Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down

Ile punktów przyznał(a)byś hiszpańskiej piosence?

0 - 0%
0 - 0%
1 - 9%
1 - 9%
2 - 18%
4 - 36%
0 - 0%
0 - 0%
2 - 18%
1 - 9%

Wszystkich Głosów: 11

Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

HISZPANIA: Blas Cantó (Universo) Empty HISZPANIA: Blas Cantó (Universo)

Sob 5 Paź - 20:36
HISZPANIA: Blas Cantó (Universo) Hero

Dość zaskakujący obrót eurowizyjnych spraw w :spain: Hiszpanii (patrz mem poniżej), otóż niespodziewanie hiszpański nadawca publiczny RTVE, ogłosił iż ten kraj będzie w Rotterdamie reprezentowany przez 28 letniego piosenkarza Blasa Cantó, który swoich sił próbował już w 2004 roku podczas preselekcji do Eurowizji Junior (które zresztą wygrała María Isabel). Do 2016 roku był członkiem boysbandu Auryn, z którym w 2011 bezskutecznie próbował zdobyć prawo do reprezentowania Hiszpanii na Eurowizji w  Düsseldorfie w 2011 roku. W 2017 roku rozpoczą solową karierę, wydał pierwszy singiel a jego największy przebój "Él no soy yo" pokrył się platyną. Ma również na koncie wygraną w 5 sezonie hiszpańskiej wersji "Twoja twarz brzmi znajomo".

Ostatnio zmieniony przez Yngwie dnia Czw 30 Sty - 18:20, w całości zmieniany 3 razy
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

HISZPANIA: Blas Cantó (Universo) Empty Re: HISZPANIA: Blas Cantó (Universo)

Nie 6 Paź - 11:43
Widzę że powoli zaczyna się sezon eurowizyjny 2020, zanim się oglądniemy będzie grudzień i albański Kenga Festiwal Szeroki uśmiech ...
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

Czw 30 Sty - 10:49
Znamy drugi utwór tegorocznej Eurowizji! Jeśli chodzi o moje wrażenie, to nikogo na razie nie skreślam, ale po dwóch przesłuchaniach uważam piosenkę za dosyć słabą. Nie widzę w niej czegoś szczególnie ciekawego, a niektóre momenty mogą być ciężkie do śpiewania na żywo. Przeszkadzają mi też te "sztuczne dźwięki". Él No Soy Yo jest dużo, dużo lepszym utworem.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Czw 30 Sty - 12:39
Zwrotki są niezłe, ale już refren to jedno wielkie nieporozumienie. Przynajmniej jest ten niewątpliwy plus, że piosenka jest w całości po hiszpańsku. Jak na razie Albania bije Hiszpanię na głowę.
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 920

Czw 30 Sty - 20:38
Ta piosenka jest... dobra. Tylko tyle i aż tyle.
Całość jest po prostu OK, nie wzbudza we mnie żadnych większych emocji. To ten typ utworu, który może gdzieś sobie lecieć w tle jak coś robię i słucha się tego fajnie, ale na playlistę raczej tego nie dodam. Duży plus za "perdoname, uni universo", bo jednak nie można odmówić temu fragmentowi chwytliwości, minus za ten okropny pisk.

Szanse na TOP20 jak najbardziej są, ale nie widzę Hiszpanów odnoszących jakiegoś spektakularnego sukcesu w Rotterdamie.

6/12
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Pią 31 Sty - 22:27
Ostatnio dziwnym trendem w eurowizyjnym świecie są piosenki bez refrenów. Tego typu utwory są zazwyczaj sztucznie szyte specjalne na potrzeby konkursu/selekcj i o ile zwrotki tworzy się fajnie, bo tu można lekko poplagiatować i nikt się nie skapnie, tak na refren wychodzący przecież na czoło kompletnie nie ma pomysłu. Dostajemy więc w zastępstwie jakąś wokalizę, gównobicik czy powtarzanie w kółko jednej frazy.

Wiązałem pewne oczekiwania wobec hiszpańskiej propozycji i mocno się zawiodłem. W "El no soy yo" dość męczący głos Blasa był przełamany przez interesujący instrumental i jego swoistą lekkość. "Universo" męczy na całej linii, serwując nam na końcu jeszcze tę wspaniałą wokalizę, która definitywnie odstręczy w maju wszystkich widzów i jurorów od wysokiej oceny. Jest to po prostu twór syntetyczny, nie ma w nim za grosz artyzmu, a jest jedynie kalkulacja.
Sebek
Sebek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 710

Sob 1 Lut - 14:41
Cóż, Universo niczego mi nie urwało. Ten utwór jest po prostu w porządku. Zwrotki są bardzo przyjemne jednak ten pseudorefren mi nie pasuje. Nie wiem kto wpadł na połączenie męczącego wokalu Blasa, taniego biciku, wycia oraz powtarzania jednej frazy. Na minus też to okropne wycie na końcu.
6/12 z tendencją spadkową
Luna
Luna
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 86

Nie 2 Lut - 1:11
Moją pierwszą myślą było to, że ta piosenka brzmi jak jakiś zapychacz z płyty Marco Mengoniego. Ale gdy wjechał ten pisk pod koniec, wybuchnęłam śmiechem. Co do kompozycji to o ile na zwrotki był jakiś pomysł, to refren - jaki refren? - leży i kwiczy, i to dosłownie. Gdyby nie te piski i męczący refren, mogłabym sobie puszczać tę piosenkę gdzieś w tle, tak aby tylko coś leciało. Piosenka najwyżej na 5 punktów.
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Nie 2 Lut - 12:54
Na żywo pewnie będzie jeszcze gorzej. Poraz kolejny Hiszpania będzie szorować dno w finale. Coś Hiszpania nie może przełamać złej passy...
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Sro 11 Mar - 22:30
Ostatecznie Hiszpania wylądowała u mnie na 25 miejscu, a nie mam zamiaru tego słuchać aż do maja. Jak mam już wymienić plus to instrumental do 35sec jest spoko i potem znowu się gdzieś pojawia. Ten ALA Refren za to kiepski, ale w sumie jak dzisiaj słucham wszystkich piosenek to na pewno nie najsłabszy w tym roku.  Szansa na top 20 mała, ale coś tam się świeci
5/10 no jak widać obecność Hiszpanii w finale w tym roku mi nie przeszkadza, ale za to smuci, bo to tylko pokazuje poziom tej eurowizji
denis
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 34

Pią 8 Maj - 17:16
Bardzo wkręciło mi się Universo, z początku za nic nie mogłem się przekonać a teraz bardzo lubię
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: