- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1315
jESC 2016 - Valletta (temat ogólny)
Nie 19 Mar - 1:30
14. Konkurs Piosenki Eurowizji dla Dzieci odbył się 20 listopada 2016 w Śródziemnym Centrum Konferencyjnym w Valletcie (Malta). Udział wzięło 17 państw. Po raz pierwszy w historii jESC, finał odbył się w niedzielę (a nie w sobotę, jak 13 poprzednich edycji) i wpływu na wyniki nie mieli widzowie (zrezygnowano z televotingu). Po zsumowaniu głosów trzech grup (jury dorosłych, dziecięce jury oraz panel ekspertów, który tworzyli Christer Björkman, Mads Grimstad i również bracia Jedward) wygrał utwór "Mzeo" reprezentujący Gruzję, z przewagą jedynie 7 punktów nad drugim miejscem. Dla fanów znad Wisły, warty odnotowania jest również fakt, że po 12 latach do rywalizacji wróciła Polska.
1. Mariam Mamadashvili - Mzeo - 239
2. Anahit & Mary - Tarber - 232
3. Fiamma Boccia - Cara Mamma - Dear Mom - 209
4. The Water of Life Project - Water Of Life - 202
5. Alexa Curtis - We Are - 202
6. Christina Magrin - Parachute - 191
7. Alexander Minyonok - Musyka moih pobed - 177
8. Kisses - Kisses & Dancin' - 174
9. Lidia Ganeva - Magical Day (Вълшебен ден) - 161
10. Zena Donnelly - Bríce Ar Bhríce - 122
11. Olivia Wieczorek - Nie Zapomnij - 60
12. Martija Stanojković - Love Will Lead Our Way - 41
13. Klesta Qehaja - Besoj - 38
14. Sofia Rol - Planet Craves For Love - 30
15. Shir & Tim - Follow My Heart - 27
16. George Michaelides - Dance Floor - 27
17. Dunja Jeličić - U La La La - 14
Skrót występów
Cały konkurs
- InsilesUżytkownik
- Liczba postów : 107
Re: jESC 2016 - Valletta (temat ogólny)
Pią 7 Kwi - 20:54
Techniczne było słabo, praca kamer, obiekt, gospodarze to wszystko było na niskim poziomie.
A muzycznie było bardzo dobrze, powiem nawet że to była najlepsza Eurowizja Junior
A muzycznie było bardzo dobrze, powiem nawet że to była najlepsza Eurowizja Junior
Re: jESC 2016 - Valletta (temat ogólny)
Pon 17 Kwi - 23:47
Scena jak najbardziej mi się podobała. Co do organizacji to słabo. Bardzo denerwowali mnie prowadzący. Średni komfort oglądania powodował też bardzo ciasny obiekt, w którym odbywała się ta JESC. Muzycznie naprawdę świetnie. Do teraz mam piosenki których zdarza mi się słuchać ^^
Pozwolenia na tym forum: