BELGIA: Hooverphonic (Release Me)
+6
iguś
Dastame
mercator
Yngwie / admin
Szymek79
Łosoś
10 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś belgijskiej piosence?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
BELGIA: Hooverphonic (Release Me)
Wto 1 Paź - 22:47
Pierwsi uczestnicy przyszłorocznej Eurowizji już znani. Tego wieczoru belgijska telewizja VRT, ogłosiła, że w Rotterdamie, kraj będzie reprezentować znana grupa Hooverphonic.
(AUDIO)
TEKST:
Release me
Don't talk the way
Release me
It's not right to make me stay
All the lies and all the pain
Only you can make them go away
Yeah, release me from this sad and losing game
Release me
Don't say what I already know
Release me
Only trouble steals the show
All those words won't comfort me
It's clear we are not meant to be
You're all I want
A dangerous me
It's wrong to keep you close to me
And if you dare, if you care
Then cut the ropes and float away
Yeah, release me, if you love me let me go
(Refren)
Release me
Don't talk the way
Release me
You're all I want
A dangerous me
All those words won't conquer me
Oh, release me, oh, release me from this sad and losing game
(AUDIO)
TEKST:
Release me
Don't talk the way
Release me
Release me
Don't say what I already know
Release me
Only trouble steals the show
All those words won't comfort me
You're all I want
A dangerous me
(Refren)
Release me
Don't talk the way
Release me
You're all I want
A dangerous me
All those words won't conquer me
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Sro 2 Paź - 0:28
Sezon 2020 zaczyna nam się od mocnego uderzenia.
Re: BELGIA: Hooverphonic (Release Me)
Sro 2 Paź - 18:24
Jestem bardzo zadowolony z belgijskiego wyboru, teraz w oczekiwaniu na piosenkę bo ta jest najważniejsza.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Nie 6 Paź - 11:46
Z ciekawości przesłuchałem kilka piosenek Hooverphonic i muszę stwierdzić że podoba mi się ich twórczość, jednak ich piosenki są "mało eurowizyjne". Ale może na ESC przygotowują coś innego...
- GośćGość
Nie 6 Paź - 14:37
mercator napisał:Z ciekawości przesłuchałem kilka piosenek Hooverphonic i muszę stwierdzić że podoba mi się ich twórczość, jednak ich piosenki są "mało eurowizyjne". Ale może na ESC przygotowują coś innego...
Utwór już jest gotowy, mają być w nim instrumenty smyczkowe i typowa dla tego zespołu elektronika.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Wto 11 Lut - 22:35
- mercatorUżytkownik
Pon 17 Lut - 11:23
Spodziewałem się dużo więcej po Belgii w tym roku, a tu mamy taką nudna i smętną piosenką. Co się dzieje w tym roku z piosenkami na eurowizji?? Czyżby nikt nie chciał wygrać??
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Pon 17 Lut - 11:26
Generalnie miałem duże oczekiwania, a wyszło po prostu spoko. Będzie trudno wejść do finału, ale pewnie nawet pokibicuje jak poziom się nie podniesie. 6.5/10 Belgia zawiodła, ale nadal jedna z lepszych w tym roku
- mercatorUżytkownik
Pon 17 Lut - 14:06
Po paru przesłuchaniach lepiej odbieram ten utwór, ale nie spodziewałem się po Hooverphonic takiej melancholijnej ballady z filmów o Bondzie. Spośród wybranych do tej pory piosenek, Release Me wyląduje gdzieś w środku stawki. Patrząc jednak do tej pory, jakie mamy piosenki na ESC, to aż się prosi wysłać jakąś szybszą, łatwo wpadającą w ucho piosenkę...
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Pon 17 Lut - 15:17
Nie do końca takiej propozycji spodziewałem się po Hooverphonic. Trochę się rozczarowałem, ale na pewno źle nie jest.
Z pewnością największym plusem kompozycji jest jej świetny, mroczny klimat - udało mi się w niego zagłębić już podczas pierwszego przesłuchania. Sprawia on, że na scenie - oczywiście przy odpowiednim stagingu - Release Me ma szanse wypaść fenomenalnie. Niemała w tym zasługa świetnego instrumentalu. Jeśli chodzi o wady to propozycja jest mimo wszystko odrobinę zbyt monotonna, a brak punktu kulminacyjnego sprawia, że mam wrażenie, że utwór zmierza tak naprawdę donikąd. Powtarzanie frazy Release Me mnóstwo razy również nie pomaga. Po wysłuchaniu piosenki mam jednak ochotę zrobić to ponownie, także całościowo wypada ona na plus.
6/12
Z pewnością największym plusem kompozycji jest jej świetny, mroczny klimat - udało mi się w niego zagłębić już podczas pierwszego przesłuchania. Sprawia on, że na scenie - oczywiście przy odpowiednim stagingu - Release Me ma szanse wypaść fenomenalnie. Niemała w tym zasługa świetnego instrumentalu. Jeśli chodzi o wady to propozycja jest mimo wszystko odrobinę zbyt monotonna, a brak punktu kulminacyjnego sprawia, że mam wrażenie, że utwór zmierza tak naprawdę donikąd. Powtarzanie frazy Release Me mnóstwo razy również nie pomaga. Po wysłuchaniu piosenki mam jednak ochotę zrobić to ponownie, także całościowo wypada ona na plus.
6/12
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pon 17 Lut - 21:15
No to nie wiem czego wy się spodziewaliście, bo ta piosenka jest absolutnie w ich stylu, nawet teledysk nagrany na ich znaną modłę. Tu macie ich najpopularniejszy utwór, nawet goście na skrzypcach są ci sami. Zresztą odkąd zmieniono wokalistkę, tak dobrej piosenki od Hooverphonic nie słyszałem.
To na pewno nie jest arcydzieło, ale czuć tu jakość i nie ma tu tej typowej eurowizyjnej przaśności, dlatego dla fanów ta piosenka jest niczym ciało obce w organizmie, którego próbują się jak najszybciej pozbyć. O The Common Linnets też początkowo fani pisali że nuda i że do finału może nie wejść. Z kolei Mei Finegold - cudo.
Ja jestem usatysfakcjonowany, piosenka jest bardzo w moim stylu i przypomina mi choćby "Surprise" Lilly Among Clouds (nawet teledysk podobny). Obawiam się flopa u widzów, ale szczerze pisząc, średnio mnie to obchodzi, po prostu cieszę się że w tym roku mogą być jakieś naprawdę dobre piosenki. Nie pasują na Eurowizję, ale to ostatnio jest to raczej zaletą niż wadą. 10/12
To na pewno nie jest arcydzieło, ale czuć tu jakość i nie ma tu tej typowej eurowizyjnej przaśności, dlatego dla fanów ta piosenka jest niczym ciało obce w organizmie, którego próbują się jak najszybciej pozbyć. O The Common Linnets też początkowo fani pisali że nuda i że do finału może nie wejść. Z kolei Mei Finegold - cudo.
Ja jestem usatysfakcjonowany, piosenka jest bardzo w moim stylu i przypomina mi choćby "Surprise" Lilly Among Clouds (nawet teledysk podobny). Obawiam się flopa u widzów, ale szczerze pisząc, średnio mnie to obchodzi, po prostu cieszę się że w tym roku mogą być jakieś naprawdę dobre piosenki. Nie pasują na Eurowizję, ale to ostatnio jest to raczej zaletą niż wadą. 10/12
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Pon 17 Lut - 21:43
O nie, kolejna nudna balladka!!!!! Gdzie są bopy jak Siren Song i Spirit of the Night??? Masakra, zawiodłem się na nich.
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Wto 18 Lut - 13:48
Pierwsze wysłuchanie nie porwało mnie, ale to jest utwór do którego trzeba wracać, by go w całości odkryć. Każde kolejne odtworzenie sprawia, że "Release Me" wzrasta w moich oczach. Na pewno nie jest to "eurowizyjna" kompozycja, więc trzeba porzucić znane i lubiane schematy, i poświęcić nieco więcej czasu dla Belgii.
Szczerość zawsze się uzewnętrzni. Hooverphonic nikogo nie oszukują, tworzą i wykonują to co czują.
Nawiązując do słów powyżej, chcę też przypomnieć, że Sobral po wybraniu też szorował doły prawie u każdego i w podsumowaniu rankingów miał 23/33 miejsce z 15 punktami. Jak skończył - pamiętamy. Jest muzyka i jest Muzyka. Na Eurowizji się ścierają, więc dyskusje, dramy i kontrasty będą istnieć dopóki istnieje ten konkurs.
Belgia konsekwentnie od kilku lat wystawia Muzykę i chwała im za to. Kibicuję, chociaż pewnie moim Top1 nie będą.
Edit: No mieli podium w KP. Jak tu ich nie kochać?
Szczerość zawsze się uzewnętrzni. Hooverphonic nikogo nie oszukują, tworzą i wykonują to co czują.
Nawiązując do słów powyżej, chcę też przypomnieć, że Sobral po wybraniu też szorował doły prawie u każdego i w podsumowaniu rankingów miał 23/33 miejsce z 15 punktami. Jak skończył - pamiętamy. Jest muzyka i jest Muzyka. Na Eurowizji się ścierają, więc dyskusje, dramy i kontrasty będą istnieć dopóki istnieje ten konkurs.
Belgia konsekwentnie od kilku lat wystawia Muzykę i chwała im za to. Kibicuję, chociaż pewnie moim Top1 nie będą.
Edit: No mieli podium w KP. Jak tu ich nie kochać?
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: