UKRAINA: Go_A (Shum / Шум)
+9
Szymek79
Skrzeczek
Fenistil
iguś
Aleks
Dastame
Łosoś
Dawid
Yngwie / admin
13 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś propozycji ukraińskiej?
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 818
Re: UKRAINA: Go_A (Shum / Шум)
Wto Mar 09, 2021 10:07 pm
Mieć tak dobrą piosenkę i tak skopać ją nowym tekstem. Żegnam Ukraino z mojego Top 5 - lądujesz na 14-tym miejscu.
Wto Mar 09, 2021 10:19 pm
mam zupełnie odwrotnie, fajna jest ta nowa wersja, bardziej dopracowana i już nie taka drażniąca. U mnie Ukraina przeskoczyła kilka oczek wzwyż. Również doceniam, że wizualnie poszli w stronę Mad Maxa, idealnie to współgra z Czarnobylem, który pojawia się w teledysku jak również z nowoczesnym brzmieniem utworu, który dodatkowo wzbogacony jest tradycyjnymi instrumentami.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Wto Mar 09, 2021 10:22 pm
O kurczę... Spodziewałem się raczej pocięcia i skrócenia tej piosenki niż zupełnie nowej wersji z nieco inną linią melodyczną. Nie wiem za bardzo co powiedzieć, bo zmiana przyszła akurat teraz, gdy oryginał zaczął u mnie zyskiwać i wdarł się do mojego top 3. Słuchając tej nowej wersji mam dość mocny dysonans i czuję się trochę niezręcznie. Gdy trochę czasu upłynie, to pewnie się przestawię, ale na dziś notowania Ukrainy znacząco u mnie spadają.
- PolandUżytkownik
- Klan :
Wto Mar 09, 2021 10:24 pm
Trochę się z tobą @Yngwie zgadzam aczkolwiek nie musieli zapychać Kateryną wstawek instrumentalowych a trzymać się poprzedniej formy.
Yngwie / admin lubi ten post
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Wto Mar 09, 2021 10:28 pm
Cóż, patrząc na historię wyboru Ukrainy przypomniał mi się bajzel z miliardem wersji Tik Tok z 2014 roku. Cóż, nowa wersja jest interesująca, aż takich zmian się nie spodziewałem. I przez to wolę traktować Szum 2.0 jako osobny twór. Bo oryginał był zdecydowanie bardziej spójny i wyrazisty. W nowej wersji, której co prawda słucha się dobrze, to czuć, że nie była robiona od podstaw, tylko przerabiana z określonej bazy, przez co mimo wszystko straciła nieco na swojej konstrukcji. Na szczęście zostawili wixe na koniec, no i kolejne wydanie ukraińskiego post apo w teledysku zawsze spoko.
- PolandUżytkownik
- Klan :
Sro Mar 10, 2021 8:21 am
Pełna zgoda @Aro ! Nie wiem jak u ciebie ale u mnie Szum 2.0 zleciał z podium mojej topki do okolic drugiej dziesiątki i niestety to chyba będzie docelowo jeszcze niżej. Piosenka nie jest już tak chwytlwa i na dodatek zrobiło się za dużo Kateryny na wokalu a za mało instrumentalu.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Czw Mar 11, 2021 8:05 pm
marjuz napisał:Na 12 poczekam do revampu, 10 póki co.
I nie zawiodłem się revampem, choć to oczywiste, że będąc osłuchanym z pierwowzorem czułem początkowo lekki dysonans. Po dwóch-trzech przesłuchaniach maszyna w mojej głowie z powrotem się naoliwiła, co więcej, zauważyłem że w niektórych miejscach jest lepiej. Środek piosenki jest teraz znacznie bardziej rytmiczny, tekst bardziej melodyjny, dorównano poziomem z teledyskiem. 12/12 z czystym sercem.
Skrzeczek lubi ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Wto Maj 04, 2021 12:36 am
Od kilku dni nie mogę się nasłuchać tego wykonania, przede wszystkim od strony wokalnej. Ale też bardzo podoba mi się tu anturaż, Kateryna w wersji na czarno prezentuje się znakomicie i chyba w końcu osiągnęła optymalną dla siebie fryzurę. Przez te 3 minuty tworzy dla siebie bardzo charyzmatyczny wizerunek i daje się zapamiętać nie tylko wokalnie, a zespół wokół tylko upiększa całość. Czuję w żyłach że Go_a mogą zrobić w tym roku coś wielkiego.
- XytrosUżytkownik
- Liczba postów : 70
Pią Lip 09, 2021 8:49 pm
Tutaj mam podobne wrażenia, jak przy Azerbejdżanie ale zdecydowanie tutaj lepiej wszystko się ze sobą łączy, dodatkowo flet także przykuwa uwagę i mamy stale przyśpieszające tempo w utworze, co tylko bardziej przyciąga słuchacza :P zasłużenie Ukraina znalazła się w top 5. Moja ocena 10/12.
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: