- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
CZECHY: GARDEN - Advance Adventure
Pią 29 Sty - 1:46
[You must be registered and logged in to see this image.]
Zainspirowany wspólnym słuchaniem japońskich openingów z Pokemonów na jednym z ostatnich wieczorków, postanowiłem postawić w tej edycji właśnie na jedną z tych piosenek. Advance Adventure (アドバンス・アドベンチャー) pochodzi z czołówki szóstego sezonu anime, o nazwie Pokemon: Advanced. Rozpoczął on swoją emisję w Japonii pod koniec roku 2002 i jest to pierwszy sezon spośród tych z miejscem akcji w regionie Hoenn. Po raz pierwszy zaprezentowała się też wtedy w pełnej krasie nowa wówczas, trzecia generacja pokemonów (dla przypomnienia: obecnie jest ich osiem).
O samym zespole GARDEN zbyt wiele nie wiem, bo trudno znaleźć o nim jakiekolwiek informacje po angielsku. Udało mi się jednak dojść do tego, że tworzy go duet bliźniaków: Mamoru i Shigeru Shimada. Bracia pochodzą oczywiście z Japonii ([You must be registered and logged in to see this link.]), więc są w mojej strefie.
Miłego słuchania!
PS To mój tysięczny post
Skrót: 3:11 - 4:01
A tu samo intro gdyby ktoś był ciekawy:
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Re: CZECHY: GARDEN - Advance Adventure
Sob 6 Lut - 0:37
Trzeba być hipsterem, żeby wystawiać utwór z Japonii, który z typowym j-popem nie ma zbyt wiele wspólnego. Albo po prostu Tobą Taka skromna, ciepła ciapońska piosenka bez fajerwerków, ale w tej edycji wszystko, co wyróżnia się i zostawia w głowie pozytywne wrażenie, jest na wagę złota.
Fenistil lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: