- GośćGość
UKRAINA: FKA twigs - Cellophane
Pią 30 Sie - 21:41
FKA twigs - Cellophane
FKA twigs, właśc. Tahliah Debrett Barnett, brytyjska wokalistka, autorka tekstów i piosenek, producentka i tancerka o hiszpańsko-jamajskich korzeniach. Zanim rozpoczęła karierę muzyczną, tańczyła w teledyskach m.in Jessie J. Zadebiutowała na rynku muzycznym w 2012 roku wydając ep-kę "EP1", dwa lata później ukazała się "EP2" oraz debiutancki album "LP1" wydany w 2014 roku. W 2015 roku zostało wydane ostatnie jej większe wydawnictwo, epka "M3LL155X". "Cellophane" jest jej pierwszym solowym singlem od 2016 roku, który najprawdopodobnie jzwiastuje drugi album studyjny artystki. Interpretacja utworu z Groove.pl:
- Interpretacja:
- https://www.groove.pl/fka-twigs/cellophane/piosenka/942349[/mention] napisał: „Cellophane” to pierwszy solowy singiel FKA Twigs od 2016 roku. Artystka przez wiele miesięcy dzieliła się filmami ukazującymi swój taniec na rurze. Wraz z wydaniem piosenki i teledysku jej wizja stała się jasna. Wspomniała, że pomysł wizualny, który pojawił się w trakcie pisania piosenki, mógł się spełnić jedynie poprzez naukę tańca na rurze.
Słowo celofan, powszechny materiał opakowaniowy, jest używane jako metafora stanu relacji: „Wszystko owinięte w celofan, uczucia, które mieliśmy”. Powszechnie znany jako opakowanie z tworzywa sztucznego, celofan chroni i konserwuje żywność. Ta linia sugeruje, że ich uczucia względem siebie zostały zapakowane i przechowywane, co oznacza koniec związku.
Wokalistka szczególnie podziękowała reżyserowi teledysku, Andre Thomasowi Huangowi: „Kiedy ponad rok temu napisałam „Celofan”, natychmiast przyszła mi do głowy narracja wizualna, wiedziałam, że muszę nauczyć się tańczyć na rurze, aby ożywić ten kawałek, i tak właśnie zrobiłam. Dziękuję Ci @ Andrew_T_Huang, za wyniesienie mojej wizji poza słowa. Jesteś wizjonerem”.
Mimo, że piosenka powstała na długo przed wydaniem, Tahliah specjalnie na potrzeby teledysku, aby spełnić swoją wizję, nauczyła się pole-dancu.
Dziękuję za głosy od Dawida, Fenistila, Livera i Morisona. (no i powiedzmy od Batio)
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Re: UKRAINA: FKA twigs - Cellophane
Pią 30 Sie - 22:33
Zastanawiałem się nad zgłoszeniem tego, ale ostatecznie postawiłem na "Door" Caroline. Jedna z najlepszych piosenek tego roku.
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Re: UKRAINA: FKA twigs - Cellophane
Pią 30 Sie - 23:20
Genialny wybór i jedyny słuszny z pre. Rewelacja.
Pozwolenia na tym forum: