WYNIKI
+5
Morison
Dawid
Drover
CB93
Łosoś
9 posters
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Sob 5 Cze - 22:16
[You must be registered and logged in to see this link.]
OTO FINALIŚCI:
NIEMCY
Kayah feat. Atanas Valkov - Czarna Polana
KAZACHSTAN
HEIDRIK - Red Hair
SZWECJA
Moyka - Violet
ARMENIA
Jorja Smith - Blue Lights
AUSTRALIA
Madison Beer - Blue
BOŚNIA I HERCEGOWINA
Dreamcatcher - Black Or White
DO FINAŁU NIE AWANSOWALI:
07. WIELKA BRYTANIA: Dear Rouge - Black To Gold (58 pkt.)
08. PORTUGALIA: Let's Eat Grandma - Hot Pink (58 pkt.)
09. GRUZJA: Muse - Supermassive Black Hole (55 pkt.)
10. AZERBEJDŻAN: Beyoncé, Blue Ivy, SAINt JHN, WizKid - BROWN SKIN GIRL (46 pkt.)
11. CZECHY: Jun Mayuzumi - Black Room (46 pkt.)
12. SŁOWACJA: Cavetown – Green (42 pkt.)
_______________________________________________________________________________________________________________
OTO FINALIŚCI:
ISLANDIA
Train - Angel in Blue Jeans
HOLANDIA
Crystal Fighters - Yellow Sun
SZWAJCARIA
Marilyn Manson - Coma White
ROSJA
The Amazons - Black Magic
FRANCJA
FRANCJA: James Bay - Pink Lemonade
UKRAINA
Zivert - Zielonyje wołny
07. DANIA: Rhye - Black Rain (39 pkt.)
08. IRLANDIA: Hole - Violet (38 pkt.)
09. WŁOCHY: Hovi Star - Silver Spoon (32 pkt.)
10. BIAŁORUŚ: Paula Cendejas, Girl Ultra - Ojos Negros (41 pkt. - DQ)
11. MOŁDAWIA: The Black Mamba - Grey Eyes (37 pkt. - DQ)
12. GRECJA: Elvana Gjata & Flori - Kuq e zi je ti (35 pkt. - DQ)
OTO FINALIŚCI:
NIEMCY
Kayah feat. Atanas Valkov - Czarna Polana
KAZACHSTAN
HEIDRIK - Red Hair
SZWECJA
Moyka - Violet
ARMENIA
Jorja Smith - Blue Lights
AUSTRALIA
Madison Beer - Blue
BOŚNIA I HERCEGOWINA
Dreamcatcher - Black Or White
07. WIELKA BRYTANIA: Dear Rouge - Black To Gold (58 pkt.)
08. PORTUGALIA: Let's Eat Grandma - Hot Pink (58 pkt.)
09. GRUZJA: Muse - Supermassive Black Hole (55 pkt.)
10. AZERBEJDŻAN: Beyoncé, Blue Ivy, SAINt JHN, WizKid - BROWN SKIN GIRL (46 pkt.)
11. CZECHY: Jun Mayuzumi - Black Room (46 pkt.)
12. SŁOWACJA: Cavetown – Green (42 pkt.)
_______________________________________________________________________________________________________________
OTO FINALIŚCI:
ISLANDIA
Train - Angel in Blue Jeans
HOLANDIA
Crystal Fighters - Yellow Sun
SZWAJCARIA
Marilyn Manson - Coma White
ROSJA
The Amazons - Black Magic
FRANCJA
FRANCJA: James Bay - Pink Lemonade
UKRAINA
Zivert - Zielonyje wołny
07. DANIA: Rhye - Black Rain (39 pkt.)
08. IRLANDIA: Hole - Violet (38 pkt.)
09. WŁOCHY: Hovi Star - Silver Spoon (32 pkt.)
10. BIAŁORUŚ: Paula Cendejas, Girl Ultra - Ojos Negros (41 pkt. - DQ)
11. MOŁDAWIA: The Black Mamba - Grey Eyes (37 pkt. - DQ)
12. GRECJA: Elvana Gjata & Flori - Kuq e zi je ti (35 pkt. - DQ)
Liver and Darka lubią ten post
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Re: WYNIKI
Sob 5 Cze - 22:24
dzia za awans, nikogo z flopiących mi nie szkoda (poza porciugal i uk w II semi) kisses
Łosoś and Aleks lubią ten post
Dawid and Fenistil nie lubią tego postu
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Sob 5 Cze - 22:31
Dziękuję za 58 punktów od mega miłych forumowiczek - tak to już bywa, raz się jest pod progiem, raz nad, tym razem padło na pod.
Z I semi szkoda mi Portugalii i Azerbejdżanu - z pewnością powinno się znaleźć dla nich miejsce w finale.
Z II semi jestem zszokowany tyloma DSQ - od czasów 4 zer w finale Jewrobawczynie 2021 nie miałem tylu emocji.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę powodzenia finalistkom!
Z I semi szkoda mi Portugalii i Azerbejdżanu - z pewnością powinno się znaleźć dla nich miejsce w finale.
Z II semi jestem zszokowany tyloma DSQ - od czasów 4 zer w finale Jewrobawczynie 2021 nie miałem tylu emocji.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę powodzenia finalistkom!
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1311
Sob 5 Cze - 23:34
W II semi wystarczyło zagłosować, żeby zakręcić się koło awansu. A Drover i tak kolejny flop. W dodatku ze spoko muzą. Szkoda szkoda szkoda. Fenistil to bohater tragiczny PdF-u, nie po raz pierwszy i nie po raz ostatni, niestety.
Poza tym wyniki spoko. W drugim powychodzili ekolodzy (albo w sumie nie), co podwyższy poziom finału. Po odbiorze mojej piosenki (czyli braku jakiejkolwiek reakcji) spodziewałem się kolejnego pięknego, 3. miejsca od końca. Będę musiał jednak zaczekać do Grand Final. Mimo to, dziękuję.
Poza tym wyniki spoko. W drugim powychodzili ekolodzy (albo w sumie nie), co podwyższy poziom finału. Po odbiorze mojej piosenki (czyli braku jakiejkolwiek reakcji) spodziewałem się kolejnego pięknego, 3. miejsca od końca. Będę musiał jednak zaczekać do Grand Final. Mimo to, dziękuję.
Fenistil lubi ten post
- CB93Użytkownik
- Liczba postów : 291
Nie 6 Cze - 10:19
Muse :( Wsparłbym gdybym mógł jak San Marino Polske i by było w Finale :(
I Czechii szkoda :(
I Czechii szkoda :(
Fenistil lubi ten post
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Nie 6 Cze - 16:43
No w 1 półfinale kilka spoko propozycji nie awansowało jak "Hot Pink", ale widzę, że wyniki były bardzo wyrównane, także pewnie niewiele brakowało. Mój półfinał był imo o wiele słabszy, a jeszcze dwie z najlepszych propozycji (nie licząc mojej ofc, bo wiadomo, że nie zgłosiłbym czegoś, co mi się nie podoba) nie przeszły, chociaż jedna z DSQ - Dania i Białoruś były utworami, których nie chciało mi się wyłączać po minucie. Jeszcze trzy takie propozycje są, ale pozostała trójka to totalna nuda. Natomiast w PdF mediocrity rządzi od... zawsze? (no i nie tylko, ogólnie w każdym konkursie tego typu), także pewnie ktoś predictable wygra. Ale pomijając już to, strasznie nas mało, jeszcze te DSQ, w nowej serii przydałaby się jakaś świeża krew (ewentualnie i stara).
Jasiek and Darka lubią ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Nie 6 Cze - 17:43
Ilość dsq to absolutny skandal! Zdarzały się tak liczne w jednej edycji, ale nigdy w jednym półfinale i nie przy tak małej liczbie piosenek. Szkoda, bo mocno zaburzyło to wyniki II semi. Bardzo fajnie, że Niemcy, Francja, Holandia i przede wszystkim booooska Armenia znalazły swoje miejsce w finale. Szkoda Gruzji i Czech, bo trochę podnosiły ten mega niski poziom edycji.
Swoim odpadnięciem zaskoczony nie jestem. Po prostu moja przygoda z czarną muzyką musi potrwać jeszcze troszkę dłużej, aby wszyscy zaczęli doceniać A R T.
Taki efekt głosowania preferencyjnego. Gdyby swój głos oddawać na tylko jeden/dwa/trzy ulubione utwory to wyniki byłyby zupełnie inne. Nie mogę się doczekać Jubileuszowej przez to [You must be registered and logged in to see this image.].
Swoim odpadnięciem zaskoczony nie jestem. Po prostu moja przygoda z czarną muzyką musi potrwać jeszcze troszkę dłużej, aby wszyscy zaczęli doceniać A R T.
Drover napisał:Natomiast w PdF mediocrity rządzi od... zawsze? (no i nie tylko, ogólnie w każdym konkursie tego typu)
Taki efekt głosowania preferencyjnego. Gdyby swój głos oddawać na tylko jeden/dwa/trzy ulubione utwory to wyniki byłyby zupełnie inne. Nie mogę się doczekać Jubileuszowej przez to [You must be registered and logged in to see this image.].
Fenistil lubi ten post
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Sob 12 Cze - 21:37
WYNIKI FINAŁU 40. EDYCJI PIOSENKI DLA FORUM
1. ARMENIA: Jorja Smith - Blue Lights - 147 pkt. (Daniell)
2. NIEMCY: Kayah feat. Atanas Valkov - Czarna Polana - 131 pkt. (Yngwie)
3. UKRAINA: Zivert - Zielonyje wołny - 117 pkt. (Łosoś)
4. FRANCJA: James Bay - Pink Lemonade - 112 pkt. (Jasiek)
5. SZWECJA: Moyka - Violet- 99 pkt. (Morison)
głosów nie oddali: Cryo, syguu oraz Aro
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
[You must be registered and logged in to see this image.]
głosów nie oddali: syguu, Aro oraz Contratiempo
Gratulacje dla Daniella za premierowe podium i to od razu na najwyższym stopniu, po siedemnastu próbach! Tymczasem zapraszam na klepanko państw do kolejnej serii (więcej info jutro), podsumowanie 4. serii oraz udział w edycji numer 41., którą poprowadzi Aleks
1. ARMENIA: Jorja Smith - Blue Lights - 147 pkt. (Daniell)
2. NIEMCY: Kayah feat. Atanas Valkov - Czarna Polana - 131 pkt. (Yngwie)
3. UKRAINA: Zivert - Zielonyje wołny - 117 pkt. (Łosoś)
4. FRANCJA: James Bay - Pink Lemonade - 112 pkt. (Jasiek)
5. SZWECJA: Moyka - Violet- 99 pkt. (Morison)
głosów nie oddali: Cryo, syguu oraz Aro
WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
[You must be registered and logged in to see this image.]
głosów nie oddali: syguu, Aro oraz Contratiempo
Gratulacje dla Daniella za premierowe podium i to od razu na najwyższym stopniu, po siedemnastu próbach! Tymczasem zapraszam na klepanko państw do kolejnej serii (więcej info jutro), podsumowanie 4. serii oraz udział w edycji numer 41., którą poprowadzi Aleks
Yngwie / admin, Dawid, Daniell, Liver and Aleks lubią ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Sob 12 Cze - 22:59
Gratulacja dla Daniela! z tego co widać pewne i zasłużone zwycięstwo chociaż bardziej obstawiałem tutaj Ukrainę w tej roli.
Zapewne też szokłem wszystkich swoją 12 ale jeśli tego typu piosenka skrada moje lambadziarskie serce to coś w niej musi być graty [You must be registered and logged in to see this link.], mega magiczny klimat i wokal... aż sam się tego nie spodziewałem ale na pewno będę wracał do tego utworu, dzisiaj co najmniej kilka razy było replay
Dziękuję za votasa na Hovi Gwiazda w semi jednak nie nastawiałem się na wiele więc i rozczarowanka nie było.
Zapewne też szokłem wszystkich swoją 12 ale jeśli tego typu piosenka skrada moje lambadziarskie serce to coś w niej musi być graty [You must be registered and logged in to see this link.], mega magiczny klimat i wokal... aż sam się tego nie spodziewałem ale na pewno będę wracał do tego utworu, dzisiaj co najmniej kilka razy było replay
Dziękuję za votasa na Hovi Gwiazda w semi jednak nie nastawiałem się na wiele więc i rozczarowanka nie było.
vestmann lubi ten post
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1311
Nie 13 Cze - 1:24
Gratulacje Daniell! Muzycznie obracam się w innych kręgach (nie licząc oczywiście PdF-u) i z punktami byłem oszczędny, ale to w porządku utwór i biorąc pod uwagę, że te warte uwagi skończyły w większości nisko (wyjątek to Ukraina), zasłużenie wygrałeś. Szwajcaria typowa Szwajcaria, niestety tym razem nie wystarczyło nawet na 10. Rosja niby ok, bo są punkty, jednak powinno ich być znacznie więcej. Islandia to również nie był materiał na bottom 3, mimo tego że bezpieczniejsze granie.
Dziękuję za punkty dla Bośni. Czułem, że ta piosenka może się przyjąć, dlatego zostawiłem ją na koniec gdy już się wyszaleję, żeby chociaż w jednej edycji zawalczyć o wynik. Udało się, za co jeszcze raz dziękuję i mam nadzieję, że aż tak nie obrzydziłem innym tej nieszczęsnej Kolorowej :P
Dziękuję za punkty dla Bośni. Czułem, że ta piosenka może się przyjąć, dlatego zostawiłem ją na koniec gdy już się wyszaleję, żeby chociaż w jednej edycji zawalczyć o wynik. Udało się, za co jeszcze raz dziękuję i mam nadzieję, że aż tak nie obrzydziłem innym tej nieszczęsnej Kolorowej :P
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Nie 13 Cze - 21:40
Serdecznie gratuluję [You must be registered and logged in to see this link.] za premierowe zwycięstwo - piosenka bardzo dobra, zdecydowanie pozytywnie wyróżniająca się na tle tej edycji, toteż zwycięstwo jak najbardziej zasłużone.
Mimo wszystko muszę przyznać, że ostatecznymi rozstrzygnięciami jestem dość zaskoczony - spodziewałem się Szwecji co najmniej na podium, bowiem wydawało mi się, że oprócz samego faktu, że jest to świetna piosenka, ta piosenka ma wszystko, żeby wygrać PdF. Okazało się jednak, że PdF jak zwykle lubi zaskakiwać, niemniej jednak TOP 5 to również świetny rezultat, którego [You must be registered and logged in to see this link.] z przyjemnością mogę pogratulować.
Ze swojej strony ogromnie dziękuję [You must be registered and logged in to see this link.] za 12tkę w półfinale (KC <3), [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] za 10tki (mega noty ), i [You must be registered and logged in to see this link.] za 8kę (mega mi miło ) oraz za każdy mniejszy punkt. Do awansu tak jak już wcześniej wspomniałem było naprawdę blisko, ale wynik tuż pod progiem w ostatniej edycji serii z pewnością zmotywuje mnie do zintensyfikowanych poszukiwań dobrej muzy w nowych barwach, które miejmy nadzieję, że uda mi się zaklepać w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam wszystkich i widzimy się w Armenias.
Mimo wszystko muszę przyznać, że ostatecznymi rozstrzygnięciami jestem dość zaskoczony - spodziewałem się Szwecji co najmniej na podium, bowiem wydawało mi się, że oprócz samego faktu, że jest to świetna piosenka, ta piosenka ma wszystko, żeby wygrać PdF. Okazało się jednak, że PdF jak zwykle lubi zaskakiwać, niemniej jednak TOP 5 to również świetny rezultat, którego [You must be registered and logged in to see this link.] z przyjemnością mogę pogratulować.
Ze swojej strony ogromnie dziękuję [You must be registered and logged in to see this link.] za 12tkę w półfinale (KC <3), [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] za 10tki (mega noty ), i [You must be registered and logged in to see this link.] za 8kę (mega mi miło ) oraz za każdy mniejszy punkt. Do awansu tak jak już wcześniej wspomniałem było naprawdę blisko, ale wynik tuż pod progiem w ostatniej edycji serii z pewnością zmotywuje mnie do zintensyfikowanych poszukiwań dobrej muzy w nowych barwach, które miejmy nadzieję, że uda mi się zaklepać w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam wszystkich i widzimy się w Armenias.
xclolka lubi ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Nie 13 Cze - 21:52
Brawo [You must be registered and logged in to see this link.], długo wyczekiwany i w stu procentach zasłużony win! Boska muza mówiąca o tym co jest najważniejsze na świecie. Wielkie oklaski...
Dzia [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] za boskie noty w semi dla Azerbejdżanu.
Dzia [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] za boskie noty w semi dla Azerbejdżanu.
Aleks lubi ten post
- DaniellUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 639
Pią 18 Cze - 15:32
Serdecznie dziękuję za pierwsze zwycięstwo w PdF, oraz drugie w całej historii KPdF . Czekałem na to od 63 KP, czyli mniej więcej od przełomu 2014 i 2015 roku . Cieszy mnie również fakt, że udało się odnieść sukces z utworem, który bardzo lubię i cenię (w poprzednim przypadku piosenka nie była jakaś niesamowita ).
Szczególne podziękowania:
- za 12 [You must be registered and logged in to see this link.]
- za 10 [You must be registered and logged in to see this link.]
- za 8 [You must be registered and logged in to see this link.]
oraz dla innych za każdy punkcik.
Widzimy się w Erywaniu, gdzie wystąpię już pod innymi barwami
Szczególne podziękowania:
- za 12 [You must be registered and logged in to see this link.]
- za 10 [You must be registered and logged in to see this link.]
- za 8 [You must be registered and logged in to see this link.]
oraz dla innych za każdy punkcik.
Widzimy się w Erywaniu, gdzie wystąpię już pod innymi barwami