Izabela 2020
+8
marjuz
Aro
Skrzeczek
Jasiek
Daniell
Fenistil
Dastame
Aleks
12 posters
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Izabela 2020
Wto Kwi 07, 2020 12:05 am
Trochę czasu minęło już od podsumowania rankingów i na pewno wielu z Was dalej zostało z niektórymi piosenkami z tegorocznej ESC. Startujemy z Izabelą 2020. W każdej "potyczce" głosujemy systemem Eurowizyjnym. Oczywiście im więcej punktów zdobędzie dany utwór, tym lepsze zajmie miejsce. Skład półfinałów taki sam, jak na Eurowizji 2020, awansuje po 10 utworów z każdego półfinału, a Francja, Holandia, Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania i Włochy maja automatyczne miejsce w finale.
Start już w godzinach wieczornych 7 kwietnia. A oto TERMINARZ:
Głosowanie w I półfinale: 7 kwietnia - 19 kwietnia do 18:00 (żeby już nie przeciągać startu, a głosowanie trwało minimum 7 dni i skończyło się w Weekend).
Wyniki I półfinału - 19 kwietnia po 20:00
Głosowanie w II półfinale: 19 kwietnia - 26 kwietnia do 20:00
Wyniki II półfinału: 26 kwietnia po 20:00
Głosowanie w finale: 26 kwietnia - 3 maja do godziny 20:00
Wyniki finału: 3 maja po 20:00
Tak wyglądała rozgrywka rok temu. Niektóre rezultaty mnie samego zaskoczyły.
Wyniki mogą być na czacie wraz z wcześniejszym wspólnym słuchaniem rywalizujących utworów, jeśli wiele osób będzie tego chciało. Jak ktoś ma jakieś uwagi, może napisać, wysłucham. Dobrego dnia i dużo zdrowia!
Start już w godzinach wieczornych 7 kwietnia. A oto TERMINARZ:
Głosowanie w I półfinale: 7 kwietnia - 19 kwietnia do 18:00 (żeby już nie przeciągać startu, a głosowanie trwało minimum 7 dni i skończyło się w Weekend).
Wyniki I półfinału - 19 kwietnia po 20:00
Głosowanie w II półfinale: 19 kwietnia - 26 kwietnia do 20:00
Wyniki II półfinału: 26 kwietnia po 20:00
Głosowanie w finale: 26 kwietnia - 3 maja do godziny 20:00
Wyniki finału: 3 maja po 20:00
Tak wyglądała rozgrywka rok temu. Niektóre rezultaty mnie samego zaskoczyły.
Wyniki mogą być na czacie wraz z wcześniejszym wspólnym słuchaniem rywalizujących utworów, jeśli wiele osób będzie tego chciało. Jak ktoś ma jakieś uwagi, może napisać, wysłucham. Dobrego dnia i dużo zdrowia!
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Re: Izabela 2020
Wto Kwi 07, 2020 8:22 pm
Rozpoczynamy głosowanie w I półfinale!
Oto jego uczestnicy:
1. Montaigne - Don't Break Me (Australia)
2. Efendi - Cleopatra (Azerbejdżan)
3. Hooverphonic - Release Me (Belgia)
4. VAL - Da vidna (Białoruś)
5. Damir Kedžo - Divlji vjetre (Chorwacja)
6. Sandro - Running (Cypr)
7. Lesley Roy - Story Of My Life (Irlandia)
8. Eden Alene - Feker Libi (Izrael)
9. The Roop - Fire (Litwa)
10. Vasil - You (Macedonia Północna)
11. Destiny - All My Love (Malta)
12. Ulrikke - Attention (Norwegia)
13. Little Big - Uno (Rosja)
14. Roxen - Alcohol You (Rumunia)
15. Ana Soklič - Voda (Słowenia)
16. The Mamas - Move (Szwecja)
17. GO_A - Solovey (Ukraina)
*Powyższe linki pochodzą z oficjalnej playlisty na kanale Eurowizji z YouTube.
Skrót (nie pochodzi z oficjalnego kanału ESC)
Zasady:
-Każdy użytkownik forum (który posiada co najmniej 10 postów) może wziąć udział w plebiscycie;
-Należy przyznać punkty dziesięciu najbardziej lubianym utworom, używając „skali eurowizyjnej” (od 1 do 12, bez 9 i 11);
-Głosy proszę wysyłać do mnie w prywatnej wiadomości;
-Proszę nie ujawniać ich nikomu innemu. To, jak każdy głosował, zostanie przedstawione po zakończeniu plebiscytu. Ujawnienie wysłanych głosów będzie karane ich niewliczeniem.
-Raz wysłane głosy są głosami ostatecznymi. Głosy wysłane drugi raz przez jedną osobę nie będą przyjmowane;
-Do finału awansuje 10 najlepiej ocenionych utworów;
-W przypadku remisu wyższe miejsce zajmie ten, który uzyskał punkty od większej liczby osób, a jeśli i tu jest tak samo, to ten, który zdobył kolejno więcej ocen 12, 10, 8.
-Koniec głosowania następuje 19 kwietnia (niedziela) o godzinie 18:00, niedługo potem zaprezentowane będą wyniki. Przedstawieni będą finaliści oraz dokładne punkty i miejsca piosenek, które nie awansowały do finału.
Zapraszam do dzielenia się swoją opinią !
Oto jego uczestnicy:
1. Montaigne - Don't Break Me (Australia)
2. Efendi - Cleopatra (Azerbejdżan)
3. Hooverphonic - Release Me (Belgia)
4. VAL - Da vidna (Białoruś)
5. Damir Kedžo - Divlji vjetre (Chorwacja)
6. Sandro - Running (Cypr)
7. Lesley Roy - Story Of My Life (Irlandia)
8. Eden Alene - Feker Libi (Izrael)
9. The Roop - Fire (Litwa)
10. Vasil - You (Macedonia Północna)
11. Destiny - All My Love (Malta)
12. Ulrikke - Attention (Norwegia)
13. Little Big - Uno (Rosja)
14. Roxen - Alcohol You (Rumunia)
15. Ana Soklič - Voda (Słowenia)
16. The Mamas - Move (Szwecja)
17. GO_A - Solovey (Ukraina)
Zasady:
-Każdy użytkownik forum (który posiada co najmniej 10 postów) może wziąć udział w plebiscycie;
-Należy przyznać punkty dziesięciu najbardziej lubianym utworom, używając „skali eurowizyjnej” (od 1 do 12, bez 9 i 11);
-Proszę nie ujawniać ich nikomu innemu. To, jak każdy głosował, zostanie przedstawione po zakończeniu plebiscytu. Ujawnienie wysłanych głosów będzie karane ich niewliczeniem.
-Raz wysłane głosy są głosami ostatecznymi. Głosy wysłane drugi raz przez jedną osobę nie będą przyjmowane;
-W przypadku remisu wyższe miejsce zajmie ten, który uzyskał punkty od większej liczby osób, a jeśli i tu jest tak samo, to ten, który zdobył kolejno więcej ocen 12, 10, 8.
-Koniec głosowania następuje 19 kwietnia (niedziela) o godzinie 18:00, niedługo potem zaprezentowane będą wyniki. Przedstawieni będą finaliści oraz dokładne punkty i miejsca piosenek, które nie awansowały do finału.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Nie Kwi 19, 2020 9:44 pm
WYNIKI I PÓŁFINAŁU
.
Równe 20 osób wspólnie wybrało... Finaliści wymienieni są losowo w odstępach po dwie linie
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hooverphonic - Release Me (Belgia)
The Roop - Fire (Litwa)
Ana Soklič - Voda (Słowenia)
Ulrikke - Attention (Norwegia)
Eden Alene - Feker Libi (Izrael)
GO_A - Solovey (Ukraina)
Destiny - All My Love (Malta)
Roxen - Alcohol You (Rumunia)
Lesley Roy - Story Of My Life (Irlandia)
i ostatni finalista...
Little Big - Uno (Rosja)
Wyniki tych, którzy nie przeszli dalej:
11. Efendi - Cleopatra (Azerbejdżan) - 54 pkt.
12. The Mamas - Move (Szwecja) - 53 pkt.
13. Montaigne - Don't Break Me (Australia) - 44 pkt.
14. Damir Kedžo - Divlji vjetre (Chorwacja) - 36 pkt.
15. Sandro - Running (Cypr) - 20 pkt.
16. Vasil - You (Macedonia Północna) - 15 pkt.
17. VAL - Da vidna (Białoruś) - 15 pkt.
Start następnej części najprawdopodobniej dziś . Dziękuję każdemu głosującemu.
.
Równe 20 osób wspólnie wybrało... Finaliści wymienieni są losowo w odstępach po dwie linie
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hooverphonic - Release Me (Belgia)
The Roop - Fire (Litwa)
Ulrikke - Attention (Norwegia)
Eden Alene - Feker Libi (Izrael)
GO_A - Solovey (Ukraina)
Destiny - All My Love (Malta)
Roxen - Alcohol You (Rumunia)
Lesley Roy - Story Of My Life (Irlandia)
i ostatni finalista...
Little Big - Uno (Rosja)
- SPOILER. Rozkład punktowy finalistów (bez podania, jakie miejsce zajął dany kraj). Próg awansu wynosi 57 pkt.:
1. 138 pkt.
2. 120 pkt.
3. 113 pkt.
4. 112 pkt.
5. 103 pkt.
6. 101 pkt.
7. 61 pkt.
8. 60 pkt.
9. 58 pkt.
10. 57 pkt.
Wyniki tych, którzy nie przeszli dalej:
11. Efendi - Cleopatra (Azerbejdżan) - 54 pkt.
12. The Mamas - Move (Szwecja) - 53 pkt.
13. Montaigne - Don't Break Me (Australia) - 44 pkt.
14. Damir Kedžo - Divlji vjetre (Chorwacja) - 36 pkt.
15. Sandro - Running (Cypr) - 20 pkt.
16. Vasil - You (Macedonia Północna) - 15 pkt.
17. VAL - Da vidna (Białoruś) - 15 pkt.
Start następnej części najprawdopodobniej dziś . Dziękuję każdemu głosującemu.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Nie Kwi 19, 2020 9:55 pm
Słowenia i Irlandia w finale to dobry żart, ale mało śmieszny przyznam...
Brak awansu Azerbejdżanu to istne przestępstwo - stawiam Was przed Trybunałem Sprawiedliwości Eurowizyjnie Forum!
Brak awansu Azerbejdżanu to istne przestępstwo - stawiam Was przed Trybunałem Sprawiedliwości Eurowizyjnie Forum!
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Nie Kwi 19, 2020 9:56 pm
Skrzeczek napisał:12. The Mamas - Move (Szwecja) - 53 pkt.
Przysięgam, że mam już dość tej szwedofobii na tym forum. Myślałem, że to wynikało z upodobania Szwecji do mężczyzn, a tu się boicie facetów, ale teraz jest już jakaś porażka moralna... Żałosne typki jestescie.
Miło, że udało się uwalić paskudny Azerbejdżan za dostojną "Vodę" Szkoda Chorwacji, ale tutaj raczej spodziewany wynik. Do Australii też się odrobinkę przekonałem już po czasie.
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Nie Kwi 19, 2020 10:30 pm
Te wyniki są z jednej strony są dość szokujące, a z drugiej wyjątkowo dobre. Miło widzieć dalej Słowenię i Belgię zamiast okropnych propozycji z Australii i Azerbejdżanu. Flopik Szwecji też miło widzieć.
Z kolei awansu Cypru nawet się nie spodziewałem, więc nie jestem specjalnie rozczarowany, a You nie zasłużyło na remis na ostatnim miejscu z Białorusią.
Z kolei awansu Cypru nawet się nie spodziewałem, więc nie jestem specjalnie rozczarowany, a You nie zasłużyło na remis na ostatnim miejscu z Białorusią.
- GośćGość
Nie Kwi 19, 2020 10:55 pm
Meh, gdyby nie rezultat Azerbejdżanu to byłyby idealne wyniki, a tak to weszło niewiadomo co do końca ale mogła gorsza piosenka trafić do finału. Na szczęście uroczej Irlandii się udało awansować gdzie o jej los najbardziej się obawiałem.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Nie Kwi 19, 2020 11:00 pm
Yasssss!!! Półfinałową manipulację uważam za perfekcyjnie udaną. :king: Irlandia , Słowenia i Rosja jednocześnie w finale to coś, na co miałem cichą nadzieję, jednak nie śmiałem w to wierzyć. Ogółem całe moje top 7 weszło. Oby tak dalej!
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Nie Kwi 19, 2020 11:35 pm
Skrzeczek napisał:
[...] Finaliści wymienieni są losowo w odstępach po dwie linie
Nadal potraficie mocno zaskoczyć :o .
Poza tą Słowenią nic mnie już aż tak nie zszokowało, choć wydawało mi się, że Azerbejdżan ma na tyle zwolenników, że spokojnie przejdzie. Szansę Irlandii oceniałem tak pół na pół i zadowala mnie, że jednak się udało. Zastrzeżenie miałbym do braku awansu Szwecji, ale ogólnie wyniki uważam za bardzo w porzo.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pon Kwi 20, 2020 3:56 am
Aleks napisał: Słowenia i Irlandia w finale to dobry żart, ale mało śmieszny przyznam...
haha maszyna manipulacji robi brrr
No całkiem nieźle, flopy i naprawdę najwyższej próby. W zamian awansowały też przyzwoite piosenki, z grona finalistów irytuje mnie jedynie Rumunia, ale podnieta nad tym czymś wciąż się panoszy. Obawiałem się odpadnięcia bo każdy "szanujący" się fan widzi to poza finałem, ale jakoś udało się przeforsować.
Co do "szwedofobii" - nic takiego nie występuje, jest natomiast bardzo częsta tu przypadłość, czyli nienawiść do utworu który pokonał fan-faworyta. Sam tak mam więc nikogo nie moralizuje, dodam zresztą że akurat w tym roku jest pretekst żeby Szwecję uwalić, bo jakości tu wiele nie ma. Jako fan piosenek w klimatach soul/gospel można traktować to jako nijakie i sztuczne. Ale brak tej piosenki w finale wygląda po prostu dziwnie.
miło że w finale, a spodziewałem się tu raczej 15 pkt od dwóch osób niż awansu. Revamp do tej piosenki świetny, co prawda z bałkańskich ballad wolałem , ale też może być. w wersji studyjnej w miarę lubię, to że na żywo mielibyśmy pewnie drugie Eye Cue to inna sprawa.
- JasiekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 249
Pon Kwi 20, 2020 2:29 pm
Utwór jest bardzo sympatyczny i dobrze się go słucha, ale jak na ten półfinał to moim zdaniem za mało. Jak dla mnie znalazło się tu co najmniej 10 piosenek bardziej oryginalnych i interesujących. I jakby co to nie buduję sobie ego na zerowaniu szwedzkich piosenek w plebiscytach eurowizyjnych, w sumie jak tak się zastanowię to jest to moim zdaniem najsłabsze szwedzkie wejście od 2013. Zasłużony werdykt.
Nie mam bladego pojęcia co w finale robi jeszcze bardziej wtórna i nijaka . Monotonna też raczej do wymiany.
W finale brakuje mi przede wszystkim świetnej w studio oraz wkręconego mimowolnie
Reszta wyników spox.
Nie mam bladego pojęcia co w finale robi jeszcze bardziej wtórna i nijaka . Monotonna też raczej do wymiany.
W finale brakuje mi przede wszystkim świetnej w studio oraz wkręconego mimowolnie
Reszta wyników spox.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Pon Kwi 20, 2020 3:09 pm
Głosowanie w II półfinale rozpoczęte!
Oto jego uczestnicy:
1. Arilena Ara - Fall From The Sky (Albania)
2. Athena Manoukian - Chains On You (Armenia)
3. Vincent Bueno - Alive (Austria)
4. Victoria - Tears Getting Sober (Bułgaria)
5. Benny Cristo - Kemama (Czechy)
6. Ben & Tan - YES (Dania)
7. Uku Suviste - What Love Is (Estonia)
8. Aksel - Looking Back (Finlandia)
9. Stefania - SUPERG!RL (Grecja)
10. Tornike Kipiani - Take Me As I Am (Gruzja)
11. Daði og Gagnamagnið - Think About Things (Islandia)
12. Samanta Tīna - Still Breathing (Łotwa)
13. Natalia Gordienko - Prison (Mołdawia)
14. Alicja - Empires (Polska)
15. Elisa - Medo De Sentir (Portugalia)
16. Senhit - Freaky! (San Marino)
17. Hurricane - Hasta La Vista (Serbia)
18. Gjon's Tears - Répondez-moi (Szwajcaria)
Zasady:
-Koniec głosowania następuje 26 kwietnia (niedziela) o godzinie 18:00, niedługo potem zaprezentowane będą wyniki. Przedstawieni będą finaliści oraz dokładne punkty i miejsca piosenek, które nie awansowały do finału.
Oto jego uczestnicy:
1. Arilena Ara - Fall From The Sky (Albania)
2. Athena Manoukian - Chains On You (Armenia)
3. Vincent Bueno - Alive (Austria)
4. Victoria - Tears Getting Sober (Bułgaria)
5. Benny Cristo - Kemama (Czechy)
6. Ben & Tan - YES (Dania)
7. Uku Suviste - What Love Is (Estonia)
8. Aksel - Looking Back (Finlandia)
9. Stefania - SUPERG!RL (Grecja)
10. Tornike Kipiani - Take Me As I Am (Gruzja)
11. Daði og Gagnamagnið - Think About Things (Islandia)
12. Samanta Tīna - Still Breathing (Łotwa)
13. Natalia Gordienko - Prison (Mołdawia)
14. Alicja - Empires (Polska)
15. Elisa - Medo De Sentir (Portugalia)
16. Senhit - Freaky! (San Marino)
17. Hurricane - Hasta La Vista (Serbia)
18. Gjon's Tears - Répondez-moi (Szwajcaria)
Zasady:
-Koniec głosowania następuje 26 kwietnia (niedziela) o godzinie 18:00, niedługo potem zaprezentowane będą wyniki. Przedstawieni będą finaliści oraz dokładne punkty i miejsca piosenek, które nie awansowały do finału.
- DaniellUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 639
Wto Kwi 21, 2020 8:32 am
Wyniki uważam za niezłe, bo większość z mojego TOP10 jest dalej. Słowenia mocno razi (ale tak to jest jak kręcicie na prawo i lewo głosami - zobaczymy jak wielkie różnice będą między waszymi notami na tą piosenkę w półfinale i w finale xd), Belgii też bym dalej nie widział, ale tutaj awans jakoś nie boli :P
Białoruś mimo, że jakaś odkrywcza nie jest to na ostatnie miejsce nie zasługiwała.
Braffka sis możesz być z sb dumna
Białoruś mimo, że jakaś odkrywcza nie jest to na ostatnie miejsce nie zasługiwała.
Fenistil napisał:Yasssss!!! Półfinałową manipulację uważam za perfekcyjnie udaną. :king:
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Wto Kwi 21, 2020 10:07 am
Daniell napisał:Fenistil napisał:Yasssss!!! Półfinałową manipulację uważam za perfekcyjnie udaną. :king:
Dzięki, kochana jesteś. Dokładnie tak jest.
- - - - - - - - - - - - - -
A co do drugiego półfinału, to poziomem jednak mocno odstaje od pierwszego. Nie zdążyłem się zapoznać z podziałem półfinałów przed odwołaniem ESC, ale jednak sporo tutaj syfów, chyba faktycznie byśmy weszli. :
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Wto Kwi 21, 2020 1:52 pm
Generalnie wyniki całkiem OK, jest jednak parę mankamentów. Przede wszystkim awans Słowenii to nieporozumienie. Belgię też wolałbym widzieć poza finałem, ale tego awansu się spodziewałem. Azerbejdżan to piosenka, która mi się "przejadła", mimo że nie słuchałem jej od 4 tygodni, toteż brak awansu nie boli. Brak Szwecji w finale jestem wstanie przeboleć, bo #teamcurka, ale no jednak mamuśki powinny znaleźć się w finale. Tak samo chciałbym widzieć dalej Australię, występ live to była katastrofa, jednak studyjnie jest to znakomita propozycja. Fajnie, że Irlandii się udało.
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: