FRANCJA: Tom Leeb (The Best In Me)
+8
Yngwie / admin
Sebek
Fenistil
marjuz
Iker
Szymek79
iguś
Łosoś
12 posters
Na ile punktów zasługuje francuska propozycja?
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
FRANCJA: Tom Leeb (The Best In Me)
Wto 14 Sty - 18:55
Po dwukrotnym wyborze poprzez preselekcje "Destination Eurovision", Francuzi postanowili wrócić do wyboru wewnętrznego. Francuska telewizja ogłosiła, że w Rotterdamie reprezentować ich będzie wokalista Tom Leeb, z utworem "The Best In Me".
(AUDIO)
Tom urodził się w 1989 roku, w Paryżu. Jest synem znanego francuskiego komika oraz dziennikarki. Początkowo wokalista poszedł drogą ojca i zajmował się głównie aktorstwem. Grał w kilku francuskich produkcjach m.i.n w serialu "Pod Słońcem St. Tropez" czy też na deskach paryskiego teatru w "Pani Doubtfire". Pierwszy singiel Toma - "Are We Too Late" ukazał się na początku 2018 roku, zaś w zeszłym roku premierę miał jego pierwszy album "Recollection". W tym roku będzie miał szansę pokazać na eurowizyjnej scenie w Rotterdamie.
TEKST:
La nuit comme un écho
Comme un reflet à tes mots
Dans mon cœur, je lis
Un éternel récit de toi
De toi, de toi, de toi
(Refren)
You, you are the best in me
You're making it all complete
You are, you are, you are
In every breath I breathe
Forever eternally
You are the best in me
J'irai au bout des sens
Faire voyager mon innocence
Pour qu'ils donnent vie
À tout c'qu'on s'est promis
You are
Forever eternally
You are the best in me
Mon alli, mon alliée
Même si le temps devait s'arrêter
Sans toi, je perds le meilleur de moi
You are the best in me (You are the best in me)
You are the best in me
Forever eternally
You are the best in me
You are the best in me
(AUDIO)
Tom urodził się w 1989 roku, w Paryżu. Jest synem znanego francuskiego komika oraz dziennikarki. Początkowo wokalista poszedł drogą ojca i zajmował się głównie aktorstwem. Grał w kilku francuskich produkcjach m.i.n w serialu "Pod Słońcem St. Tropez" czy też na deskach paryskiego teatru w "Pani Doubtfire". Pierwszy singiel Toma - "Are We Too Late" ukazał się na początku 2018 roku, zaś w zeszłym roku premierę miał jego pierwszy album "Recollection". W tym roku będzie miał szansę pokazać na eurowizyjnej scenie w Rotterdamie.
TEKST:
La nuit comme un écho
Comme un reflet à tes mots
Dans mon cœur, je lis
Un éternel récit de toi
De toi, de toi, de toi
(Refren)
Forever eternally
You are the best in me
J'irai au bout des sens
Faire voyager mon innocence
Pour qu'ils donnent vie
À tout c'qu'on s'est promis
You are
Forever eternally
You are the best in me
Mon alli, mon alliée
Même si le temps devait s'arrêter
Sans toi, je perds le meilleur de moi
You are the best in me (You are the best in me)
You are the best in me
Forever eternally
You are the best in me
You are the best in me
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Re: FRANCJA: Tom Leeb (The Best In Me)
Sro 5 Lut - 21:45
Premiera odbędzie się 16 lutego.
.....................................
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie 16 Lut - 22:41
Gdzieś w kościach czułem, że Francja rozczaruje w tym roku. No ale nie sądziłem, że aż tak.
Ja nawet nie wiem co mam pisać o tej piosence, bo The Best In Me jest po prostu żadne. Niby z lekka disneyowskie, ale brak tu charakteru, brak tu... czegokolwiek. Naprawdę nie odczuwam jakiejkolwiek emocji podczas słuchania tej propozycji, mogę ją określić jako ładną balladę. Słuchałem 3 razy i wciąż kompletnie nie pamiętam jak to leciało. Jeśli chodzi o plusy utworu - przynajmniej wokal Toma nie męczy, a przy słuchaniu uszy nie więdną.
Uważam, że The Best In Me nie weszłoby do finału Destination Eurovision.
4/12, silny kandydat do bottom5 16 maja.
Ja nawet nie wiem co mam pisać o tej piosence, bo The Best In Me jest po prostu żadne. Niby z lekka disneyowskie, ale brak tu charakteru, brak tu... czegokolwiek. Naprawdę nie odczuwam jakiejkolwiek emocji podczas słuchania tej propozycji, mogę ją określić jako ładną balladę. Słuchałem 3 razy i wciąż kompletnie nie pamiętam jak to leciało. Jeśli chodzi o plusy utworu - przynajmniej wokal Toma nie męczy, a przy słuchaniu uszy nie więdną.
Uważam, że The Best In Me nie weszłoby do finału Destination Eurovision.
4/12, silny kandydat do bottom5 16 maja.
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Pon 17 Lut - 10:59
- IkerUżytkownik
- Liczba postów : 154
Pon 17 Lut - 18:01
Bardzo nijakie. Jak dla mnie największy zawód do tej pory to Francja.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pon 17 Lut - 20:16
Proces selekcyjny był tworzony na fundamentach z węgla i papy, niektórzy robią długofalowe plany (Czechy), szerokie selekcje (Litwa), niektórzy mają utwór gotowy od pół roku (Belgia), a tu bierzemy jakiegoś noname'a i na miesiąc przed końcem sezonu zbieramy ZGŁOSZENIA żeby dać mu coś zaśpiewać. Nikt normalny nie napiszę tak szybko piosenki bez kontaktu z artystą. G:son wyjął piosenkę z szafy napisaną w 2005 roku na JESC, a nadawca się posikał z radości. Jak tak ma wyglądać proces tworzenia piosenek to ja dziękuję; to jest patologia i jeżeli nawet fanom przeszkadza kolejna szwedzka produkcja to znaczy że jest to faktycznie paskudztwo. 0/12 może miejsce na dnie coś Francję nauczy.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Czw 20 Lut - 12:47
Nie mogę obiektywnie stwierdzić, że ta piosenka jest zła, bo wszystko wydaje się być na swoim miejscu, ale jest to tak niesamowicie nuuuuudne, że już po minucie śpię i mam dość. Słychać spore podobieństwo do Bigger than us.
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Pią 21 Lut - 17:24
Czułem, że Francja zawiedzie ale nie myślałem, że aż tak bardzo. Ta propozycja jest po prostu nudna, ledwo wytrzymałem te 3 minuty, żeby wysłuchać całość. Utwór nie ma absolutnie żadnego charakteru, jest mdły, a pod sam koniec jego trwania wręcz męczący. To jest taka piosenka, do której na 99% nie powrócę przed konkursem w maju. Najbardziej z tego wszystkiego nie rozumiem jednak tego, jak można przy tak genialnym i charakterystycznym rynku muzycznym wybrać jakąś szwedzką balladzinę wprost z 2000 roku. Idealny przykład, że nie wszystko co szwedzkie to złoto. Szkoda, że po dwóch świetnych Destylacjach tak mocno się stoczyli.
3/12 ale czuję, że moja ocena jeszcze spadnie
3/12 ale czuję, że moja ocena jeszcze spadnie
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Pią 21 Lut - 22:05
Ciężko mi uwierzyć w to jak bardzo Francja się stoczyła po świetnie zorganizowanych preselekcjach, w którym znajdował się cały przekrój francuskiej muzyki... Moralny influence Madame Monsieur został zaprzepaszczony. Piosenka Toma jest nudna, wtórna, nieciekawa, wyciągnięta z szuflady, siląca się na bzdety. Przystojny wokalista tego nie naprawi. Nawet jedyny pozytyw, który mogli zatrzymać przy sobie, czyli świetnie brzmiący francuski, wymienili w większości na angielski. Francja wraca do czarnych czasów.
Pią 21 Lut - 22:23
to jest tak złe, że nie wiem co napisać, mam wrażenie że tą wieżą Eiffla chcieli odwrócić uwagę od piosenki, niesyty nie udało się, aż łezka w oku się kręci za Madam Monsieur. The Best In Me nie spodobało się też ministrowi kultury Francji, który w wywiadzie zjechał Toma za język angielski zamiast francuskiego, nie wiem czy by to coś dało, ale wołałbym już gniota po francusku niż to co mamy teraz.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Nie 8 Mar - 18:37
Najgorsza piosenka w tym roku 0/12 Wszystkie Inne szity zasługują żeby być wyżej w finale
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1311
Nie 15 Mar - 12:23
https://wiwibloggs.com/2020/03/13/france-tom-leeb-announces-acoustic-revamp-song-retitled-mon-alliee/251891/
Powstanie nowa wersja Francji, bardziej akustyczna. Może będzie mniej bezjajeczna i jakimś cudem wyróżni się na tle stawki, co nie jest w tym roku trudne.
Powstanie nowa wersja Francji, bardziej akustyczna. Może będzie mniej bezjajeczna i jakimś cudem wyróżni się na tle stawki, co nie jest w tym roku trudne.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Pią 3 Kwi - 15:17
Nowa wersja gotowa! Co tam jakaś korona. Więcej francuskiego i akustycznych brzmień. Moim zdaniem brzmi lepiej, choć wciąż nie zachwyca mnie.
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Pią 3 Kwi - 15:20
W końcu jakoś to brzmi. Miło, że Francja wzięła sobie do serca krytykę. Jednaaaak... To wciąż jest słabe i sztuczne. Niech za rok nagra coś lepszego.
Pozwolenia na tym forum: