję. Piękne to! Uśmiech Życzę Ci powodzenia i niesamowicie ciekawi mnie odbiór tego utworu wśród innych uczestników.

W sumie chciałbym dodać coś nowego, ale wszystko pięknie podsumował kolega wyżej. Powrót na drugie miejsce wydaje się być bardzo prawdopodobny.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1958

Nie 1 Wrz - 20:55
Tak już po fakcie - przy dodawaniu tej piosenki na swoją listę perełek serii odkryłem, że to cover piosenki z 1969 roku.

https://es.wikipedia.org/wiki/Alfonsina_y_el_mar_(zamba)
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2304

Nie 1 Wrz - 22:37
Ups. Nie trafiłem nigdzie na taką informacje w kontekście utworu Loyal Lobos, więc nie zagłębiałem się zupełnie. :P Widze też, że kilku innych artystów zabierało się za "Alfonsina y el mar". Oryginał niczego sobie, Mercedes wygląda na ciekawą osobę, może trzeba i nią się zainteresować.
Gość
Gość

Nie 1 Wrz - 22:39
to nie mozliwe naprawde
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: