WIELKA BRYTANIA: You Decide 2019
Pią 21 Wrz - 21:31
W zeszłym roku Zjednoczone Królestwo reprezentowała sympatyczna SuRie, niemniej jednak jej "Storm" nie porwał europejskiej publiczności i ostatecznie zajęła 24 miejsce w finale z 48 punktami. Do historii konkursu na pewno przejdzie wpadka z nieproszonym gościem na scenie podczas występu.
Po emocjach z 2018 roku, stacja BBC postanowiła kontynuować (moim zdaniem bardzo przeciętny) format eurowizyjny preselekcji pod tytułem "Eurovision: You Decide" w związku z tym ogłosiła nabór na kompozycje, która będzie miała szanse na reprezentowanie Union Jack w Tel-Awiwie.
UCZESTNICY:
TBA.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Re: WIELKA BRYTANIA: You Decide 2019
Pią 30 Lis - 14:34
- Przyszłoroczne "You Decide" odbędzie się w lutym w Salford.
- Ponownie gospodarzem będzie Mans Zelmerlow, tym razem z Mel Giedroyc.
Jednakże zajdzie pewna zmiana. Ponownie będziemy mieli 6 uczestników, lecz tym razem zaprezentowane zostaną 3 utwory. Do każdego z utworu, zostanie przydzielonych po dwóch uczestników, którzy zaspiewają różną wersje danej piosenki. Całość będzie obejmowała trzy rundy. System jest w pewien sposób odwzorowaniem systemu preselekcji niemieckich z 2017 r. z tą róznicą, że w tamtym przypadku wykonywano dwa utwory.
http://www.bbc.co.uk/blogs/eurovision/entries/e9c7b4fb-87a7-4815-825c-6b6f020d6ce2
- Ponownie gospodarzem będzie Mans Zelmerlow, tym razem z Mel Giedroyc.
Jednakże zajdzie pewna zmiana. Ponownie będziemy mieli 6 uczestników, lecz tym razem zaprezentowane zostaną 3 utwory. Do każdego z utworu, zostanie przydzielonych po dwóch uczestników, którzy zaspiewają różną wersje danej piosenki. Całość będzie obejmowała trzy rundy. System jest w pewien sposób odwzorowaniem systemu preselekcji niemieckich z 2017 r. z tą róznicą, że w tamtym przypadku wykonywano dwa utwory.
http://www.bbc.co.uk/blogs/eurovision/entries/e9c7b4fb-87a7-4815-825c-6b6f020d6ce2
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Sro 23 Sty - 15:19
UCZESTNICY:
1. Michael Rice - Bigger Than Us
2. Holly Tandy - Bigger Than Us
3. Anisa - Sweet Lies
4. Kerrie Anne - Sweet Lies
5. MAID - Freaks
6. Jordan Clarke - Freaks
Wszystkie piosenki dostępne są tutaj: PLAYLISTA
1. Michael Rice - Bigger Than Us
2. Holly Tandy - Bigger Than Us
3. Anisa - Sweet Lies
4. Kerrie Anne - Sweet Lies
5. MAID - Freaks
6. Jordan Clarke - Freaks
Wszystkie piosenki dostępne są tutaj: PLAYLISTA
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Sro 23 Sty - 21:27
Przesłuchane. Jest całkiem całkiem chociaż w połowie piosenek wieje dla mnie nudą. Kibicować będę Kerrie Anne i jej Sweet Lies <3 Nie jest to nic wybitnego, ale przynajmniej miło się słucha i będzie fajnym przerywnikiem miedzy zapewne wieloma wolniejszymi piosenki. Co do reszty to Bigger Than Us w obu wersjach wydaje mi się też spoko wyborem, chociaż trochę bardziej przekonuje mnie Michael. Freaks to dla mnie po prostu słaba piosenka przy której cały czas ziewam :sleep: Tu starcie wygrywają dziewczyny, ale tylko dlatego że ich wersja kojarzy mi się z Pitch Perfect. W wolniejszym Sweet Lies dziewczyna ma ładny głos, ale jest to po prostu nudne.
Podsumowując:
Królestwo zapewne ponownie będzie między miejscem 17-26. Połowa piosenek dla mnie na plus, a to całkiem dużo jak na nich w ostatnich latach Preselekcje na maleńki plus.
Podsumowując:
Królestwo zapewne ponownie będzie między miejscem 17-26. Połowa piosenek dla mnie na plus, a to całkiem dużo jak na nich w ostatnich latach Preselekcje na maleńki plus.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pią 25 Sty - 0:00
"Freaks" to moja ulubiona piosenka z tych trzech. Jakościowa może i nie jest, ale jako jedyna robi na mnie jakiekolwiek wrażenie i nie wylatuje mi z głowy zaraz po wysłuchaniu (może przez mocne podobieństwo początku refrenu do "Kanonu D-Dur"?). Tematycznie kojarzy mi się dość mocno z Glee. Dziewczyny z MAID niby wydawałyby mi się do tej piosenki bardziej odpowiednie, ale aranżacja w ich wersji jest bardzo dziwaczna. Wygrywa więc Jordan, którego całkiem miło się słucha.
Z tego co jednak widzę z reakcji fanów, "Freaksom" dość mocno się obrywa. Na faworytkę wyrasta natomiast Kerrie Anne ze "Sweet Lies" i to byłby chyba mój drugi wybór. Szybkie klubowe tempo wychodzi tej wersji na dobre i przynajmniej w trakcie samego słuchania nie wieje nudą. Wersja Anisy niestety jest tego całkowitym przeciwieństwem i staje się słabą balladą.
"Bigger Than Us" jest natomiast przyzwoite w obu wykonaniach, ale to taki przykład skrajnie typowej popowej ballady, która nie jest warta uwagi i zostanie przyćmiona przez cokolwiek.
W skrócie, szanse Brytyjczyków na uniknięcie bottom 3 w maju oceniam dość marnie, raczej nic się w ich podejściu do Eurowizji nie zmieniło. Tylko jakiś slay na żywo może ich uratować.
Z tego co jednak widzę z reakcji fanów, "Freaksom" dość mocno się obrywa. Na faworytkę wyrasta natomiast Kerrie Anne ze "Sweet Lies" i to byłby chyba mój drugi wybór. Szybkie klubowe tempo wychodzi tej wersji na dobre i przynajmniej w trakcie samego słuchania nie wieje nudą. Wersja Anisy niestety jest tego całkowitym przeciwieństwem i staje się słabą balladą.
"Bigger Than Us" jest natomiast przyzwoite w obu wykonaniach, ale to taki przykład skrajnie typowej popowej ballady, która nie jest warta uwagi i zostanie przyćmiona przez cokolwiek.
W skrócie, szanse Brytyjczyków na uniknięcie bottom 3 w maju oceniam dość marnie, raczej nic się w ich podejściu do Eurowizji nie zmieniło. Tylko jakiś slay na żywo może ich uratować.
Pozwolenia na tym forum: