Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Gość
Gość

ROSJA: Joshua na die Reën - Die Wêreld Binne My Empty ROSJA: Joshua na die Reën - Die Wêreld Binne My

Wto 29 Wrz - 18:06
Był trochę problem z wyborem reprezentanta, początkowo miał być ktoś ze Skandynawii ale ostatecznie zdecydowałem jeszcze raz na męski wokal,
więc do Londynu zawita artysta Jacques de Villiers który pochodzi z :rpa: RPA :rpa: lecz dorastał na farmie w rejonie Walkerville między Johannesburgiem a Paryżem.
Na scenie jest znany jako Joshua na die Reën co znaczy na nasz Polski "Joshua po deszczu", nazywa się tak ponieważ ma wyjątkową więź z naturą.

Specjalizuję się w gatunku Stadionrock, natomiast piosenkę, którą wybrałem nosi tytuł Die Wêreld Binne My,
na Polski język przetłumaczyło na Świecie w ciągu mną i nie wiem czy poprawnie.
Utwór jest wykonywany w języku afrykanerskim (afrikaans) i nie znalazłem go w top 20 najczęstszych języków świata.

ROSJA: Joshua na die Reën - Die Wêreld Binne My JOSHUA-NA-DIE-REE%CC%88N-RELEASES-ANOTHER-HIT-SINGLE2
:russia: :rpa: :russia: :rpa: :russia: :rpa:

Tekst:
Ek leer jou ken
En jou hart word die speelplek
Die vlaktes waar ek saam met jou loop
Ek in jou en jy in my

Ek wens ek kon
Jou die jare wys
Waar ek alleen was en tyd het my gevorm
Sonder jou

Ek voel ʼn stukkie leemte in my sy
As ek terug dink aan die tyd
Hoe ook al ek val ek sal nooit kwyn
Want my hart het geweet dis jy

Ek is gebou
Jy is gebou
En die wêreld binne my is in afwagting oor jou
Kom hardloop deur my woude
Kom swem hier in my see
Wees somer oor my berge
Want dis hier waar jy regeer
Ek in jou en jy in my

Ek leer jou ken
Hoe verkleur jou seisoene
Hoe verander jy die koers waarin ek vaar
Om te bly wag
Vir die hart van jou wereld
Waarheen ek en jy nog saam sal gaan
Ek in jou en jy in my

As ek terug dink aan die tyd
Hoe ook al ek val ek sou nooit kwyn
Want my hart het geweet dis jy

Ek is gebou
Jy is gebou
Kom swem hier in my see
Wees somer oor my berge

Ek is gebou

Ek is gebou
Jy is gebou
Kom swem hier in my see
Wees somer oor my berge

Ek is gebou
Jy is gebou

Oohh Oohh
Darka
Darka
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 282

ROSJA: Joshua na die Reën - Die Wêreld Binne My Empty Re: ROSJA: Joshua na die Reën - Die Wêreld Binne My

Czw 1 Paź - 20:06
Języka afrykanerskiego na pewno się nie spodziewałam. Nie spodziewałam się też, że ten język będzie aż tak przyjemny. To moje pierwsze spotkanie z językiem afrykanerskim. Może głos wokalisty nie jest az tak wyjątkowy ale pasuje do tego typu muzyki. W sumie generalnie lubię takie piosenki. Aż chce się ruszyć w jakąś podróż. Podsumowując właśnie dla tekich piosenek nie mogłam się doczekać tej edycji. Pokazuje, że w każdym języku można nagrać dobrą piosenkę.
DanielW
DanielW
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 209

ROSJA: Joshua na die Reën - Die Wêreld Binne My Empty Re: ROSJA: Joshua na die Reën - Die Wêreld Binne My

Czw 1 Paź - 23:07
Przyjemna piosenka. Muszę przyznać, że przypadło mi do gustu to połączenie takiego może nawet delikatnego country z nowocześniejszymi dźwiękami zahaczającymi momentami o elektronikę no i do tego ten ciekawie brzmiący język. Dodatkowo, mimo że cały utwór jest dość energiczny, to jednak przez głos piosenkarza czuję bijący z niego spokój, co również mi odpowiada. Powodzenia!
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Pią 2 Paź - 1:09
Hehe znam bo sam szukałem w afrikaans, jeden z pierwszych utworów który się wyświetla na yt. Mi osobiscie twórczość tego pana się w miarę spodobała ale uznalem że mały ma potencjał na wynik. Tak jak Cyn czy Tim Bendzko finalnie skończyli wysoko, tak tu tez może byc podobnie Wink
Morison
Morison
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 619

Wto 6 Paź - 22:24
Po pierwszym przesłuchaniu w playliście, byłem pewien, że to entry by @Daniell Szeroki uśmiech Bardzo przyjemna muzyczka, może nie z takich, gdzie 12-tki będą się sypać jak z rękawa ale nie ma się też do czego przyczepić. Powodzenia!
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: