Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down

Na ile punktów oceniasz szwedzką piosenkę?

1 - 17%
0 - 0%
1 - 17%
0 - 0%
2 - 33%
0 - 0%
1 - 17%
0 - 0%
0 - 0%
1 - 16%

Wszystkich Głosów: 6

Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

SZWECJA: The Mamas (Move) Empty SZWECJA: The Mamas (Move)

Sob 7 Mar - 22:00
Kolejna edycja Melodifestivalen za nami. Tegorocznymi reprezentantkami :sweden: Szwecji została grupa The Mamas, która w Rotterdamie, zaprezentuje się z utworem "Move".

SZWECJA: The Mamas (Move) VhWb4xNjxIOh452lYaQJl-KGNkg

:sweden: (LIVE) :sweden:

TEKST:

We try, we fight
We fall, it's alright
That's life
Oh, life
We wipe those eyes
And then we rise
That's life
Oh-oh, life

Even when the rain is falling
Even when you hit the bottom
I'll be there
I'll be there

(Refren)
'Cause there ain't no ocean
Deeper than my love for you
And there ain't no fire
That I wouldn't run right through
There ain't no mountain
Baby, that I wouldn't move
Nothing that I wouldn't do for you
'Cause you do it for me too

[Post-Chorus]
Oh-oh, oh, oh-oh (x3)
Oh
Oh-oh, oh, oh-oh

When highs turn low
I'll guide you home
That's right
Damn right

Even when the rain is falling
Even when you hit the bottom
I'll be there
I'll be there

(Refren)

Oh-oh, oh, oh-oh (x3)
Oh

Everybody wanna move like us (x3)
We're moving mountains

We're moving mountains
Oh

(Refren)

Oh-oh, oh, oh-oh (x3)
We're moving mountains

We're moving mountains

:ssweden: :ssweden: :ssweden: :ssweden: :ssweden:

Ostatnio zmieniony przez Łosoś dnia Nie 8 Mar - 1:41, w całości zmieniany 1 raz
Sebek
Sebek
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 710

SZWECJA: The Mamas (Move) Empty Re: SZWECJA: The Mamas (Move)

Sob 7 Mar - 22:01
jestem po prostu najzwyczajniej w świecie wkurwiona

Ostatnio zmieniony przez Sebek dnia Sob 7 Mar - 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Sob 7 Mar - 22:01
SORY BRAK MI SŁÓW. NIE WYBACZEGO TEGO NIGDY SZWECJI. POEBALO ICH. BJORKMAN DO DYMISJI RAZEM Z KURSKIM
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 901

Sob 7 Mar - 22:02
a ja lubie sztos
Batiooo
Batiooo
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 353

Sob 7 Mar - 22:17
fajna piosenka, ale brzmi to jak ich zeszłoroczna propozycja
w związku z powyższym nie zdziwię się jak znowu flopną w tele
Szymek79
Szymek79
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 551

Sob 7 Mar - 22:33
Batiooo napisał:fajna piosenka, ale brzmi to jak ich zeszłoroczna propozycja
w związku z powyższym nie zdziwię się jak znowu flopną w tele
przecież w zeszłym roku nie było żadnego flopu. No chyba, że 9 miejsce to już flop. :roll:
Flop to był gdyby Ankę wysłąli bo znowu by nie wyszła z półfinału tylko, że tym razem zasłużenie. Wink
Wilk
Wilk
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 680

Sob 7 Mar - 22:44
Byłem przekonany że dzisiaj tu wpadnę napisać że Dotter ratuje w tym roku muzykę POP na Eurowizji ale niestety to co się dziś w Szwecji odwaliło to jakiś dramat, mogli przecież bić się o zwycięstwo na Eurowizji z nowym, świeżym show i mega kawałkiem a pojadą z kolejnym badziewiem KTÓRE BYŁO TAKIE WTÓRNE NA TLE TEJ STAWKI że nie mam pojęcia jakim cudem tak to się przebiło (bo dla mnie nawet Anna, Robin czy Mariette byli o wiele lepsi) nie pamiętam kiedy byłem tak wpieniony wynikami bo dla mnie Bulletproof powinno zmiażdżyć wszystko i wszystkich tak jak to zrobili kiedyś Loreen czy Mans. Szwedzi wybierają coraz gorzej i szczerze życzę im srogiej porażki jak nie w półfinale to w finale. Jeśli chodzi o Eurowizję w tym roku jestem zażenowany poziomem i tym że brakuje jakiejkolwiek porządnej produkcji POP bez pajacowania i pseudoartyzmu, Dotter idealnie by się wybiła na tle wszystkich. Smutne bo nie mam w tym roku nawet komu kibicować ;( i ten 1 pkt który jej zabrakło no po prostu żal mi jej bo mam wrażenie że Mamuśki wygrały jedynie swoją oryginalną aparycją, niczym więcej, piosenka jest jeszcze gorsza niż ta z poprzedniego roku.
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 782

Sob 7 Mar - 23:57
Co się stało? Myślałem, że Dotter ma wygraną w banku. Szkoda, bo byłaby moją faworytką. :( Ale bez przesady - The Mamas nie są takie tragiczne, raczej przeciętne. Myślę, że Szwecja strzeliła sobie w stopę z tym wyborem...
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Nie 8 Mar - 3:56
Bruno Schulz - Noc Wielkiego Sezonu (fragment)

Każdy wie, że w szeregu zwykłych, normalnych lat rodzi niekiedy zdziwaczały czas ze
swego łona lata inne, lata osobliwe, lata wyrodne, którym — jak szósty, mały palec u ręki
— wyrasta kędyś trzynasty, fałszywy miesiąc. (...)
Inni porównują te dni do apokryfów, wsuniętych potajemnie między rozdziały
wielkiej księgi roku, do palimpsestów, skrycie włączonych pomiędzy jej stronice, albo
do tych białych niezadrukowanych kartek, na których oczy, naczytane do syta i pełne
treści, broczyć mogą obrazami i gubić kolory na tych pustych stronicach, coraz bladziej
i bladziej, żeby wypocząć na ich nicości, zanim wciągnięte zostaną w labirynty nowych
przygód i rozdziałów

To była właśnie taka noc, jedna z wielu tego sezonu selekcyjnego. Czy wielkiego, to nie wiem, zdania są podzielone. Ona nie powinna się wydarzyć. Można było mieć dziś wrażenie, że wszystkie państwa chciały się niemal pochlastać, byleby nie wystawić swojego zdecydowanego faworyta. Tylko Danii się nie udało, ale Szwedzi stanęli na wysokości zadania.

Ten utwór nigdy nie powinien wygrać selekcji. To nie było jego przeznaczeniem. Bjorkman zaprosił mamuśki do selekcji tak jak każdą inną znaną facjatę/byłego reprezentanta, nie po to by wygrali selekcje, tylko żeby była oglądalność. Trudno stwierdzić czy Christer stracił kontrolę nad selekcjami i doprowadził do katastrofy, czy może było wręcz przeciwnie - z jakiegoś powodu dążył do tego, by Dotter przegrała. Nie mogę też nie odnieść wrażenia, że ten "remis" u jury był ustawką, by ludzie oddawali więcej SMSów - w zeszłym roku po jury było wiadomo że Lundvik wygra i może się w słupkach nie zgadzało.

Nie chcę mi się o śp. "Bulletproof" pisać, bo i mnie serduszko boli. Tak słabej Szwecji nie było od 2009 roku; to nie jest żaden gospel ani nic z tych rzeczy, to jest najzwyklejsza popowa radiówka, oczywiście jak w tym roku to modne, bez refrenu.
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Nie 8 Mar - 10:14
Drover napisał:Co się stało? Myślałem, że Dotter ma wygraną w banku. Szkoda, bo byłaby moją faworytką. :( Ale bez przesady - The Mamas nie są takie tragiczne, raczej przeciętne. Myślę, że Szwecja strzeliła sobie w stopę z tym wyborem...

Wg mnie wytłumaczenie jest proste dlaczego wygrały The Mamas. Melodifestivalen od wielu lat przestał się rozwijać i zamknął się na pewien rodzaj muzyki. Widzowie i jury już są znudzeni piosenkami takimi jak Bulletproof, dlatego swoje głosy oddają na coś innego. W dodatku na Szwedach nie robią wrażenia różnego rodzaju wizualizacje, bo występ Mamas był najbiedniejszy w całym finale. Melodifestivalen powinien otworzyć się na inne gatunki muzyczne, a nie ciągle prawie to samo.
A co do piosenki The Mamas, to Szwecja po raz kolejny z rzędu wysyła utwór, który mi się nie podoba.
PS. Widzę że jest niezła drama, po wygranej przez The Mamas, na yt i forach wszyscy teraz jadą po piosence "Move", a przecież większość fanów dobrze oceniało ten utwór...
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 920

Nie 8 Mar - 10:36
No to tak.
Zacznę od tego, że ubóstwiam same The Mamas, jak i kocham Move. Fantastyczna radiówka w gospelowym klimacie, a wokalistki sprawiają, że całość po prostu żyje na scenie. Czysta radość, coś naprawdę świetnego. <3

Nie będę jednak ukrywać tego jak srogo i okrutnie rozczarowany jestem. 1 punkt... tyle zabrakło, aby Szwecja była moim absolutnym faworytem zbliżającej się ESC, tyle zabrakło, aby Szwecja miała szanse tą Eurowizję wygrać. Jak już wspomniałem, uwielbiam Move, ale tym wyborem Szwedzi odebrali sobie wszelkie szanse na powrót do eurowizyjnego top3. To po prostu nie powinno było się wydarzyć. Mamuśki na pewno nie wyciągną u jurorów tyle co rok temu, a nie widzę też podstaw, aby w televotingu miało być lepiej niż w 2019. Całościowo zajmą pewnie lokatę w okolicach 10. miejsca, co oczywiście będzie bardzo dobrym wynikiem, ale czy aby na pewno dla kraju, który mógł aspirować w kwestii wygranej całości?
Chciałbym się jeszcze łudzić, że doszło do jakiejś pomyłki, że jury z Austrii podały swoje głosy do góry nogami, że coś się zwaliło w apce do głosowania... ale niestety, trzeba się pogodzić z rzeczywistością.

The Mamas zostawiam 12/12, ale jeszcze nigdy nie było mi tak przykro gdy wystawiałem w ankiecie tę najwyższą ocenę.

Dotter może i wróci, ale nie wygra już Melodifestivalen. Być może będzie miała solidne piosenki, które pozwolą jej zająć lokaty w top5, ale jakoś nie widzi mi się, aby drugi raz miała piosenkę i prezentację, z którą powinna wygrać w cuglach (choć życzę jej tego z całego serca).

Podsumowując - po prostu szkoda. Długo nie będę mógł odżałować tego punkciku.

PS. Graty dla Anki za 3. miejsce. Serce

Edit: Zapomniałem o jednej rzeczy - obstawiam, że o przegranej Dotter zadecydowała grupa wiekowa 3-9.

Ostatnio zmieniony przez iguś dnia Nie 8 Mar - 12:11, w całości zmieniany 1 raz
Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 818

Nie 8 Mar - 11:48
Nie wiem co w tym roku brała cała Skandynawia ale niech to odstawią bo znowu wszyscy flopną. Piosenka dosyć mizerna a na Eurowizji "Mamuśki" są chyba tylko dzięki Lundwikowi.
Dotter, Anna i Klara RIP.
Alpaka
Alpaka
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 112

Nie 8 Mar - 12:00
SZWECJA KURNA. TO BARDZO KRINDŻOWE GOŚCIU.
Dotter miała dość słuchalną piosenkę z mistrzowskim występem, a the mamas są powtórzeniem formuły z zeszłego roku w bardzo nudnej formie.
Spodziewam sie top3 od jury i okolo 20 miejsce od tele
Aleks
Aleks
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 948

Nie 8 Mar - 12:02
Muszę przyznać, że gdy tylko poznałem wyniki jury międzynarodowego, wiedziałem że tak będzie - spodziewałem się tego, że :sweden: The Mamas zdobędą więcej punktów od :sweden: Dotter u publiczności, ale nie spodziewałem się, że remis rozstrzygnie się 1 punktem. Muszę także stwierdzić, że w tym roku oglądałem :sweden: Melodifestivalen bez emocji i miałem dwie faworytki - właśnie te wcześniej przeze mnie wymienione i przed ogłoszeniem wyników publiczności uznałem, że będę zadowolony niezależnie od tego, kto z tej dwójki pojedzie na Eurowizję. Szwedzi ostatecznie wybrali The Mamas, ale pomimo, że atmosfera na scenie była świetna, a piosenka niezła (ale meh, że znowu gospel ze Szwecji), to jest mi bardzo szkoda Dotter - na jej miejscu, jeśli miałbym przegrać to przegrać zdecydowanie, a nie jednym punktem. Czekam na informację, jaka była różnica, jeśli chodzi o liczbę głosów oddanych na "Move" i "Bulletproof" - wniosek z tego finału jest tylko jeden: "każdy oddany głos jest na wagę złota". Szeroki uśmiech

A co do piosenki The Mamas to: 8/12
Morison
Morison
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 619

Nie 8 Mar - 16:12
Jakby forum przeglądał jakiś zawodowy snajper, to mam serdeczną prośbę:
Spoiler:

The Mamas 6/12, końcówka drugiej dziesiątki mojego rankingu i oby nie wyżej w maju.

Ostatnio zmieniony przez Morison dnia Czw 12 Mar - 23:13, w całości zmieniany 1 raz
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: