ROSJA - JESC 2021: Tanya Mezhentseva (Mon Ami)
Pią Paź 15, 2021 6:42 pm
Zwyciężczynią rosyjskich preselekcji i reprezentantką Rosji na Eurowizji Junior 2021 w Paryżu została
Tanya Mezhentseva w piosnce pt. Mon Ami (Mój przyjaciel).
Tanya (znana również jako "Tatyana") pochodzi z Moskwy. Młodej artystce konkurs Eurowizji dla dzieci nie jest obcy, gdyż w 2019 w duecie z Denberelem Oorzhakiem reprezentowała swój kraj na Eurowizji Junior w Gliwicach z piosenką A Time For Us.
OFICJALNE WIDEO
Tanya Mezhentseva w piosnce pt. Mon Ami (Mój przyjaciel).
Tanya (znana również jako "Tatyana") pochodzi z Moskwy. Młodej artystce konkurs Eurowizji dla dzieci nie jest obcy, gdyż w 2019 w duecie z Denberelem Oorzhakiem reprezentowała swój kraj na Eurowizji Junior w Gliwicach z piosenką A Time For Us.
OFICJALNE WIDEO
Re: ROSJA - JESC 2021: Tanya Mezhentseva (Mon Ami)
Pią Paź 15, 2021 6:55 pm
Rosja w tym roku postawiła na rozbudowane preselekcje do Eurowizji Junior 2021 i są one bardziej złożone niż te do dorosłej Eurowizji - wszystko wskazuje na to, że kraj ten do tematu podchodzi bardzo poważnie.
Z końcem września skończył się czas nadsyłania zgłoszeń do preselekcji;
Wybrana do dalszego etapu część zgłoszeń została poddana ocenie podczas przesłuchań w Moskwie;
Na tej podstawie zostali wyłonieni finaliści rosyjskich preselekcji do Eurowizji Junior.
Akademia Muzyczna Igor Krutoya w Moskwie, odpowiedzialna za pierwszy i drugi etap selekcji poinformowała o rekordowym zainteresowaniu, nadesłano blisko 600 zgłoszeń. Do drugiego etapu przesłuchań na żywo zaproszono 65 młodych artystów i artystek, ostatecznie do finału wybrano 11 z nich:
Polina Etchik / OCHECHI / Dinara Khametova / Tanya Mezhentseva / Lol & Pop / Andrey Dobryshev / Nikita Varentsov / Maria Gulevich / Murad Kushlaev / Sofia Fomenko / Elizaveta Trofimova / Yulia Favrilova / Tania Sania
Finał rosyjskich preselekcji do Eurowizji Junior 2021 odbędzie się w Moskwie 30 Października. Zwycięzcę wybiorą widzowie (głosowanie online) oraz jury w stosunku 50/50.
Z końcem września skończył się czas nadsyłania zgłoszeń do preselekcji;
Wybrana do dalszego etapu część zgłoszeń została poddana ocenie podczas przesłuchań w Moskwie;
Na tej podstawie zostali wyłonieni finaliści rosyjskich preselekcji do Eurowizji Junior.
Akademia Muzyczna Igor Krutoya w Moskwie, odpowiedzialna za pierwszy i drugi etap selekcji poinformowała o rekordowym zainteresowaniu, nadesłano blisko 600 zgłoszeń. Do drugiego etapu przesłuchań na żywo zaproszono 65 młodych artystów i artystek, ostatecznie do finału wybrano 11 z nich:
Polina Etchik / OCHECHI / Dinara Khametova / Tanya Mezhentseva / Lol & Pop / Andrey Dobryshev / Nikita Varentsov / Maria Gulevich / Murad Kushlaev / Sofia Fomenko / Elizaveta Trofimova / Yulia Favrilova / Tania Sania
Finał rosyjskich preselekcji do Eurowizji Junior 2021 odbędzie się w Moskwie 30 Października. Zwycięzcę wybiorą widzowie (głosowanie online) oraz jury w stosunku 50/50.
Liver lubi ten post
Wto Paź 19, 2021 8:57 pm
Znane są już piosenki w rosyjskich preselekcjach:
Polina Etchik – “Vremya mechtat” (Czas by śnić)
OCHECHI – “Siyay” (Lśnij)
Tanya Mezhentseva – “Mon ami” (Mój przyjaciel)
Lol & Pop – “Tantsuy” (Tańcz)
Andrey Dobryshev – “100 dorog” (100 dróg)
Nikita Varentsov – “7.40”
Maria Gulevich – “Moy mir” (Mój świat)
Murad Kushlaev – “Naivnaya” (Naiwna)
Sofia Fomenko – “Hey Mom”
Liza Trofimova – “Zachet”
Yulia Favrilova – “Moyo imya lyubov” (Moje imię to miłość)
Tania Sania – “Zakruzhit” (Wir)
Wszystkie utwory są dostępne na stronie http://vote.jesc-russia.com . Przyznam, że poziom lepszy od niejednych Krajowych Eliminacji
Polina Etchik – “Vremya mechtat” (Czas by śnić)
OCHECHI – “Siyay” (Lśnij)
Tanya Mezhentseva – “Mon ami” (Mój przyjaciel)
Lol & Pop – “Tantsuy” (Tańcz)
Andrey Dobryshev – “100 dorog” (100 dróg)
Nikita Varentsov – “7.40”
Maria Gulevich – “Moy mir” (Mój świat)
Murad Kushlaev – “Naivnaya” (Naiwna)
Sofia Fomenko – “Hey Mom”
Liza Trofimova – “Zachet”
Yulia Favrilova – “Moyo imya lyubov” (Moje imię to miłość)
Tania Sania – “Zakruzhit” (Wir)
Wszystkie utwory są dostępne na stronie http://vote.jesc-russia.com . Przyznam, że poziom lepszy od niejednych Krajowych Eliminacji
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Sro Paź 27, 2021 6:37 pm
Zwyciężczynią preselekcji została Tanya Mezhentseva z utworem "Mon ami".
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Sob Paź 30, 2021 3:05 pm
Mało ambitna, ale bardzo przyjemna piosenka do potupania nóżką. W 2019 to głównie Tatyana ciągnęła rosyjski występ i ciekawi mnie jak teraz zaprezentuje się w tak odmiennym repertuarze.
Sob Paź 30, 2021 4:18 pm
No to ja też się wypowiem o rosyjskiej piosence, bo takie uptempo dla ubogich, tak wiem że to konkurs Junior i nie powinno się mieć jakiś wygórowanych oczekiwań - ale mimo wszystko jest to konkurs międzynarodowy. Początek instrumentalu jakby zerżnięty z Piratów z Karaibów, potem w sumie nic się za bardzo nie dzieje, na pewno wyróżnia się na tle reszty jakąś melodyjnością, co sprawia że może komuś wpaść w ucho ten kawałek. Jednak czuję się głęboko zawiedziony tym wyborem, bo rosyjskie preselekcje do Juniora były pełne dobrych piosenek na Eurowizję Junior, w tym moje faworytki z grupy OCHECHI .
@Fenistil dziś już są dostępne wszystkie występy z rosyjskiego NF do ESC Junior, tu występ zwyciężczyni:
@Fenistil dziś już są dostępne wszystkie występy z rosyjskiego NF do ESC Junior, tu występ zwyciężczyni:
Autor powyższego posta: Yngwie
Fenistil lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: