- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
WIELKA BRYTANIA: Daz Sampson (Teenage Life)
Nie 28 Mar - 23:46
Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 43
Tego się nie spodziewaliście, co? Wiem, że kicz się z tego wylewa ze wszystkich stron, ale po części mnie to śmieszy, a po części naprawdę trafia to w mój gust i nie umiem udawać, że jest inaczej. Ale po kolei...
Lubię raz na jakiś czas posłuchać sobie jakiegoś rapu, gdy akurat na niego trafię. Pociąga mnie ten rytm wypowiadanych słów i subtelna melodia, którą one tworzą. Szkoda, że na Eurowizji rapu jest jak na lekarstwo, bo to spore urozmaicenie. Mnie osobiście szczególnie podchodzi on, gdy ma choć trochę melodyjności w podkładzie, a i wplatane czasem partie śpiewane przyjmę z otwartymi ramionami, choć pewnie większość "prawdziwych" fanów gatunku by mnie za to zjadło.
Dokładnie tak jak lubię jest właśnie w przypadku tej piosenki, gdzie podkład muzyczny sam w sobie nie pozwala się nudzić i jest łatwo przystępny, a śpiewany przez dziewczyny refren stanowi fajny kontrast dla zwrotek. Same postacie nastoletnich wokalistek stanowią zresztą mocny kontrast dla boomera Daza, który śpiewając o swoim tytułowym "nastoletnim życiu" miał już 32 lata, a moim zdaniem wyglądał na jeszcze więcej i przez to w swojej roli wypada dziwnie. Wcale się nie dziwię, że zdaniem niektórych to wszystko daje trochę pedo vibes. Jak Daz po raz pierwszy pojawia się w kamerze gibając się na wszystkie strony, to serio się go można przestraszyć. Tak jak już jednak wspomniałem, trochę mnie to wszystko śmieszy. Ogólnie występ bardzo zapada w pamięć - są ławki, tablica, uczennice... szkoła pełną gębą.
Pozwolenia na tym forum: