NORWEGIA: Alanis Morissette - Reasons I Drink
+5
Jasiek
Szymek79
DanielW
Aro
Drover
9 posters
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
NORWEGIA: Alanis Morissette - Reasons I Drink
Nie 12 Kwi - 4:30
https://youtu.be/jWHpIP1-kUI
Interpretacja ze strony groove.pl:
"Reasons I Drink" to utwór mówiący zarówno o problemach, jaki sposobach radzenia sobie z nimi. Artystka przedstawia siebie jako osobę zmęczoną, przytłoczoną przez show biznes i drogę, która została jej wyznaczona jeszcze kiedy była dzieckiem - "To powody, przez które piję/ Powody, przez które mówię wszystkim, że ze mną wszystko w porządku, chociaż tak nie jest/ To powody, przez które przesadzam/ Pracuję odkąd pamiętam, od kiedy byłam dzieckiem."
Morissette przedstawia w utworze różnego rodzaju zachowania, które u siebie zauważa, jednocześnie szukając dla nich logicznego wyjaśnienia, które każdorazowo sprowadza się do przytłoczenia karierą i osiągniętą sławą, zmęczeniem światem w którym żyje, a który doprowadził ją do złego stanu - "A oto powody, przez które jem/ Powody, przez które czuję wszystko tak głęboko, kiedy nie jestem leczona/ I o to chodzi, kupuję Lamborghini/ Aby nadrobić za te nawyki, przetrwać w tym chorym przemyśle."
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Re: NORWEGIA: Alanis Morissette - Reasons I Drink
Nie 12 Kwi - 14:55
Aeh, no wcale nie chciałem wystawić tej piosenki za dwie edycje xd Głos Analis jak zwykle świetny, do tego porządny instrumental i wartościowy tekst. Jak dla mnie to pełen pakiet, będę trzymać kciuki za jak najlepszy rezultat.
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Nie 12 Kwi - 22:47
O wokalistce oczywiście słyszałem wcześniej, natomiast ta piosenka to nowość dla mnie. Z pierwszym przesłuchaniem muszę przyznać, że przypadła mi ona do gustu. Połączenie utworu i głosu wokalistki z początku wydało mi się dość nieoczywiste, ale to jedna z zalet tego utworu. Wybór jak najbardziej na plus, a mam wrażenie, że z czasem będzie tylko lepiej Powodzenia!
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Nie 12 Kwi - 23:54
Alanis powróciła w dobrym stylu mam nadzieję, że osiągnie dobry wynik bo definitywnie na to zasługuje w tej edycji.
- JasiekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 249
Pon 13 Kwi - 19:50
Znam i ostatnimi tygodniami śmigała sobie na mojej plejce. Świetny wybór! Życzę powodzenia.
- PrzemekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 157
Wto 14 Kwi - 16:16
Jasiek napisał:Znam i ostatnimi tygodniami śmigała sobie na mojej plejce.
Same. Kolejny spoko wybór, powodzonia :!:
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Sob 18 Kwi - 19:32
Kupiło od pierwszych chwil, bo pianinko mocno skojarzyło mi się z piosenką Emeli Sande - Next to me którą bardzo lubię. Potem poziom nie spadał, a nawet wzrastał. Norway myślę że wysoko w tej edyszyn
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Nie 19 Kwi - 12:05
Mimo "kotletowości" wokalistki sama piosenka jest dla mnie nowością i cieszę się, że nam ją zaprezentowałeś. Bardzo przyjemnie się tego słucha z uwagi na wyraźny, żywy rytm, który jednocześnie moim zdaniem rezonuje z tematyką piosenki. Też czuję, że będziesz w tej edycji wysoko.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Sro 22 Kwi - 16:58
Zaskoczony jestem, że ktoś wystawił utwór, nad którym się do tej edycji zastanawiałem. Uwielbiam Alanis, jest jedną z moich ulubionych artystek i wcześniej przez jakiś czas miałem postanowione, żeby co najmniej raz ją tu zaprezentować. Szczególnie wielką sympatią darzę utwory Guardian i słynne Ironic . Naprawdę wiele dla mnie znaczą. Reasons I Drink podobało mi się od pierwszego dnia wydania, choć początkowo jakoś znacząco nie porywało, ale po daniu mu większej szansy, bardziej poczułem ten utwór. Ciekawy muzycznie i bardzo dobry tekstowo. Jestem pozytywnie zaskoczony tym, jak tu został przyjęty. Oby wynik był pozytywny, a nie tylko komenty, bo tak też się zdarzało.
Pozwolenia na tym forum: