Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

GRECJA: Giorgos Alkaios & Friends (OPA) Empty GRECJA: Giorgos Alkaios & Friends (OPA)

Nie 11 Kwi - 5:39

Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 26

Ta piosenka to takie 100% Grecji w Grecji, tyle że w wersji dla motłochu. Szeroki uśmiech Praktycznie w całości wypakowana jest greckimi muzycznymi motywami etnicznymi, a do tego dorzucono trochę elektroniki oraz tępych dyskotekowych rytmów i... gotowe, powstała idealna mieszanka. Już w 2010 niesamowicie mi ta piosenka podchodziła i szczerze mówiąc jestem trochę zdziwiony, że do dziś mi nie przeszło, bo zdaję sobie sprawę, że nie celuje ona w zbyt wysublimowane gusta.

Na pozytywny odbiór utworu bez wątpienia wpływa również fantastyczny występ, umiejętnie dysponujący intensywnym światłem. Bardzo dobrze zgrywały się z nim białe stroje występujących mężczyzn, które zdają się przez to wręcz promieniować. Występ jest także bardzo dynamiczny, pełen takiej typowo męskiej energii. Nie bez znaczenia w mojej historii z tą piosenką jest fakt, że owego czasu miałem na Giorgosa lekkiego crusha. Język 3

Co ciekawe, najwyraźniej Eurowizja była trochę zwieńczeniem jego długiej muzycznej kariery, bo po 2010 już praktycznie nic nigdy nie nagrał. A żeby było jeszcze ciekawiej, to na ten rok szumnie zapowiada swój muzyczny powrót po 10 latach w postaci projektu o nazwie "Promnisia". Muszę pamiętać, żeby obczaić co takiego z tego wyjdzie. Uśmiech

Traveler lubi ten post

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: