Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Darka
Darka
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 282

WĘGRY: TELEx TELEXs - รถไฟเที่ยวสุดท้าย (A Train From Now to Never) Empty WĘGRY: TELEx TELEXs - รถไฟเที่ยวสุดท้าย (A Train From Now to Never)

Pon 28 Wrz - 8:00
WĘGRY: TELEx TELEXs - รถไฟเที่ยวสุดท้าย (A Train From Now to Never) Ttx-1024x683

Edycja rzadkojęzykowa to idealny moment na muzyczne podróże do najoddalszych kierunków świata. Węgry proponują wam podróż pociągiem z teraz do nigdy. Przystankiem na naszej trasie będzie Bangkok, czyli stolica Tajlandii i miasto skąd pochodzi nasz reprezentant.

Zespół TELEx TELEXs powstał w 2015, a "A Train From Now to Never" to ich najnowsza piosenka.

W piosence możecie usłyszeć język tajski.  Jest to 58. najczęściej używany język na świecie.

Zapraszam do słuchania!

Liver and Fenistil lubią ten post

Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

WĘGRY: TELEx TELEXs - รถไฟเที่ยวสุดท้าย (A Train From Now to Never) Empty Re: WĘGRY: TELEx TELEXs - รถไฟเที่ยวสุดท้าย (A Train From Now to Never)

Czw 1 Paź - 19:56
Wchodząc do tematu kompletnie nie wiedziałem w jakie rejony piosenka mnie zabierze. Ku mojemu szczęściu propozycja okazała się bardzo w moim stylu. Czuć tu jakość i tak zwaną "wielkomiejskość" co zawsze działa na plus. Naprawdę świetny klimat. I jakkolwiek to nie zabrzmi to język doda uroku i egzotyki. Węgry jak zawsze prezentują solidny poziom Serce
DanielW
DanielW
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 209

WĘGRY: TELEx TELEXs - รถไฟเที่ยวสุดท้าย (A Train From Now to Never) Empty Re: WĘGRY: TELEx TELEXs - รถไฟเที่ยวสุดท้าย (A Train From Now to Never)

Czw 1 Paź - 23:02
Fajnie, że postawiłaś na tak odległy język, nadaje to edycji jeszcze więcej różnorodności. Jeśli natomiast chodzi o samą piosenkę, jest nieźle. Może bez fajerwerków, ale mamy przyjemny wokal, dość spokojne zwrotki i bardziej energiczny refren. Pod koniec utwór już troszkę mi się dłużył, ale ogólnie rzecz biorąc słuchało mi się Twojej propozycji całkiem przyjemnie Wink Być może z czasem przekonam się do niej jeszcze bardziej, na ten moment - powodzenia!
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Pon 12 Paź - 21:41
Nie ukrywam, że pierwsze przesłuchanie niespecjalnie mnie porwało. Być może po prostu słyszałem już wystarczająco dużo podobnych utworów, a do tego typu syntezatorów imitujących lata '80 mam ogromną słabość. Kolejne spotkania z Twoim utworem jednak pozwoliły mi odnaleźć coś więcej w tej kompozycji. Refren jest absolutnie hipnotyzujący. Dodatkowo jeden z najbardziej egzotycznych języków w tej edycji (który nawet zdążyłem pomylić z khmerskim). Życzę powodzenia i trzymam kciuki!
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: