Eurowizja 2019: scena, logo, slogan i pocztówki
Czw 27 Gru - 19:06
Myślę, że istnieje potrzeba takiego ogólnego tematu, jakby nie było zbliżamy się do gorącego preselekcyjnego sezonu i już mamy pierwszą OFICJALNĄ wizualizację sceny:
Scena jest w kształcie diamentu
Ma mieć 1000 m2 powierzchni ekranów LED
Osprzęt świateł ma wynieść ponad 2300 reflektorów
Ponad sceną i publicznością zawiśnie 300 ruchomych trójkątów o wymiarach 2,5 x 2,5 x 2 metra
Planowane są 4 tzw. catwalki i łączące je 2 pomosty
Konstrukcja sceny w hali EXPO zostanie skończona 15 kwietnia, pierwsze próby uczestników Eurowizji 2019 planowane są na 4 maja 2019.
Green room tym razem nie będzie w tym samym miejscu gdzie scena, a w oddzielnym pomieszczeniu (tak jak w Malmoe w 2013 roku), uwarunkowane jest to niewielkimi rozmiarami hali EXPO w Tel Awiwie, w której według organizatorów pomieścić ma się jedynie 7500 widzów.
Scena jest w kształcie diamentu
Ma mieć 1000 m2 powierzchni ekranów LED
Osprzęt świateł ma wynieść ponad 2300 reflektorów
Ponad sceną i publicznością zawiśnie 300 ruchomych trójkątów o wymiarach 2,5 x 2,5 x 2 metra
Planowane są 4 tzw. catwalki i łączące je 2 pomosty
Konstrukcja sceny w hali EXPO zostanie skończona 15 kwietnia, pierwsze próby uczestników Eurowizji 2019 planowane są na 4 maja 2019.
Green room tym razem nie będzie w tym samym miejscu gdzie scena, a w oddzielnym pomieszczeniu (tak jak w Malmoe w 2013 roku), uwarunkowane jest to niewielkimi rozmiarami hali EXPO w Tel Awiwie, w której według organizatorów pomieścić ma się jedynie 7500 widzów.
Re: Eurowizja 2019: scena, logo, slogan i pocztówki
Wto 8 Sty - 16:46
Trochę eurowizyjnej sceny możemy zobaczyć w reklamie Peugeota z 2016 roku
Co prawda sama idea nie jest nowa, ale bardzo efektowna i podczas obrotu trójkąty będą tworzyć gwiazdy Dawida.
btw, oficjalny kanał Eurowizji planuje przekazać a nawet już dziś opublikować oficjalne logo Eurowizji 2019!!!
Więcej tego jak będzie wyglądać hala EXPO w poniższym filmiku z 2014 roku (fajnie, fajnie.. to wygląda).
Co prawda sama idea nie jest nowa, ale bardzo efektowna i podczas obrotu trójkąty będą tworzyć gwiazdy Dawida.
btw, oficjalny kanał Eurowizji planuje przekazać a nawet już dziś opublikować oficjalne logo Eurowizji 2019!!!
Więcej tego jak będzie wyglądać hala EXPO w poniższym filmiku z 2014 roku (fajnie, fajnie.. to wygląda).
Wto 8 Sty - 17:08
Znamy już motyw przewodni i logo Eurowizji 2019 !!!!!!!!
źródło: https://www.ebu.ch/news/2019/01/eurovision-song-contest-2019-logo-revealed
Jak wam się podoba?
źródło: https://www.ebu.ch/news/2019/01/eurovision-song-contest-2019-logo-revealed
Jak wam się podoba?
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Wto 8 Sty - 18:26
oooo podoba mi się bardzo
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Czw 10 Sty - 14:59
Niby fajne to logo, ale jakieś takie nieeurowizyjne. Bardzo mocno nasuwają mi się skojarzenia z jakimś talent show lub czymś tego typu.
- StraciateladUżytkownik
- Liczba postów : 6
Sob 23 Lut - 14:06
Podoba mi się bardzo
Pon 15 Kwi - 15:51
Eurowizyjna scena nabiera kształtów:
Według doniesień ceremonia otwarcia Eurowizji 2019 ma się odbyć w centrum miasta na Placu Rabina
a tegoroczny czerwony dywan nie będzie niebieski, a pomarańczowy
Według doniesień ceremonia otwarcia Eurowizji 2019 ma się odbyć w centrum miasta na Placu Rabina
a tegoroczny czerwony dywan nie będzie niebieski, a pomarańczowy
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Pią 26 Kwi - 10:07
Scena już gotowa na przyjęcie pierwszych uczestników Eurowizji, w chwili obecnej odbywają się na niej próby statystów, aby oszczędzić czas delegacjom które przybędą do Tel Awiwu już w pierwszych dniach maja.
Hala EXPO nie jest zbyt duża, ale scena robi dobre wrażenie, świetny pomysł z podziałem dużego ekranu LED na 12 mniejszych (obrotowych) części, również mechanizm podnoszący te cztery belki tworzące nad sceną piramidę bardzo mi się podoba, myślę że przy niektórych szybszych piosenkach mogłyby tylko przeszkadzać w pracy kamer. Ogólnie scena jest lepsza niż ta w Lizbonie!
Eurowizja w Izraelu ma to do siebie, że jest oszczędna, jak wiadomo bardzo mocno ograniczono pulę darmowych biletów (zwłaszcza dla polityków - co akurat uważam za plus), jednakże wysokie ceny biletów i odległość Izraela od Europy sprawia, że wciąż liczba niesprzedanych biletów jest dość spora jak na końcówkę kwietnia:
ok. 400 biletów na FINAŁ eurowizji (wliczając green room)
ok. 2000 biletów na próbę generalną
ok. 2200 biletów na półfinały (200 na I półfinał i aż 2000 na II półfinał).
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- KubaUżytkownik
- Liczba postów : 155
Pią 26 Kwi - 22:20
Yngwie napisał:... ok. 2200 biletów na półfinały (200 na I półfinał i aż 2000 na II półfinał).
Achh, obstawiam dużą rolę Islandii w tej dysproporcji
Mój szwagier jest Islandczykiem i zasłyszałem, że szał tam na Eurowizję mają konkretny (co można też zresztą zaobserwować porównując liczbę głosów oddanych w Söngvakeppnin i liczbę populacji), a jak idzie o Hatari, widzą w nich zwycięzcę (ponoć już trwają gorące dyskusje gdzie i jak 2020 się u nich odbędzie). No i Islandczycy ogólnie lubią rywalizację - chociażby kilka lat temu na legendarnym ćwierćfinale Euro 2016 aż 99,8 procent Islandczyków z włączonym TV oglądali właśnie owy mecz (zaś do Francji przybyło ich ponad 20 tysięcy, to jest prawie co dziesiąty!).
Szkoda, że nie są udostępniane statystyki liczby populacji danych państw w kolejnych koncertach
Wto 30 Kwi - 12:48
W skład polskiego jury wejdzie:
- przewodnicząca: Anna Wyszkoni
- Maciej Durczak,
- Dominika Gawęda,
- Paweł Rurak-Sokal
- Rafał Brzozowski
- przewodnicząca: Anna Wyszkoni
- Maciej Durczak,
- Dominika Gawęda,
- Paweł Rurak-Sokal